REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį Vilniuje įvykusiame Lietuvos krepšinio lygos (LKL) valdybos posėdyje priimta nemažai nutarimų, o prezidentas Remigijus Milašius atvėrė kortas Kėdainių „Nevėžio“ licencijavimo istorijoje bei pasidalino ateities planais.

Pirmadienį Vilniuje įvykusiame Lietuvos krepšinio lygos (LKL) valdybos posėdyje priimta nemažai nutarimų, o prezidentas Remigijus Milašius atvėrė kortas Kėdainių „Nevėžio“ licencijavimo istorijoje bei pasidalino ateities planais.

REKLAMA

Svarbiausias posėdžio klausimas buvo licencijų suteikimas klubams. Jas gavo visos 10 komandų, bet „Nevėžis“ dar gali jos netekti, jeigu nevykdys įsipareigojimų.

Anksčiau viešoje erdvėje kalbėta, kad „Nevėžio“ skolos gali siekti apie 200 tūkst. eurų. R.Milašiaus skaičiavimais, jos yra mažesnės.

Prezidento turimomis žiniomis, šiai dienai „Nevėžis“ žaidėjams ir agentams yra skolingas 75 tūkst. eurų, 13 tūkst. skolingas įvairioms įmonėms už suteiktas paslaugas ir 50 tūkst. – Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI).

Pastarąją skolą „Nevėžis“ žada grąžinti per artimiausias porą dienų.

„Visi rado bendrą sutarimą, matosi, kad yra noras šį klausimą išspręsti. Svarbiausia, kad matome jų viziją, ketverių metų. Ateina žmonės, kurie nori, kad klubas egzistuotų.

REKLAMA
REKLAMA

Ten yra viena geriausių infrastruktūrų, bet trūko vadybos.

Kad netrukdytume jiems formuoti komandos, davėmė licenciją. Lieka užgesinti skolą VMI ir susidėlioti mokėjimo tvarkaraštį. Pinigų resursai yra. Tikiu, kad „Nevėžis“ atgims ir bus nebloga komanda“, – žurnalistams sakė R.Milašius.

REKLAMA

Primename, kad „Nevėžį“ gelbėti imsis sporto direktoriumi tapęs krepšinio agentas Virginijus Bulotas ir buvęs krepšininkas Mindaugas Arlauskas, užimsiantis direktoriaus kėdę.

Pašalinus „Nevėžį“ būtų kilęs nepatogumas visai lygai – dalyvių skaičius sumažėtų iki 9 ekipų. Dar nuo kito sezono R.Milašius planuoja, kad LKL išsiplės iki 12 komandų. Realiausiais kandidatais, papildyti žemėlapį, jis laiko Mažeikius ir Jonavą.

Mažeikiams šiuo metu trūksta arenos. Jos statybas mieste stabdo konkursą laimėjusios įmonės vidiniai pokyčiai. Tuo tarpu Jonavai reikalingi didesni finansai.

REKLAMA
REKLAMA

R.Milašius neatmeta galimybės, kad nauji klubai bus priimti duodant vardinius kvietimus, o ne sportiniu principu.

Jis griežtai atmetė ir Šakių bei Marijampolės kandidatūras dėl reikalavimų neatitinkančių arenų.

Perėjus prie 12 komandų, mažėtų rungtynių skaičius ir būtų žaidžiama trijų ratų sistema. Taip ekipos sužaistų po 33, o ne 36 rungtynes.

Paklaustas, ką mano apie Eurolygos sprendimą panaikinti patekimą į pirmenybes per nacionalinius čempionatus, R.Milašius atsakė tiesiai – Lietuva ir neturi antros komandos, galinčios ten žaisti.

„Neigiamai vertinu, bet Eurolyga yra privati kompanija ir ji turi savo interesus. Tai yra verslas. Tam tikras jų idėjas turbūt diktuoja rėmėjai. Tai, kas duoda pinigus, kelia ir reikalavimus. Šiai dienai, ar galėtų kita komanda sudalyvauti Eurolyge? Nebent „Rytas“ pakeistų biudžetą. Kad ten kažką rodyti, reikia apie 10 mln. Tokia yra realybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kainos kyla, o mes esame maža valstybė. Neturime galimybių išlaikyti brangių klubų, „Žalgiris“ susikūrė sistemą, turi areną, gerus sirgalius. Klubas praktiškai save išsilaiko“, – kalbėjo prezidentas.

LKL užbėgo už akių ir galimam interesų konfliktui – plintant kalboms, kad tas pats „Žalgiris“ su Prienų klubu pradės glaudžiai bendradarbiauti ir ten ugdys jaunuosius žaidėjus, nuspręsta įvesti naują taisyklę.

Nuo šiol viena komanda kitai negalės skolinti daugiau trijų krepšininkų.

LKL dar neturi tvarkaraščio, bet čempionatas startuos rugsėjo 21 d. Klaipėdoje, „Neptūno“ ir Utenos „Juventus“ rungtynėmis.

Valdyba taip pat nusprendė po metų pertraukos grąžinti baudas už nepagrįstą kritiką bei prailginti pusfinalio seriją. Joje bus vėl žaidžiama iki trijų pergalių.

REKLAMA

Svarbiausi sprendimai.

Licencijos. Visi 10 klubų, dalyvavę LKL licencijavimo procese, gavo licencijas dalyvauti 2019–2020 m. „Betsafe–LKL“ čempionate. Posėdyje bendru 12 valdybos narių sutarimu licencijos išduotos Kauno „Žalgirio“, Vilniaus „Ryto“, Klaipėdos „Neptūno“, Panevėžio „Lietkabelio“, Pasvalio „Pieno žvaigždžių“, Utenos „Juventus“, „Prienų“, Alytaus „Dzūkijos“, Kėdainių „Nevėžio“ ir „Šiaulių“ klubams.

LKL valdybos posėdyje nuspręsta, kad „Nevėžio“ klubui suteikta dalinė licencija. Klubas nepateikė finansinių duomenų, tačiau naujai suformuotai vadovybei suteiktas terminas iki rugpjūčio 15 d. pateikti likusius dokumentus norint gauti licenciją.

REKLAMA

Licencija „Nevėžio“ klubui suteikta siekiant sudaryti „Nevėžiui“ galimybes komplektuoti komandą kitam sezonui.

Čempionato formatas. Ateinantį sezoną „Betsafe–LKL“ atkrintamosios gali būti ilgesnės. Nuspręsta išplėsti pusfinalio seriją iki trijų pergalių. Ketvirtfinaliuose, kaip ir praėjusį sezoną, bus kovojama iki 2 pergalių, finaluose – iki 3 pergalių.

LKL valdyboje nutarta, kad atkrintamosios varžybos gali būti trumpinamos priklausomai nuo klubų pasirodymo tarptautinėse arenose.

LKL pasirašiusi susitarimą su FIBA, kad sezoną baigs iki 2020 d. birželio 12 d. dėl vyksiančių olimpinių žaidynių.

Nuostatų pakeitimai. LKL valdybos nariai vienbalsiai nusprendė sugrįžti prie pagrįstos kritikos termino, kuris buvo tarp lygos nuostatų iki 2018–2018 m. sezono.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai reiškia, kad už nepagrįstą kritiką LKL dalyviai nuo šiol bus baudžiami.

Karaliaus Mindaugo taurės turnyras. LKL valdyboje pristatytas išplėstas Karaliaus Mindaugo taurės turnyro formatas. Nuo ateinančio sezono jame dalyvaus 16 komandų: visi 10 „Betsafe–LKL“ klubų bei 6 komandos iš Nacionalinės krepšinio lygos.

I etape dalyvaus po 6 komandas iš „Betsafe–LKL“ (praėjusį sezoną užėmusios 5-10 vietas) ir šeši NKL klubai. Komandos bus suporuotos ištraukus burtus.

Iš šešių komandų, nugalėjusių I etape, tiesiai į III etapą (ketvirtfinalį) patenka dvi komandos, užėmusios aukščiausias vietas pagal 2018–2019 m. sezono rezultatus.

Kitos keturios komandos patenka į II etapą. Jame komandos bus suporuotos burtų keliu, o dvi pajėgiausios komandos pateks į III etapą (ketvirtfinalį).

REKLAMA

III etape prie turnyro prisijungs keturi „Betsafe–LKL“ klubai, užėmę 1-4 vietas praėjusio sezono čempionate.

Nuspręsta ketvirtfinalį pradėti vietoje planuoto FIBA lango 2019 m. lapkritį, atsakomosios rungtynės vyks 2020 m. vasario 11-12 d. Finalo ketvertas vyks LKL parinktoje arenoje 2020 m. vasario 15-16 d.

LKL valdyba. LKL valdybą sudaro 12 narių: Paulius Motiejūnas (Kauno „Žalgiris“), Darius Gudelis (Vilniaus „Rytas“ – jį posėdyje pakeitė Rolandas Jarutis), Sigitas Ambrazevičius (Klaipėdos „Neptūnas“), Alvydas Bieliauskas (Panevėžio „Lietkabelis“ – jį pakeitė Martynas Purlys), Rimantas Endrijaitis (Pasvalio „Pieno žvaigždės“), Žydrūnas Urbonas (Utenos „Juventus“), Aurimas Bartuška („Prienai“), Tomas Pačėsas (Alytaus „Dzūkija“ – jį pakeitė Antanas Sakavickas), Romanas Seliava (Kėdainių „Nevėžis“ – jį pakeitė Mindaugas Arlauskas), Artūras Nacickas („Šiauliai“) ir du LKL vadovai – prezidentas Remigijus Milašius bei generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų