REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį vakare Kaune buvo sužaistos 13-ojo turo Eurolygos rungtynės tarp Kauno „Žalgirio“ (3-10) ir „Valencia“ (5-8) klubų. Po įtemptos kovos pergalę šventė svečiai 82:86.

Penktadienį vakare Kaune buvo sužaistos 13-ojo turo Eurolygos rungtynės tarp Kauno „Žalgirio“ (3-10) ir „Valencia“ (5-8) klubų. Po įtemptos kovos pergalę šventė svečiai 82:86.

REKLAMA

Po rungtynių „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Š. Jasikevičius kalbėjo apie nepasiteisinusią riziką, paaiškino, kodėl Lukas Lekavičius nežaidė ketvirtame kėlinyje ir pasakė, kas šioje sudėtingoje situacija yra svarbiausia.

„Sveikinu „Valencia“ komandą. Dar vienas skausmingas vakaras mūsų sezone, bet reikia pradėti nuo pačio svarbiausio – padėkos mūsų fanams.

Yra įspūdinga, tikrai stengiamės, dirbame, jaučiame jų palaikymą, matome visus išpardavimus, kurie yra įspūdingi. Norisi, kad taip išliktų, bet nemanau, kad kažkas keisis, nes per pastaruosius metus pasidarė toks fainas bendravimas tarp mūsų. Reikia pripažinti, kad reikia daugiau laiko nei galvojome, reikia augti, kentėti ir tą bandome daryti.

Šiai dienai esame vaikų darželis. Galime daug ką sakyti, kur treneris nepataikė, ko žaidėjai nepadarė, bet visumoje mes darome per daug klaidų. Pralaimėjome 4 taškais, užtenka paimti metimus paskutinėmis sekundėmis, dar du epizodus nuo kurių galima išprotėti, kur buvo išsimetimas iš užribio.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip treneris turiu prisiimti atsakomybę dėl rizikos su Louisu Labeyrie (22 tšk., 4/5 trit., – aut. past.) ir keturis jo tritaškius. Negaliu prisiimti atsakomybės už neatkovotus kamuolius, už zonos neuždarymą iš jo pusės. Patys žinote, kad nuo to nebėgsiu – žaidybinis planas buvo rizikuoti, nes jo skaičiai buvo tokie, bet tie skaičiai dabar eina šuniui ant uodegos. Visgi nemanau, kad tai buvo svarbiausias dalykas, nes pas mus yra vaikų daželis – mes nereaguojame į pastabas. Reikia laiko jiems suprasti Eurolygą.

REKLAMA

Iš kitos pusės kartais net negaliu pateisinti, kodėl padarome klaidas ir t.t. Faktas, kad didžiausios mūsų žvaigždės išvažiavo, iš septynių naujų žaidėjų daugelis yra geri, bet kažkur ir „pramazinome“, bet iš septynių žaidėjų tikrai kažkur gali nepataikyti. Lauksim naujų žaidėjų, ieškosime lyderystės ir bandysime eiti į priekį. Dar kartą pabrėžiu – didelis ačiū fanams, nes mes tai žiauriai jaučiame“, – sakė Š. Jasikevičius.

– Per pirmus du kėlinius 48 taškai, o per trečią – 9. Kas neveikė puolime tame kėlinyje?

– Kažkiek nepataikėme, kažkiek nesusikūrėme progų. Bet nežinau.. Reikia žiūrėti vaizdo įrašą. 6/21 tritaškiai yra sunku, bet bent jau 6...

REKLAMA
REKLAMA

– L. Lekavičius nežaidė ketvirtą kėlinį. Netiko jis?

– Nesugebėjome savo sistemoje jų sustabdyti, reikėjo keistis. Kai kuriose situacijose net negaliu kaltinti žaidėjų, nes buvo sunkių metimų, bet visi pataiko prieš mus tuos sunkius metimus. Tai reiškia, kad mes esame tokie blogi, kad visi prieš mus įsižaidžia. Kai mes tą pakeisime, tai ir „super“ metikai prieš mus nepataikys. Nesinori auginti „lūzerių“ mentaliteto, bet reiškia, kad mes taip leidžiame žaisti.

– Kiek komandą baudė J. Landale‘o penkios pražangos?

– Baudė. Mes rūbinėje kalbėjome apie žaidėjus, ką mes blogai padarėme ir mes matėme, kad J. Landale‘o akys spindėjo, jis daug kovojo, bet iš tos jaunystės buvo klaidų. Visgi jis tikrai kreipia dėmesį į tas detales.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Pirmoje pusėje šlubavo „Žalgirio“ gynyba. Kiek prie to prisidėjo Quino Colomo vadovavimas komandai?

– Mūsų „stepautai“ prieš Q.Colomą (12 tšk., – aut. past.) ir pagalba iš kitų pusių buvo mėgėjų lygos lygio. Jeigu Q.Colomas visą pirmą kėlinį prabėgiojo su pakelta galva, tai reiškia, kad nei mes jį spaudėme, nei mes jį atakavome. Teko priimti korekcijas. Nesmagu, kai pataiko tie, ties kuriais rizikuoji, bet tai gali būti tik vienas dalykas – L.Labeyrie tritaškiai. Negali būti jo įkirtimai ar atkovoti kamuoliai puolime. Aš galiu prisiimti tik atsakomybę dėl to, kur rezikavau, bet nėra sunku suprasti, kodėl tai dariau (1/9 trit. Iki rungtynių su „Žalgiriu“, – aut. past.).

REKLAMA

– Ko šioje sunkioje situacijoje reikia komandai?

– Salėje neužsidarysi, nes žaidžiame kas antrą dieną. Reikia kantriai žiūrėti vaizdo įrašus, nes nėra kažkokių stebuklingų lazdelių. Po kiekvienų rungtynių analizuojame jas, bet nežinau, kiek dar galime žaidėjams dar įkalti į galvą. Vėl rodysime šių rungtynių klaidas ir nėra čia jokių stebuklingų dalykų. Per visą karjerą tiek krepšininko, tiek trenerio, nesu matęs, kad kažkas ateitų, padarytų ir tai labai greitai suveiktų. Auginame žvaigždes, lyderius ir laukiame jų. Žinome, kas gali būti tie lyderiai, bet reikia, kad jie vestų komandą į priekį. Jeigu turi daug jaunų žaidėjų ir neturi lyderiu – taip ir yra. Iš dalies viskas yra suprantama, bet vien tik nuimk detales... Iš pirmos pusės 47 – 27 prasileidome pagal savo klaidas. Pirmas 15 minučių nepadarome nei vienos baudos ar vieną, o paskui prasideda festivalis – nors žaidėme gerai puolime, bet tada ne vietoje pradėjome daryti pražangas ir varžovai mėtė baudas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų