REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Benas Madgenas (nuotr. Fotodiena.lt)

Benas Madgenas anksčiau niekada nerungtyniavo Europoje, tačiau jam pakako vieno sezono, kad pasikeltų savo kainą ir net pagalvotų apie Eurolygą. Nors savo ateities planų išsamiai australas nekomentuoja, tačiau tikina, kad šis sezonas jam buvo puikus.

25

Benas Madgenas anksčiau niekada nerungtyniavo Europoje, tačiau jam pakako vieno sezono, kad pasikeltų savo kainą ir net pagalvotų apie Eurolygą. Nors savo ateities planų išsamiai australas nekomentuoja, tačiau tikina, kad šis sezonas jam buvo puikus.

REKLAMA

Ir tokiems pareiškimams yra pagrindo: 32-jų gynėjas su Panevėžio „Lietkabelio“ veteranų komanda LKL čempionate užėmė 2-ąją vietą, o pusfinalyje eliminavo Vilniaus „Lietuvos rytą“. Europos taurėje Lietuvos vicečempionams pavyko patekti tarp 16-kos stipriausių.

O ir paties krepšininko vidurkiai buvo solidūs. LKL pirmenybėse jis rinko po 11,8 taško, o laimėtoje serijoje prieš „Lietuvos rytą“ truktelėjo ir metė po 14,3 taško ir atkovojo po 4 kamuolius. Europos taurėje pasiekimai taip pat solidūs: 13,7 tšk. ir 12 naudingumo balų per susitikimą.

Australo pasiekimai neliko nepastebėti. Jis sulaukė kvietimo į rinktinę, kuri varžysis Azijos čempionate. Tiesa, į sąrašą nėra įtrauktas nei vienas iš 8-ių NBA rungtyniaujančių B. Madgeno tautiečių, o į stovyklą vyks tik vietinio čempionato žaidėjai ir du, kurie sezoną praleido Europoje. Tiesa, tarp kandidatų nėra Brocko Motumo.

REKLAMA
REKLAMA

– Kokios nuotaikos, kai sezonas jau yra pasibaigęs?

– Tai buvo nuostabus sezonas, gera patirtis. Labai norėjau žaisti Europos taurėje, žinojau, kad Lietuvos lyga taip pat yra stipri. Šalyje likome antri, Europoje taip pat pasirodėme gerai. Sezonas buvo sėkmingas, mėgavausi juo.

REKLAMA

– Panevėžyje, net ir po pralaimėto finalo, jus pasitiko daugybė žmonių, ką tai jums reiškia?

– Neįtikėtina. Kiekvienose rungtynėse palaikymas buvo didžiulis. Labai smagu matyti, kad visas miestas yra už tavo nugaros, o tu juos džiugini savo darbu. Kai atvažiavau, manęs niekas neatpažindavo, o sezono pabaigoje, pavyzdžiui, parduotuvėje, jau pastebėdavo, sakydavo: „Ei, Benai, kaip tu?“ Nerealus jausmas.

– Žaidėte paskutinėse Roberto Javtoko rungtynėse, ar gerai jį žinote?

– Gerai jo nepažinojau, bet ilgus metus stebėjau, kai rungtyniavo tarptautiniu lygiu, kai žaidė prieš Australiją. Jo karjera buvo fantastiška. Kalbėjausi su Brocku Motumu, jis sakė, kad Robertas – vienas geriausių rūbinės vaikinų, puikus kapitonas. Pagal viską, ką esu girdėjęs, jis – nuostabus žmogus. Linkiu jam sėkmės ateityje.

REKLAMA
REKLAMA

– Ar jums ant rankos yra žiedas už antrąją vietą?

– Taip. Gavome juos kaip dovaną.

– Pakalbėkime apie ateitį. Liksite Panevėžyje?

– Nežinau, dar niekas nenuspręsta. Turiu pasikalbėti su savo šeima. Bet kokiu atveju, man labai patiko būti Lietuvoje ir žaisti šioje lygoje. Dėl to norėčiau čia sugrįžti, tačiau šiuo momentu niekas nėra aišku.

– Ar turite pasiūlymų?

– Taip, turiu keletą. Dabar reikia pasirinkti geriausią variantą tiek sau, tiek šeimai.

– Iš kur tie pasiūlymai atkeliavo?

– Paslaptis (juokiasi). Geriau dabar nesakysiu.

– Kokiame lygyje save įsivaizduojate? Eurolyga, Europos taurė?

– Visada noriu mesti sau iššūkį. Jei pavyktų patekti į Eurolygos komandą, galbūt norėčiau save išbandyti. Manau, kad Europos taurėje rungtyniavau gerai, todėl neatmetu tokios galimybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ar turite pasiūlymą iš „Lietkabelio“?

– Taip, turiu. Dabar svarstau visus pasiūlymus, dar niekam nepasakiau „ne“.

– Esate pakviestas į Australijos rinktinę. Jaučiatės įvertintas?

– Tai labai malonu. Yra nuostabu atstovauti savo šaliai. Iš pradžių rinksimės į stovyklą, žiūrėsime, kaip bus vėliau. Gali atsirasti logistikos problemų, jei man teks važiuoti atgal į savo šalį, kai žaisiu Europoje. Nesu tikras, ar viskas pavyks, tačiau kvietimas – malonus.

– Kaip vertinate faktą, kad Brocko Motumo nėra sąraše?

– Manau, kad jam tiesiog duoda poilsio. Buvo ilgas Eurolygos sezonas, todėl nemanau, kad jo nepasirinko. Jis tikrai yra vienas iš 12 geriausių mūsų šalyje ir būtų pakviestas.

– Kaip su krepšinio lygiu Australijoje? Ar auga susidomėjimas?

– Taip! Dabar turime berods 8 NBA žaidėjus, keletas yra išvykę į Europą

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų