REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjančiam pasaulio čempionatui besiruošianti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė įsirašė ketvirtąją pergalę kontrolinių rungtynių cikle.

Artėjančiam pasaulio čempionatui besiruošianti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė įsirašė ketvirtąją pergalę kontrolinių rungtynių cikle.

REKLAMA

Lietuviai toli gražu nesužaidė kokybiškiausių pasiruošimo rungtynių, tačiau be didesnio vargo 86:57 (21:13, 13:14, 27:18, 25:12) susitvarkė su Pietų Korėjos krepšininkais.

Pirmoji rungtynių pusė žadėjo intrigą (34:27), tačiau per likusius du kėlinius lietuviai pradėjo visišką savo dominavimą, o ketvirtojo kėlinio pradžioje komandas jau skyrė 20 (67:47), visai netrukus ir 23 taškai (70:47).

Seule lietuviai dalyvauja keturių komandų (Pietų Korėjos, Angolos ir Čekijos) turnyre, kitas rungtynes Dainiaus Adomaičio kariauna jau rytoj (sekmadienį) žais su Angolos rinktine.

Pergalę Lietuvos nacionalinė komanda šeštadienį iškovojo ir be dviejų savo lyderių: Domanto Sabonio ir Mariaus Grigonio.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvių centras prieš dvikovą sunegalavo, o žalgirietis rungtynes praleido trenerio sprendimu.

Nuo pat pirmųjų minučių tapo akivaizdu, kad Seulo arenoje tvyro sunkiai pakeliamas karštis. Apie tai bylojo neįprastai anksti kaip reikiant „sušilę“ krepšininkų kūnai, o didelę temperatūrą patvirtino ir vietiniai Pietų Korėjos žurnalistai.

REKLAMA

Vis tik, net ir didelis karštis nesutrukdė Jonui Valančiūnui sužaisti dar vienerių užtikrintų ir galingų rungtynių. Centras kartą bandė savo taiklumą nuo tritaškio linijos, metimas skriejo pro šalį, bet viso jis surinko 20 taškų.

PildomeKol kas susitikimo statistika nėra pateikiama.

Lietuva: Jonas Valančiūnas 20, Lukas Lekavičius 12, Rokas Giedraitis 11, Mantas Kalnietis ir Mindaugas Kuzminskas po 9, Paulius Jankūnas ir Martinas Gebenas po 7.

Pietų Korėja: Ricardo Radcliffe‘as 24, Seoung-hyun Lee 10.

RUNGTYNIŲ EIGA: pildome.

Startiniai penketai:

Pietų Korėja: ...

Lietuva: Mantas Kalnietis, Minzdaugas Kuzminskas, Jonas Mačiulis, Jonas Valančiūnas, Renaldas Seibutis.

REKLAMA
REKLAMA

KETVIRTAS KĖLINYS: (57:86)

Du galingi J. Valančiūno dėjimai pritildo Seule susirinkusius gerbėjus, o lietuviai jau bumsi kamuoliu ir laukia triuškinančios pergalės.

R. Seibutis baudžiamas technine pražanga. Klausimų dėl rungytnių nugalėtojo jau nebėra kuris laikas.

Lietuviai skaičiuoja 20 taškų pranašumą (47:67)

TREČIAS KĖLINYS: (44:62)

Po M. Gebeno dvitaškio lietuviai turi dešimties taškų pranašumą (42:52). Vis tik, teisėjų sprendimai kartkartėmis ir toliau kelia abejonių.

Po tritaškį smeigia M. Kalnietis ir L. Lekavičius (36:44), dar vieną tolimą metimą kitoje atakoje prideda M. Kuzminskas.

Rungtynių teisėjai kelis kartus abejotinai neskyrė pražangos prieš J. Valančiūną, o šeimininkai artėja (30:34).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

ANTRAS KĖLINYS: (27:34)

Itin karštoje Seulo arenoje lietuviams per pirmąją rungtynių pusę didelio pranašumo įrodyti nepavyko (27:34), intriga keliasi į likusius du kėlinius.

Nesportine pražanga baudžiamas M. Kalnietis.

Per pusę kėlinio, penkias minutes, abi komandos viso pelnė 10 taškų. TIesa, M. Kalniečio užtikrintas dvitaškis vėl suteikia apčiuopiamą 8 taškų persvarą.

Antrajame kėlinyje lietuvių taškų reikėjo laukti tris minutes, tačiau šeimininkai ryškiai sumažinti atsilikimo nespėjo (19:25).

PIRMAS KĖLINYS: (13:21)

Įspūdingą tritaškį paskutinę kėlinio sekunde smeigia P. Jankūnas ir lietuviai po truputį bėga (13:21).

Kol kas blankokai atrodanti ir improvizuotai atakas rengianti Lietuvos rinktinė pirmauja minimaliai (13:14), o teigiamą rezultatą išlaikyti padeda kova po krepšiu dėl kamuolių.

Šeimininkai išsiveržia į priekį po efektingo centro dėjimo, D. Adomaitis prašo minutės pertraukėlės (9:8).

Taškų sąskaitą pirmasis lietuvių komandoje atidaro J. Valančiūnas, pataikęs du iš dviejų baudų metimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų