REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LTOK prezidento rinkimai numatyti spalį

Ketvirtadienį Vilniuje vyko Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Vykdomojo komiteto (VK) posėdis, kuriame priimtas nutarimas dėl LTOK Generalinės asamblėjos rinkimų sesijos sušaukimo.

Ketvirtadienį Vilniuje vyko Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Vykdomojo komiteto (VK) posėdis, kuriame priimtas nutarimas dėl LTOK Generalinės asamblėjos rinkimų sesijos sušaukimo.

REKLAMA

Generalinės asamblėjos rinkimų sesija vyks spalio 9 dieną Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“. Jos metu vyks LTOK organų rinkimai 2020-2024 metų kadencijai. Bus renkamas LTOK prezidentas, viceprezidentai, generalinis sekretorius, iždininkas, Vykdomojo komiteto ir Revizijos komisijos nariai.

„Gyvename laikais, kai kažką planuoti – labai sunku, todėl ruošiamės įvairiems scenarijams. Pasirinkome „Litexpo“ dėl didelės erdvės, kad galėtume laikytis visų Vyriausybės nustatytų saugumo reikalavimų“, – sakė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Ketvirtadienį renkasi nepriklausoma rinkimų komisija, nuo šiandien bus galima oficialiai teikti kandidatūras į LTOK renkamas pozicijas.

REKLAMA
REKLAMA

VK posėdyje LTOK prezidentė D. Gudzinevičiūtė apžvelgė Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) 136-ąją sesiją, nuotoliniu būdu vykusią liepos 17 dieną. Sesijos metu TOK prezidentas Thomas Bachas pranešė kitąmet sieksiantis perrinkimo. Planuojama, kad rinkimai 2021-aisiais vyks Graikijos sostinėje Atėnuose.

REKLAMA

D. Gudzinevičiūtė – vienintelė TOK narė iš Baltijos šalių. Ji buvo išrinkta 2018 metais Buenos Airėse vykusioje TOK sesijoje. Tai – istorinis pasiekimas Lietuvai.

LTOK prezidentė taip pat apžvelgė liepos 23 dieną nuotoliniu būdu vykusį Europos olimpinių komitetų asociacijos (EOK) Vykdomojo komiteto (VK) posėdį, kuriame nuspręsta rudenį sušaukti neeilinę Generalinę asamblėją.

LTOK VK posėdyje buvo patvirtinti LTOK sportininkų komisijos naujos redakcijos nuostatai, kuriais remiantis Sportininkų komisiją sudarys dešimt olimpiečių, dalyvavusių ne mažiau nei vieneriose iš paskutinių trejų olimpinių žaidynių.

REKLAMA
REKLAMA

Sportininkų komisijos tikslas – padėti LTOK koordinuoti visų Lietuvos olimpinės rinktinės narių, kandidatų ir olimpinės pamainos sportininkų rengimą ir atranką į olimpines žaidynes, propaguoti olimpinį judėjimą Lietuvoje.

Vadovaujantos TOK rekomendacijomis ir pateiktų dokumentų projektais LTOK VK posėdyje buvo patvirtintas LTOK Kodeksas dėl manipuliavimo sporto varžybomis prevencijos. Įsipareigojimą saugoti  garbingą sportą, įskaitant sąžiningų sportininkų bei varžybų apsaugą apibrėžia Olimpinio judėjimo kodeksas.

Taip pat patvirtintos TOK rekomenduojamos Priekabiavimo, seksualinio priekabiavimo ir smurto LTOK prevencijos taisyklės. Taip siekiama užtikrinti saugią ir pagarbią aplinką visiems LTOK darbuotojams, olimpinių žaidynių ir kitų kompleksinių renginių dalyviams, LTOK nariams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau anksčiau LTOK ėmėsi iniciatyvos atstovauti sportininkams ir ginti juos nuo seksualinio priekabiavimo ir diskriminacijos, psichinės ir fizinės prievartos. Tų federacijų, kurios yra LTOK narės, sportininkams teisininkai suteiks nemokamas teisines konsultacijas dėl pažeistų teisių gynimo ir žalos atlyginimo nukentėjus nuo seksualinio priekabiavimo ir diskriminacijos, psichinės ir fizinės prievartos.

LTOK VK posėdyje taip pat patvirtinta, kad nukeltas Olimpinės dienos renginys rugsėjį vykdomas nebus. Šventė Vilniuje vyks 2021-aisiais. Primename, kad birželio 23 dieną Olimpinė diena buvo paminėta simboliniu virtualiu bėgimu, suvienijusiu lietuvius iš 31 valstybės.

Tradicinė LTeam konferencija šiais metais planuojama spalio 22 dieną rekonstruotame Vilniaus lengvosios atletikos manieže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų