REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Cavaliers – Bulls (nuotr. SCANPIX)
5

Iš didžiojo trejeto likus šlubuojančiam dvejetui LeBronas Jamesas vėl pademonstravo, kodėl „Cleveland Cavaliers“ komandoje jis yra lyderis. Dvikovoje su „Chicago Bulls“ Karalius Jamesas pelnė 38 taškus, padėjo „kavalieriams“ iškovoti pergalę 106:101 ir NBA Rytų konferencijos pusfinalio serijoje išsiveržti į priekį 3:2.

REKLAMA
REKLAMA

Nerodydamas jokių ženklų, kad žaidžia traumuota čiurna, L. Jamesas dar atkovojo 12 kamuolių, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, perėmė 3 kamuolius, blokavo 3 metimus ir per 41 mminutę nė karto nesuklydo. Nuo pirmųjų minučių keturiskart lygos MVP demonstravo troškimą laimėti.

REKLAMA

„Cavaliers“ turi galimybę pirmą kartą nuo 2009 metų patekti į Ryų konferencijos finalą, jei šeštosios rungtynės ketvirtadienį Čikagoje baigsis sėkmingai. Penktosios rungtynės nebuvo vieno metimo loterija, tačiau emocijų čia taip pat netrūko.

Čikagos ekipa paskutines rungtynių 10 minučių žaidė be Tajo Gibsono, kuris buvo išvarytas iš aikštės už „Cavaliers“ gynėjo Matthew Dellavedova spardymą. Pastarasis kritęs po krepšiu kojomis surakino varžovo pėdą, „Bulls“ puolėją tai gerokai supykdė ir jis spyrė gulinčiajam. Abiejų komandų žaidėjai apsistumdė, teisėjams su apsaugos darbuotojais pavyko juos išskirti.

REKLAMA
REKLAMA

T. Gibsono laukia drausminės nuobaudos, tačiau pro pirštus nebus pažiūrėta ir į M. Dellavedovos veiksmus. „Buvau nustebęs, kad mane išvarė iš aikštės, - pasakojo T. Gibsonas. – Tiesiog norėjau išlaisvinti savo pėdą, kai stojausi ir jaučiau, kad kažkas ją laiko.“

L. Jamesas tuo metu buvo ant atsarginių suolo ir užtikrino, kad niekas iš jo komandos draugų nešoktų į aikštę. Jis pavadino M. Dellavedovą „kiečiausiu vyruku komandoje“ ir patikino, kad „Cavaliers“ tokio šiurkštaus varžovų žaidimo netoleruos. „Norime tiesiog žaisti krepšinį. Bet saugome savo brolius“, - teigė L. Jamesas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų