REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jonas Valančiūnas atsisakė 17,6 mln. eurų ir tapęs laisvuoju agentu gali derėtis su bet kuria NBA komanda. Nors kalbama, kad lietuvis sieks naujos, ilgalaikės sutarties su Memfio „Grizzlies“, tačiau kokie šansai, kad būtent čia jis ir liks?

Jonas Valančiūnas atsisakė 17,6 mln. eurų ir tapęs laisvuoju agentu gali derėtis su bet kuria NBA komanda. Nors kalbama, kad lietuvis sieks naujos, ilgalaikės sutarties su Memfio „Grizzlies“, tačiau kokie šansai, kad būtent čia jis ir liks?

REKLAMA

„Kuo giliau į vasarą, tuo labiau gal aiškės, kas liks komandoje, kokie planai. Visų pirma norėčiau pamatyti trenerį, kas vadovaus komandai. Tai daug ką lems“, – dar birželio pradžioje žurnalistams sakė krepšininkas.

Nuo to laiko „Grizzlies“ kaip reikiant pasikeitė – nauju treneriu paskirtas anksčiau Milvokio „Bucks“ ir Atlantos „Hawks“ klubuose asistentu dirbęs Tayloras Jenkinsas, kuriam vos 34-eri.

Ekipa taip pat atliko grandiozinius mainus ir į Jutos „Jazz“ išsiuntė savo žvaigždę Mike’ą Conley, o naujokų biržoje 2-uoju šaukimu pasikvietė Ją Morantą, kuriam bus suteiktos žaidimo vadžios nuo pirmųjų žingsnių stipriausioje pasaulio lygoje.

REKLAMA
REKLAMA

Akivaizdu, kad „Grizzlies“ artimiausius porą metų dėl pergalių nesikaus ir net patekimas į atkrintamąsias varžybas bus ganėtinai sudėtingas uždavinys. Ekipa žvelgia į ateitį, kurioje mato J.Morantą ir antrus metus lygoje žaisiantį Jareną Jacksoną Jr.

REKLAMA

Kad jie subręstų ir pradėtų tempti klubą į pergales, reikės mažiausiai dviejų, galbūt ir trijų ar daugiau metų.

Ar J.Valančiūnas pasirengęs karjeros piką praleisti komandoje, kurioje pergalėmis nekvepės?

Gandai apie tai, kad 27-erių lietuvis sieks ilgalaikės sutarties su „Grizzlies“, pasirodė dar prieš šias naujienas.

Jeigu ir abi pusės ir susitartų, kiek centras galėtų tikėtis gauti pinigų? 48 ar 58 mln. JAV dolerių per ketverius metus? 58 mln. turbūt būtų viršutinė riba, kurią sutiktų mokėti „Grizzlies“ ar bet kuri kita ekipa.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvis ir T.Jenkinsas jau bendravo per „Whatsapp“ programėlę. „Grizzlies“ viceprezidentas Zachas Kleimanas pristatydamas naują trenerį šiltai atsiliepė apie J.Valančiūną. Viskas rodo tai, kad uteniškis turėtų likti.

Memfio komandos amžiaus vidurkis artėjantį sezoną bus vienas mažiausių lygoje, o lietuvis galėtų tapti vienu iš veteranų, turinčių svarų žodį rūbinėje.

„Mes labai žavimės tuo, kad Jonas elgiasi ir kokį pavyzdį pateikia kitiems“, – sakė Z.Kleimanas.

JAV apžvalgininkai sutaria, kad „Grizzlies“ turėtų pratęsti sutartį su lietuviu ir taip užsitikrinti ilgam laikui starto penketo centrą, kuris turi savų silpnybių, bet yra vienintelis stiprus kovotojas dėl kamuolių komandos sudėtyje ir vis tik sezoną baigė rinkdamas beveik po 20 taškų ir sugriebdamas 10 kamuolių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kam rinkoje ieškoti kito centro, kai gali pasilikti jau patikrintą produktą? Tad iš esmės viskas priklausys nuo derybų eigos ir abiejų pusių norų suderinamumo.

Valančiūno pasirinkimo laisvę kiek siaurina tai, kad daugelis NBA klubų jau turi pagrindinius centrus ir į mūsiškį nesižvalgys. Tą patvirtinta ir ESPN ekspertų sudarytas geidžiamiausių NBA laisvųjų agentų sąrašas, kuriame vietos J.Valančiūnui neatsirado.

Nors lietuvis ir galvoja apie pergales, tačiau jam gali tekti susitaikyti su tuo, kad artimiausius metus jų nebus bei pasirinkti ryškų vaidmenį bei galimybę būti vienu svarbiausių klubo žaidėjų.

Laisvieji NBA agentai ir komandos sutartis galės sudaryti nuo liepos 6 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų