REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusų žurnalistams itin sunkiai sekasi susitaikyti su netikėta ir nelaukta Kauno „Žalgirio“ krepšininkų pergale prieš Eurolygos čempionę CSKA ekipą - stengdamiesi aprašyti Maskvos klubo nesėkmę plunksnos broliai iš Rusijos tyčia ar netyčia „Žalgirį“ supainiojo su Atėnų „Panathinaikos“ komanda ir atsakingai gvildeno pralaimėjimo graikams (kažkodėl), o ne lietuviams priežastis.

REKLAMA
REKLAMA

Jūsų teismui pateikiame interneto portalo gazeta.ru žurnalistų sapaliones:

Pralaimėjimo „Panathinaikosui“, prisipažinkim, niekas nelaukė – nei CSKA žaidėjai, nei klubo vadovybė, nei sirgaliai... O ir patys žurnalistai bei armiečių varžovai buvo įsitikinę, kad į finalą CSKA ekipa tikrai iškops“ – liūdnai savo straipsnį pradėjo rusai.

REKLAMA

„Dabar teks pagalvoti apie sirgalius. Manome, kad gal vertėtų sukeisti finalo ir kovos dėl trečios vietos laiką, bet sprendimo kol kas nepriėmėme. Reikia viską susitarti su komandomis, bet viskas turėtų paaiškėti jau antradienį“ – gazeta.ru žurnalistams dėstė CSKA klubo generalinis direktorius Andrejus Vatutinas.

Ar pralaimėjimas „Panathinaikos“ ekipai privertė apie ką nors susimąstyti?“ – absurdišką klausimą A. Vatutinui uždavė rusai.

REKLAMA
REKLAMA

„Jūs labai taikliai paklausėte. Būtinai reikės padaryti tinkamas išvadas. Aš apskritai manau, kad visos nesėkmes yra puiki analizės medžiaga. Tos problemos, kurios išlindo šiose rungtynėse, mums nėra naujiena. Komandoje penki nauji krepšininkai – žmonės, atvažiavę iš skirtingų šalių ir klubų.

Penkios naujos asmenybės. Apskritai šiai mūsų ekipai dar tik trys savaitės, todėl reikalauti iš jos pergalių iškart – neteisinga. Dabar svarbiausia, kad vyrai stengtųsi, treniruotųsi, o tada bus ir  rezultatai“ – diplomatiškai atsakė CSKA generalinis direktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atrodo, kad CSKA ekipai paprasčiausiai pritrūko šviežumo...“ – toliau kamantinėjo žurnalistai.

„Būtent šviežumo mums ir pritrūko. „Žalgiris“ atrodė šviežesnis, nežinau, kokia jo pasiruošimo stadija dabar yra. Mes atvykome pavargę iš sunkaus turnyro Italijoje“ – pralaimėjimo priežastis vardino A. Vatutinas.

Rusijos žurnalistai atkreipė dėmesį į tai, kad rungtynių metu itin nervinosi naujasis ekipos kapitonas slovėnas Matjažas Smodišas. Nors žaidėjas, kuris tapo pirmuoju CSKA kapitonu ne iš Rusijos, pats į aikštę taip ir neišbėgo, prisipažino, kad stebėti mačą buvo labai sunku:

REKLAMA

„Žinoma, aš jaudinausi. Jaučiau, kad ant mano pečių – papildoma atsakomybė, juk iš manęs labai daug laukia ir tikisi“ – atviravo slovėnas.

O ką galite pasakyti apie pralaimėjimą „Žalgiriui“?“ – pagaliau tikrą varžovų komandos pavadinimą prisiminė rusai.

„Vyrai pradžioje žaidė visai gerai, bet vėliau, antroje pusėje, ėmė rungtyniauti individualiai, visiškai dingo komandinis žaidimas. Galiausiai išėjo taip, kad pralaimėjome mačą, kurį privalėjome laimėti“ – konstatavo M. Smodišas.

Ką gi belieka rusams palinkėti geresnės atminties ir sėkmės ateities kovose, o „Žalgiriui“ – ne ką prastesnio pasirodymo ir finalinėse rungtynėse su Atėnų „Panathinaikosu“!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų