REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kiokušin karatė sportininkai yra vieni geriausių pasaulyje, o jaunimo ir jaunučių varžybų rezultatai rodo, kad mūsiškiai savo pozicijų neužleis dar ilgai.

Lietuvos kiokušin karatė sportininkai yra vieni geriausių pasaulyje, o jaunimo ir jaunučių varžybų rezultatai rodo, kad mūsiškiai savo pozicijų neužleis dar ilgai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaune vykusiame Europos jaunučių (iki 16 metų) ir jaunimo (iki 22 metų) čempionate lietuviai iškovojo visą šūsnį apdovanojimų. Abiejų amžiaus grupių Lietuvos rinktinių treneriai tvirtina, kad tarp jaunųjų sportininkų yra daug talentingų atletų, galinčių ateityje siekti aukščiausių vietų Senojo žemyno ir pasaulio čempionatuose.

REKLAMA

„Rezultatai - labai geri. Turėjome lietuvius beveik visų svorio kategorijų finaluose, kai kuriuose mūsiškiai net susitiko tarpusavyje. Tai yra didelis meistriškumo įrodymas. Esame vieni lyderių jau keletą metų, pozicijų neužleidžiame, todėl yra tikrai smagu“, - džiaugėsi 16-mečių rinktinės treneris Lukas Kubilius.

„Rezultatai - atominiai, - juokavo jaunimo rinktinės treneris Andrius Macijauskas. - Lūkesčius sportininkai tikrai pateisino, labai gerai pasirodėme prestižnėse svorio kategorijose. Čempionatas vyko Kaune, todėl turėjome vieną papildomą vietą tarp dalyvių. Tai lėmė, kad įvyko nemažai lietuvių tarpusavio dvikovų, vieni kitiems ne kartą pusfinalyje ir kelią į finalą užkirtome. Konkurencija buvo didelė, kai kurie mūsiškiai anksčiau buvo čempionai, dabar tapo vicečempionais arba pralaimėjo pusfinaliuose. Kovos buvo tikrai įdomios ir nenuspėjamos. Žiūrovams jaunimo kovas gal net buvo įdomiau stebėti nei suaugusiųjų, nes buvo daug nokdaunų ir nokautų, įspūdingų smūgių.“

REKLAMA
REKLAMA

Kiokušin karatė treniruotės yra vienos populiariausių tarp jaunimo Lietuvoje, tad ir kovojant dėl vietų rinktinėje tenka įveikti milžinišką konkurenciją. Į 16-mečių rinktinę pateko Lietuvos čempionato finalininkai ir šių metų jaunučių žaidynių nugalėtojai.

„Mūsų rinktinės narių geografija - labai plati. Daugiausia sportininkų buvo iš vakarų Lietuvos, Klaipėdos. Bet netrūko ir vilniečių, kauniečių, marijampoliečių. Turime Europos čempionų ir prizininkų iš pačių įvairiausių Lietuvos vietų“, - kiokušin populiarumu Lietuvoje džiaugėsi L. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Abiejų rinktinių treneriai tvirtino, kad jaunieji Europos čempionai ir prizininkai turi labai didelį potencialą ir ateityje gali tapti ryškiomis žvaigždėmis.

„Yra labai talentingų vaikų, Irmantas Šimulionis (Akmenės „Energija“), Dovydas Lukaitis (Kauno „Rifas“), Laurynas Vaičekauskas (Klaipėdos „Shodan“) antrą kartą iš eilės tapo Europos čempionais. Jau kitais metais kai kurie jų dalyvaus 18-mečių čempionate. Manau, ateityje ši karta bus labai pajėgi ir suaugusiųjų varžybose“, - teigė 16-mečių rinktinės treneris.

REKLAMA

„Kai kurie vaikinai, dalyvavę Europos jaunimo čempionate, per nacionalinius čempionatus dalyvauja suaugusiųjų varžybose. Eventas Gužauskas, Arnoldas Grevas, Juras Sokolovas ir kai kurie kiti jau įrodė, kad turi labai didelį potencialą. Jaunimo čempionatai jiems yra geras tramplinas į suaugusiųjų kovas“, - neabejojo A. Macijauskas.

Treneriai taip pat pažymėjo, kad kiokušin karatė sportininkai jokiu būdu negali būti tapatinami su gatvės mušeikomis. Perspektyvūs atletai yra įdomios asmenybės, siekiančios tobulėjimo visose srityse.

„Yra bendra tenedncija, kad mūsų sportininkai mokosi gerai, skiria dėmesio ne tik sportui. Pagrindinis akcentas yra mokslas. Apie savo klubo sportininkus galiu neabjodamas pasakyti, kad jie gimnazijose mokosi gerai ir turi gyvenime ne tik sportinių tikslų“, - tvirtino L. Kubilius.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų