REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laukdami naujojo gamos flagmano „918 Spyder“ pasirodymo „Porsche“ atstovai primena publikai kompanijos istoriją, o kaip geriau tai padaryti, bei nukreipti visus link muziejaus, kuriame laikomi vertingi ir reti vokiečių gamintojo automobiliai. Įspūdingą plotą užimančiame 2009 m. pabaigoje lankytojams duris atvėrusiame muziejuje laikomi automobiliai, kuriais gali būti iliustruota visa daugiau nei aštuonis dešimtmečius besitiesianti kompanijos istorija.

REKLAMA
REKLAMA

Įdomu tai, kad nepaisant solidžios apimties ši ekspozicija yra tik nedidelė dalis tos kolekcijos, kurią „Porsche“ per visus tuos metus surinko ir daugiau nei 500 automobilių laikomi kažkur patalpose, kurių adresas įslaptintas.

REKLAMA

Ten laikomi net tik „Porsche“ ženklą turintys, bet ir kitų gamintojų automobiliai, prie kurių atsiradimo Štutgarto kompanija vienaip ar kitaip prisidėjo. Tai yra tokie modeliai kaip „Audi RS2 Avant“, taip pat keletas „Seat“ ir „Lada“ egzempliorių, netgi vienas Kinijoje pagamintas koncepcinis modelis šeimai. Pirmoje vaizdo siužetų trilogijos dalyje pristatomas pirmasis „911 Turbo“ automobilis, kurį dovanų gimtadienio proga gavo Ferdinando Porsche dukra Louise Porsche Pieche.

REKLAMA
REKLAMA

Filmukas sudėliotas pavyzdingai gražiai, tačiau mes jau laukiame antrosios dalies, kuriame „Porsche“ žada pateikti daugiau informacijos apie tokius neeilinius modelius kaip šarvuotas 996, pakilimo į kalną „Ollon-Villars“ varžyboms pritaikytas 906, FLA konceptas, pasaulio rekordą pasiekęs 924, 928 kabrioleto prototipas, „908 Targa Florio“ ir „984 Junior“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų