REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinė krepšinio asociacija (NBA) ir toliau kasdien konkretizuoja savo planus pratęsti sezoną Orlande. Šį kartą komandoms buvo išsiųstas 113 puslapių sveikatos protokolas, kurio bus privaloma laikytis visą laiką gyvenant „burbule“.

Nacionalinė krepšinio asociacija (NBA) ir toliau kasdien konkretizuoja savo planus pratęsti sezoną Orlande. Šį kartą komandoms buvo išsiųstas 113 puslapių sveikatos protokolas, kurio bus privaloma laikytis visą laiką gyvenant „burbule“.

REKLAMA

Lygos komandoms buvo patvirtinta, kad aptarnaujantis „The Walt Disney Company“ personalas nebus uždarytas „burbule“ ir sulauks tik bazinio tikrinimo dėl koronaviruso. Tuo tarpu žaidėjams bus taikomos kiek griežtesnės sąlygos. Iki birželio 24-osios krepšininkai turi apsispręsti ir pranešti savo komandoms, ar vyks į Orlandą.

Atsisakiusiems tai padaryti, atlyginimai išmokami nebus, tačiau tai nebus laikoma kontrakto sąlygų nesilaikymu, todėl didesnių sankcijų jie išvengs.

Žaidėjai bus nuolat tikrinami dėl koronaviruso, o užfiksavus susirgimo atvejį krepšininkas bus išgabenamas į atskiras karantino patalpas, kurias palikti galės tik po dviejų iš eilės neigiamų testų. NBA neatmeta galimybės, kad susirgimų „burbule“ pasitaikys, tačiau dėl menko šių skaičiaus sezonas nutraukiamas nebus.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat nustatytas išlygos, dėl kurių žaidėjai galės trumpam palikti „burbulą“. Tarp jų patenka komandos suderintos medicininės procedūros, vaiko gimimas, sunki liga, mirtis šeimoje ar artimųjų vestuvės. Tiesa, prieš išvykstant bus būtina sulaukti lygos sutikimo.

REKLAMA

Protokole buvo ir keletas neįprastų punktų – komandos aikštėje bus išdėstytos dviem suoliukų eilėmis. Pirmojoje eilėje atsidurs treneriai ir aktyvūs žaidėjai, antrojoje – neaktyvūs žaidėjai ir pagalbinis personalas. Treneriams ir ant antrojo suoliuko sėdintiems žmonėms teks dėvėti kaukes. Kita neįprasta sąlyga – viešbučiuose žaidėjams ir toliau teks laikytis atstumo, nors aikštelėje iš jų ir tikimasi kontakto.

REKLAMA
REKLAMA

Lyga į tai žvelgia itin rimtai ir net uždraudė dvejetais žaisti stalo tenisą. „Burbule“ šia veikla bus galima užsiimti tik vienas prieš vieną. NBA taip pat ketina sukurti anoniminę telefono liniją, kurioje bus galima pranešti apie žaidėjų ir trenerių karantino nesilaikymą.

Krepšininkams galės nuotoliniu būdu naudotis dvasininko, jogos, meditacijos ir kitomis paslaugomis. Taip pat bus galima apsikirpti ir atlikti manikiūrą ar pedikiūrą.

Pranešus apie „burbulo“ sąlygų pažeidimus ir šiuos patvirtinus, nusižengusiųjų laukia įspėjimas, bauda, suspendavimas ar pašalinimas iš „burbulo“. Taip pat buvo išdalinti viešbučiai, kuriuose gyvens komandos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Gran Destino Tower“ priims Milvokio „Bucks“, Toronto „Raptors“, Bostono „Celtics“, Majamio „Heat“, Los Andželo „Lakers“, Los Andželo „Clippers“, Denverio „Nuggets“ ir Jutos „Jazz“, „Gran Floridian“ – Indianos „Pacers“, Filadelfijos „76ers“, Bruklino „Nets“, Orlando „Magic“, Oklahomos „Thunder“, Hjustono „Rockets“, Dalaso „Mavericks“ ir Memfio „Grizzlies“, „Yacht Club“ – Portlando „Trail Blazers“, Naujojo Orleano „Pelicans“, Sakramento „Kings“, San Antonijaus „Spurs“, Fynikso „Suns“ ir Vašingtono „Wizards“.

Domantui Saboniui ir Jonui Valančiūnui nusišypsojo sėkmė gyventi po vienu stogu. Akivaizdu, kad komandos suskirstytos ne pagal konferencijas, o pagal rezultatus. Neslepiama, kad geriausiai vertinamame „Gran Destino Towers“ apsistos klubai, iš kurių tikimasi ilgiausio žygio atkrintamosiose.

REKLAMA

Tuo tarpu „Yacht Club“ surinks komandas, kurios šiuo metu yra „už brūkšnio“ ir į geriausiųjų šešioliktuką nepatenka. „Gran Destino Towers“ turėtų tapti ir NBA dėmesio centru – čia įsikūręs konferencijų centras turėtų priimti daugelį lygos renginių.

NBA sezonas bus pratęstas liepos 31-ąją, o birželio 24-ąją turėtų paaiškėti, kokiomis sudėtimis komandos startuos. Traumas ar ligas patyrę žaidėjai galės palikti karantiną ir būti pakeisti, trenerių štabo ir personalo nariai pakeičiami nebus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų