REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaurės Korėja dėl Kinijoje pasirodžiusio naujo viruso uždraudė atvykti turistams, paskelbė Kinijoje veikiančios turizmo agentūros.

Šiaurės Korėja dėl Kinijoje pasirodžiusio naujo viruso uždraudė atvykti turistams, paskelbė Kinijoje veikiančios turizmo agentūros.

REKLAMA

Nuo trečiadienio kelionės į Šiaurės Korėją laikinai sustabdomos, remdamasi partneriais Pchenjane savo interneto svetainėje pranešė Pekine įsikūrusi „Uri Tours“.

Kol kas neaišku, kiek laiko galios draudimas ir kokios bus taikomos taisyklės, nurodė firma.

„Į mūsų būsimas ekskursijas ir toliau galima registruotis, – nurodė „Uri Tours“. – Vis tik jei šis sienos uždarymas paveiktų jūsų kelionę, mes suteikiame turistams galimybę perkelti [kelionę] bet kuriam kitam laikui arba atgauti visą savo įmoką (išskyrus bankų mokesčius), kaip numato mūsų sąlygos.“

Dvi kitos gerai žinomos kinų kelionių į Šiaurės Korėją organizatorės patvirtino, kad siena buvo uždaryta.

„Koryo Tours“ elektroniniame laiške nurodė, kad Šiaurės Korėja „dėl koronaviruso uždarė visas savo sienas iki atskiro pranešimo“. „Young Pioneer Tours“ sakė, kad jos partneriai Šiaurės Korėjoje kelionių sustabdymo nedetalizavo.

REKLAMA
REKLAMA

Pietų Korėjos Susivienijimo ministerija, kuri yra atsakinga už santykius su Šiaurės Korėja, trečiadienį nurodė negalinti patvirtinti sienos su Kinija uždarymo.

REKLAMA

Dauguma į Šiaurės Korėją atvykstančių užsienio turistų yra kinai arba per Kiniją į Šiaurės Korėją vykstantys žmonės. Pekinas yra svarbus Pchenjano diplomatinis sąjungininkas ir didžiausias pagalbos teikėjas.

Turizmas yra vienas iš nedaugelio teisėtų užsienio valiutos šaltinių Šiaurės Korėjai, kuriai dėl jos branduolinės programos taikoma daug Jungtinių Tautų sankcijų. Šiaurės Korėja statė slidžių trasas, SPA ir kitus objektus, taip siekdama privilioti daugiau turistų ir atgaivinti savo ekonomiką.

Šiaurės Korėja neskelbė apie jokius užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejus, bet jos valstybinė žiniasklaida pranešė apie protrūkį Kinijoje, siekdama šviesti visuomenę apie šią ligą ir jos simptomus.

REKLAMA
REKLAMA

2003 metais Šiaurės Korėja buvo uždariusi savo sienas kilus nuogąstavimams dėl kito, bet giminingo koronaviruso sukeliamo ūmaus kvėpavimo takų sindromo (SARS). Kelis mėnesius nuo 2014 metų pabaigos iki 2015 metų pradžios Šiaurės Korėja taip pat neįsileido užsienio turistų dėl galimo Ebolos viruso plitimo.

2003 metais Šiaurės Korėja ekskursijas į savo vaizdingą kalną iš Pietų Korėjos buvo sustabdžiusi du mėnesius. Bendra ekskursijų programa galiausiai buvo sustabdyta 2008-aisiais, Šiaurės Korėjos kariui nušovus vieną turistą iš Pietų Korėjos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų