REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį nesutiko patenkinti savo premjero atsistatydinimo prašymo ir teigė norintis suteikti Oleksijui Hončarukui „antrą šansą“.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį nesutiko patenkinti savo premjero atsistatydinimo prašymo ir teigė norintis suteikti Oleksijui Hončarukui „antrą šansą“.

REKLAMA

„Nusprendžiau suteikti jums ir jūsų vyriausybei antrą šansą“, – sakė prezidentas, susitikęs su O. Hončaruku, kuris anksčiau penktadienį pateikė savo atsistatydinimo prašymą.

Apie sprendimą trauktis O. Hončarukas paskelbė socialiniuose tinkluose pasirodžius nutekintam garso įrašui, kuriame jis esą kritikuoja prezidento įsivaizdavimą apie ekonomiką.

V. Zelenskis savo ruožtu penktadienio vakarą paskelbė vaizdo įrašą, kuriame pavadino situaciją „nemalonia“, bet sakė paprašęs O. Hončaruko pristatyti ataskaitą apie savo darbą parlamente.

„Atėjau į postą vykdyti prezidento programos. Jis man yra atvirumo ir padorumo pavyzdys. Vis dėlto, kad pašalinčiau bet kokias abejones dėl mūsų pagarbos prezidentui ir pasitikėjimo juo, aš parašiau atsistatydinimo pareiškimą ir perdaviau jį prezidentui su teise pateikti parlamentui“, – penktadienį ryte savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ parašė O. Hončarukas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, nutekintas garso įrašas „dirbtinai sukuria įspūdį, kad mano komanda ir aš negerbiame prezidento“.

„Tai netiesa“, – sakė O. Hončarukas.

Trečiadienį virtinėje susirašinėjimo programėlės „Telegram“ kanalų pasirodė garso įrašas, kuriame keli žmonės aptarinėja ataskaitos prezidentui dėl ekonominės politikos rengimą ir grivinos kurso kilimo priežastis bei pasekmes. Žmogus, kalbantis balsu, panašiu į O. Hončaruko, sako, kad paaiškinimai turi būti paprasti, nes prezidentas „primityviai įsivaizduoja“ ekonomiką. Save kalbantis asmuo vadina „profanu ekonomikos srityje“.

REKLAMA

Teigiama, kad įrašas buvo padarytas gruodžio 16 dieną ir kad tame neformaliame pasitarime be O. Hončaruko dalyvavo Nacionalinio banko vadovo pavaduotoja Kateryna Rožkova, finansų ministrė Oksana Markarova, prezidento kanceliarijos vadovo pavaduotoja Julija Kovaliv ir kiti pareigūnai.

Šalies žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad dalyviai aptarinėjo, kaip paaiškinti pastarojo meto ekonominius įvykius 41 metų V. Zelenskiui, buvusiam komikui ir politikos naujokui, pernai netikėtai laimėjusiam rinkimus.

Vėliau J. Kovaliv paneigė dalyvavusi pasitarime. Vyriausybės spaudos tarnyba paskelbė neturinti informacijos apie šio garso įrašo autentiškumą. Pats O. Hončarukas pareiškė, jog prieš prezidento ir vyriausybės komandą „dirba daug žmonių, kurie norėtų, kad mums niekas nepavyktų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų