REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
66
Michaelis Schumacheris (nuotr. asm. archyvo)

Legendinio Formulės-1 lenktynininko Michaelio Schumacherio sveikatos būklė jau penktus metus išlieka skaudžiausia pasaulio sporto tema.

66

Legendinio Formulės-1 lenktynininko Michaelio Schumacherio sveikatos būklė jau penktus metus išlieka skaudžiausia pasaulio sporto tema.

REKLAMA

2013 metų pabaigoje slidinėdamas Alpių kalnyne smegenų traumą patyręs pilotas vis dar yra priverstas kovoti savo svarbiausiose gyvenimo lenktynėse.

Jau kuris laikas Schumacherių šeimynos atstovai nesidalina su visuomene praktiškai jokiomis žiniomis apie vokiečio sveikatos būklę ir šis faktas verčia stipriai sunerimti.

Paskutiniu savo viešu pranešimu jie dar kartą paprašė privatumo ir supratingumo iš piloto gerbėjų.

Kitaip tariant – paprašyta nesikišti į privatų šeimos gyvenimą ir nebereikalauti naujienų apie legendinio sportininko sveikatą, kas daugeliui jo fanų tapo dar vienu skaudžiu dūriu į paširdžius.

Uždraudė lankyti Michaelį

Ir nors eiliniam žmogui išgirsti konkrečių naujienų apie legendos būklę tapo misija neįmanoma, būtent M.Schumacherio šeimos narių ir jų draugų elgesys išduoda daug koduotos informacijos, kuri nežada nieko gero.

REKLAMA
REKLAMA

2000-2005 metais „Ferrari“ komandos garbę kartu su Michaeliui gynęs Rubensas Barrichello savo gimtosios Brazilijos šalies žiniasklaidai atskleidė šokiruojantį faktą.

REKLAMA

„Man labai gaila dėl to, kas nutiko mano senam bičiuliui. Aš negaliu jums papasakoti nieko naujo apie jo sveikatos būklę, nes neseniai man buvo uždrausta jį lankyti namuose. Kai tik paskambinu žmonai Corinai dėl galimo vizito, išgirstu atsakymą, jog man negalima to daryti, nes nesužinosiu jokių gerų naujienų apie Michaelį.“ – atviravo 11 Formulės-1 lenktynių laimėjęs brazilas.

Nepaisant kai kurių tarpusavio ginčų Michaelis ir Rubensas visada palaikė artimus santykius. Abu šie pilotai yra ne kartą pagarbiai atsiliepę vienas kito atžvilgiu ir „Ferrari“ eros laikais kartu mėgavosi pergalių skoniu.

REKLAMA
REKLAMA

Daug ką pasako faktas, jog Rubensas buvo šalia Michaelio, kai vokiečiui buvo atliekama galvos smegenų operacija. Schumacherį operavęs gydytojas vėliau atskleidė, jog po operacijos iš brazilo lūpų išgirdo ne vieną gražų atsiliepimą Michaelio atžvilgiu.

Eismą reguliuoja piloto žmona

Ilgametis „Ferrari“ komandos pilotas bandytojas Luca Badoeris, skirtingai nei Rubensas Barrichello turi teisę pamatyti Schumacherį ir neseniai prisipažino darantis tai pakankamai dažnai.

Ne vienus metus šalia Michaelio praleidęs italas teigia gerbiantis legendos šeimos narių norus.

„Būsiu atviras – reguliariai lankau Michaelį piloto namuose, tačiau gerbiu jo šeimos privatumo reikalavimus, todėl tikrai neatskleisiu jums jokių papildomų detalių dėl piloto sveikatos būklės.“ – žiniasklaidos atstovams teigė italas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Luca Badoeris yra vienas iš retų asmenų galintis pamatyti jau daugiau nei 50 mėnesių dėl savo sveikatos kovojantį legendinį Formulės-1 lenktynininką.

„M.Schumacherio žmona Corina pastaruoju metu mažai kam leidžia lankyti vokietį jo namuose. Manyčiau, jog reikėtų gerbti tokį jos apsisprendimą ir palikti ją ramybėje.“ – reziumavo L.Badoeris.

Nenori matyti tokio Michaelio

Buvęs Formulės-1 savininkas Bernie Ecclestone‘as iš stulbinančio Michaelio Schumacherio populiarumo uždirbo pasakiškus pinigus ir neseniai pardavęs motosporto karalienės akcijas mėgaujasi užtarnautu poilsiu.

REKLAMA

Septynis kartus Formulės-1 čempioną ir buvusį šio sporto magnatą visada siejo ypatinga draugystė, todėl britas prisipažino sunkiai išgyvenantis piloto nelaimę.

„Aš pats atsisakiau galimybių lankytis Schumacherių namuose. Tiesiog nebegaliu matyti tokio Michaelio, koks jis yra dabar. Savo vaizduotėje aš visada noriu prisiminti pergales skinantį vokietį, tačiau ne tokį, kokį išvydau po nelaimės Aplių kalnyne.“ – britų žurnalistams atviravo jau daugiau nei pora metų vokiečio nematęs B.Ecclestone‘as.

Šis atviras buvusio Formulės-1 savininko pareiškimas iki šiol skaudina ne vieną stebuklo laukiantį vokiečio gerbėją.

Išgelbėtų tik stebuklas

Nežinia apie M.Schumacherio sveikatos būklę daugelį jo sekėjų privertė galutinai nuleisti rankas, tačiau artimas piloto šeimos draugas Michaelis Bartelsas ragina išlikti pozityviems.

REKLAMA

„Asmeniškai man ši nelaimė vis dar išlieka viena didžiausių gyvenimo tragedijų. Nepaisant to neprarandu vilties, jog vieną dieną Michaelio sveikatos būklė leis mums visiems jį išvysti viešumoje.“

M.Bartelsas tvirtai laikosi Schumacherio šeimos atstovų prašymo viešai neatskleisti tikrosios piloto būsenos, nors jam pačiam ir teko ne kartą lankytis vokiečio namuose po tragedijos Alpėse.

„Mano nuomone mes visi privalome gerbti piloto šeimos prašymus dėl Michaelio sveikatos būsenos. Po atliktos operacijos aš ne kartą mačiau M.Schumacherį ir galiu pasakyti, jog palaikau žmonos Corinos ir likusių šeimos atstovų pusę. Toks, koks dabar yra Michaelis, negali būti rodomas viešumai.“ – atskleidė keturiose F-1 lenktynėse startavęs Šumio draugas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu dėl legendos galimybių atsigauti nesutaria net ir medikai.

Vieni iš jų laidoja bet kokias piloto viltis sugrįžti į „normalų“ gyvenimą, kiti palieka krislelį vilties prisimindami retas istorijas, kai panašias traumas patyrę žmonės sugebėdavo atsitiesti.

Akivaizdu, jog medikų atsiliepimai ir šeimos narių elgesys simbolizuoja prastą M.Schumacherio sveikatos būklę: išgelbėti legendą galėtų nebent didelis stebuklas.

Toks pats stebuklas, kaip ir gimęs 1969 metų sausio 3-ią dieną, iškovojęs septynis Formulės-1 čempiono titulus, laimėjęs 91-ias lenktynes ir milijonams gerbėjų amžiams užkariavęs širdis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų