Studentas mirė praėjus 10 valandų po to, kai suvalgė 5 dienų senumo makaronus

Studentas, menkai nusimanantis apie higieną, po to, kai suvalgė 5 dienų senumo makaronus, mirė miegodamas.

Pagal „Journal of Clinical Microbiology“ atvejo analizę, studentas iš Belgijos pasišildė spagečius, kurie buvo paruošti prieš penkias dienas ir palikti virtuvėje kambario temperatūroje. Keistą skonį jis priskyrė naujam pomidorų padažui, kuriuo pagardino savo spagečius, viską suvalgė ir išėjo sportuoti.

Ataskaitose neįvardintas 20-metis studentas, norėdamas sutaupyti laiko ir pinigų, ruošdavo savo savaitės patiekalus sekmadieniais. Pasak dr. Bernardo, jis virdavo makaronus ir įdėdavo juos į indelius, kad būtų galima juos pasišildyti ir suvalgyti vėliau.

Per 30 minučių po makaronų valgymo jis patyrė stiprų pilvo skausmą, pykinimą ir galvos skausmą. Grįžus namo, jį tuoj pat ištiko intensyvūs viduriavimai ir jis gausiai vėmė, tačiau nesikreipė į gydytojus, o nusprendė likti namuose, gerti vandenį ir bandyti užmigti.

Kitą rytą jo pasigesta, kai vaikinas nepakilo iš lovos ir nenuvyko į universitetą. Kai nueita patikrinti jo 11 valandą ryto, vaikinas jau buvo miręs.

Apžiūrėjus jo kūną paaiškėjo, kad jis mirė 4 valandą ryto, maždaug 10 valandų po to, kai suvalgė spagečius. Jo kūnas buvo skrodžiamas, o makaronų ir padažo mėginiai buvo išsiųsti analizei į Nacionalinę nurodomąją maisto sukeltų protrūkių laboratoriją (NRLFO).

Skrodimo metu nustatyta kepenų nekrozė, rodanti, kad jo kepenys nustojo veikti, taip pat galimi ūminio pankreatito požymiai. Išmatų tepinėliu buvo nustatyta bakterijų Bacillus cereus, atsakingų už „keptų ryžių sindromą“ – apsinuodijimą maistu, paprastai sukeliamą paliekant keptus ryžių patiekalus kelioms valandų kambario temperatūroje.

NRLFO išsiųstame jo patiekalo mėginyje buvo daug Bacillus cereus bakterijų, kurios patvirtino, kad makaronų patiekalas buvo jo ligos priežastis, o po kelių valandų jis galiausiai mirė.

REKLAMA

Stebėtinai dažnai yra apsinuodijama Bacillus cereus bakterijomis. 2003 m. šeima, pikniko metu suvalgiusi 8 dienų senumo makaronų salotas, apsinuodijo maistu, susijusiu su Bacillus cereus.

Visiems penkiems vaikams prireikė medicininės pagalbos ir intensyvios priežiūros, o jauniausia mergaitė, kuriai buvo 7 metai, mirė nuo kepenų nepakankamumo.


Rašyti komentarą...
g
gaila
2021-04-15 14:22:09
Pranešti apie netinkamą komentarą
žmogaus, bet be žodžio studentas jau aišku, kad studentas
Atsakyti
0

V
Vita
2021-04-15 16:09:11
Pranešti apie netinkamą komentarą
Viską reik laikyt šaldituvę,net virta maistą,jei paliekant kelioms dienos.Kartais nebūtina,jei kitą dieną valgoma.
Atsakyti
-1

E
Eeee
2021-04-16 20:14:05
Pranešti apie netinkamą komentarą
Tipo negalima 2 val palikti makaronų kamb.temperatūroj?
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (3)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų