REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gyvenu Anglijoje su Irako piliečiu. Turime vaiką, mažesnį nei metų. Anksčiau susitikdavome kartą per mėnesį, dabar jau daugiau kaip metai gyvename kartu. Manęs neapleidžia mintis, kad mano vyras yra labai šaltas.

REKLAMA
REKLAMA

Jam tik 26 metai, jis turėtų kaip tik būti karšto temperamento, bet taip nėra. Jam sekso užtenka kartą per mėnesį, ir šiaip aš visada turiu parodyti iniciatyvą. Jis vis pasiteisina, kad pavargęs po darbo. Ar taip gali būti, tokiame amžiuje?

R.

REKLAMA

- Visada patariu porai kalbėtis, tą darau ir šį kartą. Pirmiausia geranoriškai ir atidžiai išnagrinėkite situaciją patys. Gal Jūsų vyras kuo serga, jei net darbui jėgų neužtenka, jis nuolat jaučiasi pavargęs. Geriausia kreiptis į šeimos gydytoją ir išsakyti nusiskundimus, atlikti būtinus tyrimus. Yra daug ligų, pavyzdžiui, skydliaukės, kraujagyslių, cukrinis diabetas, navikai ir kitos, kurių „šalutinis požymis“ yra dingę seksualiniai norai.

REKLAMA
REKLAMA

Tie, kurie poroje rado seksualinę harmoniją, visišką atitikimą, yra tikri laimės kūdikiai. Deja, dauguma ir, pabrėžiu, nuolat susiduria su daugybe seksualinių problemų. Dingęs noras mylėtis, dingęs ar sumažėjęs lytinis potraukis, sumažėjusi lytinė ištvermė yra vienos dažniausių problemų. Tiesa, vieniems tai – katastrofa, gyvenimo pabaiga, o kitiems – ne.

Geismo, lytinio potraukio, noro mylėtis praradimas dažniausiai yra laikina problema. Tačiau daugelis pastebėjo, kad būtent dėl lytinio potraukio sumažėjimo ir sumažėjusio lytinio aktyvumo gyvenime kyla labai daug nesklandumų. Blogėja tarpusavio santykiai, netenkama darbinio tonuso, dažniau vargina lėtinis nuovargis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atidžiau patyrinėjus paaiškėjo, jog lytinį potraukį veikia labai daug išorinių veiksnių: mityba, auklėjimas, per didelis užimtumas, nuovargis, fizinė bei psichinė įtampa, nuobodulys. Ir tai nėra vien tušti žodžiai. Nuolat pervargstant, pykstantis šeimoje, persidirbat – ne seksas galvoje.

Lytinis potraukis dažniausiai tampa problema, jei žmogus neranda gyvenime savo lytinio temperamento verto partnerio. Šiuo minimu atveju svarbus ir tautinis bei auklėjimo, šalies tradicijų ir požiūrio į moterį klausimas, turite tai turėti omenyje.

REKLAMA

Noras mylėtis susilpnėja sergant hipertenzija, depresija, inkstų ligomis, hormonų apykaitos sutrikimais, diabetu, alkoholizmu, todėl svarbu neužleisti ligų.

Lytinį potraukį slopina ir kai kurie vaistai, tačiau jauniems žmonėms tai nėra aktuali problema dėl tos paprastos priežasties, kad jie dažniausiai yra sveiki. Jauniems žmonėms tai dažniausiai atsitinka dėl psichologinių priežasčių, pirmiausia dėl ne visiškai sklandžių tarpusavio santykių, nuovargio, persisotinimo, abejingumo, narkomanijos ar kitų toksinių medžiagų vartojimo.

REKLAMA

Nenoras kalbėtis, prisiimti atsakomybę, vien savo poreikių paisymas, menkas artimo žmogaus vertinimas, jo tapatinimas su kokiais nors atgrasiais pažįstamais, net asmens higienos nepaisymas yra tiesus kelias į partnerio seksualinį atšalimą.

Garantijų, kad yra viena vienintelė priežastis, nėra. Tik kalbėdamiesi, diskutuodami, kas kuriam geriau, būdami atviri sau ir savo partneriui išspręsite problemą. Jei nebūsite pajėgūs išspręsti problemos patys – kreipkitės į specialistą.

Akušerė-ginekologė Vilma Vasjanova

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų