REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Žalgiris“ prarado Jokubaitį, Šaras laukia sunkių rungtynių

Kauno „Žalgiris“ penktadienio vakarą savų žiūrovų akivaizdoje, sausakimšoje arenoje, sieks nutraukti Eurolygos pergalių badą. Šešis kartus iš eilės pralaimėjusi Šarūno Jasikevičiaus kariauna reabilituotis sieks prieš svečius iš Ispanijos, „Valencia“ ekipą.

Kauno „Žalgiris“ penktadienio vakarą savų žiūrovų akivaizdoje, sausakimšoje arenoje, sieks nutraukti Eurolygos pergalių badą. Šešis kartus iš eilės pralaimėjusi Šarūno Jasikevičiaus kariauna reabilituotis sieks prieš svečius iš Ispanijos, „Valencia“ ekipą.

REKLAMA

Ketvirtadienį, rytinės „Žalgirio“ treniruotės metu, Š. Jasikevičius pranešė, kad iš komandos rikiuotės iškrito dar vienas žaidėjas. Trenerio teigimu, žalgiriečiai versis be jaunojo Roko Jokubaičio, kuris patyrė čiurnos traumą. 

Pats žalgiriečių treneris prieš rungtynes tikino, kad penktadienį lengva nebus, nes Valensijos komanda turi platų puolimo arsenalą ir žaidžia laisvą krepšinį.

„Jie yra gerai puolanti komanda, turi daug opcijų, žaidžia skirtingai nuo kitų komandų, nes vidurio puolėjai bando ištraukti varžovą toliau nuo krepšio (...) Komanda tikrai turi daug opcijų, labai laisvas krepšinis ir reikia stengtis tai kažkiek suvaržyti“, – teigė strategas.

REKLAMA
REKLAMA

Š. Jasikevičius atskleidė, kad komanda dvi dienas nesitreniravo, o tokiu būdu siekė kiek prasivalyti galvas nuo įtempto tvarkaraščio.

„Labai svarbu po visų šitų savaičių buvo ir galvas prasivalyti. Praleidome dvi dienas be krepšinio. Šviežumas kažkokioje stadijoje taip pat yra svarbu. Dabar laukia daug rungtynių, todėl pasistengėme ir pailsėti, ir pasitreniruoti“, – tvirtino Lietuvos čempionų strategas.

REKLAMA

Žurnalistų paklaustas, ar jo komanda jaus papildomą motyvaciją įveikti varžovus, kurie turnyrinėje lentelėje yra šalia, Šaras užtikrino – motyvacijos ir noro laimėti reikės visada, na, bent dešimt mėnesių į priekį.

„Reikia laimėti rytoj, ateis laikas, reikės laimėti antradienį. Po to penktadienį ir taip dešimt mėnesių“, – sakė Š. Jasikevičius.

Kiek iš toli metantys varžovų aukštaūgiai gali pakeisti „Žalgirio“ priekinės linijos rotaciją?

Tikrai aukštaūgiai yra metantys iš toli, nors kai kurių procentai tikrai yra geri, o kitų – prasti. Reikia žinoti, ką mes galime atiduoti ir ko – ne. Reikia žaisti fizinį krepšinį ir stengtis tai padaryti ilgesniais tarpais, ko mes dar nelabai padarome.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant pralaimėjimų serijos, Lukas Lekavičius bent jau statistiškai pagerino savo žaidimą. Ar jo žaidimo kokybė kilo taip, kaip skaičiai sufleruoja?

Aš manau, kad yra skirtingi dalykai – įžaidėjas vertinamas taip, kaip jam vadovaujant komanda funkcionuoja. Iš vienos pusės komanda gali funkcionuoti, jei tu pats įmeti, kita vertus, reikia organizuoti puolimą jei ir pats nepataikei. Reikia mažinti klaidų skaičių puolime, kur jis jau kažkiek randa tas situacijas, kur gali nubausti savo metimais ar greičiu. Turi būti balansas, kaip komanda funkcionuoja, kai esi įžaidėjas ir kai pats bandai užbaigti atakas. Kita vertus, tai nėra taip skirtinga – turėdamas kamuolį jis visada privalo būti agresyvus, kaip ir bet kuris kitas žaidėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Stebint Nigelą Hayesą susidaro įspūdis, kad jis kiek prarado pasitikėjimą ir abejoja prieš priimdamas sprendimus aikštėje. Ar tai yra kažkoks „Žalgirio“ rūpestis?

Ne, manau, kad viskas yra logiška. Dabar jis yra mėtomas per dvi pozicijas, kuo labai patenkinti esame tiek mes, tiek jis. Iškritus dviems planuotiems starto penketo gynėjams, prasideda kažkokios rotacijos ir žaidėjai yra perstumdomi. Reikia laiko, kad viskas susidėliotų. Nigelas daro tai, ką mes norime, gerai ginasi, puolime prideda prasiveržimų ir „centravimo“ tiek iš „trečiosios“, tiek iš „ketvirtosios“ pozicijų, ypač, kai penkete nėra Edgaro. Nigelas tikrai bando į tai įeiti ir suprasti, kur yra efektyvus. Tai yra procesas, manau jis tai daro gerai, kaip ir visa komanda, ir jei dar pataikytų, būtų fantastika.

REKLAMA

Kokia yra Pauliaus Jankūno situacija?

Treniravosi pastarosiomis dienomis. Dar kažką jaučia, bet bandys žaisti rytoj, kiek supratau.

Kaip kiti žaidėjai?

Rokas gavo traumą. Bus apie dešimt dienų, nors neturėčiau sakyti, nes dar ir pats neturiu konkrečių terminų, bet šiai dienai reakcija yra tokia (vėliau reabilitacijos laikas buvo pataisytas į 3–4 savaites).

O tai yra atsinaujinusi sena trauma?

Ne, vakar per treniruotę susižeidė čiurną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų