REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policija kone kasdien gauna filmuotos medžiagos ar nuotraukų apie nusikalstamas veikas – daugiausiai apie eismo taisyklių pažeidimus. Anot pareigūnų, pranešti apie negeroves kai kuriems piliečiams jau tapo kone antru darbu.

REKLAMA
REKLAMA

Jei pažeidėte kelių eismo taisykles ir jūsų nepastebėję nenubaudė policijos pareigūnai, ramūs vis tiek negalite būti. Pastabus ir pilietiškas kitas vairuotojas filmuotą medžiagą ar nuotraukas apie jūsų prasižengimą gali atsiųsti į tinklalapį epolicija.lt arba pranešti trumpąja žinute.

REKLAMA

„Kai kurie vairuotojai prie priekinio stiklo yra prisitvirtinę filmavimo įrangą – automobilinę vaizdo kamerą – ji fiksuoja įrašą per priekinį stiklą. Jeigu nutinka kažkokia avarinė situacija, tai laiko klausimas, kada pateiks policijai, na, jei iš viso pateiks“, – sako Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos viršininkas Danas Česnauskas.

Policijos departamentas kasdien sulaukia iki keliasdešimties fotografijų, vaizdo medžiagos – siuntėjai gali likti ir anonimais. Daugiausiai pranešimų – apie pažeistas kelių eismo taisykles.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip pat gauname nemažai medžiagos apie viešosios tvarkos pažeidimus, triukšmo atvejus tam tikrose vietose. Žmonės pateikia nemažai informacijos apie nusikaltimus elektroninėje erdvėje, smulkias vagystes. Tai iš tikrųjų informacijos gauname nemažai, ji yra nagrinėjama, tiriama, kaip ir kiekvienas pareiškimas, atneštas į policijos komisariatą“, – tvirtina Policijos departamento Komunikacijos skyriaus viršininkas Ramūnas Matonis.

Pareigūnai daugiausiai pranešimų sulaukia iš didžiųjų miestų, aktyviausi – jauni žmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Yra visokių vaizdelių. Kai kuriems čia tapo antru darbu, nes matome, kad kai kurie žmonės, pavyzdžiui, tas pats asmuo kiekvieną dieną po keliasdešimt vaizdelių mums atsiunčia. Iš tikrųjų mes skatiname žmones siųsti šią medžiagą“, – teigia R. Matonis.

Nuo projekto pradžios lapkritį jau gauta daugiau kaip 6 tūkst. pranešimų apie nusikalstamas veikas – pareigūnai neabejoja, kad filmuotos medžiagos ir nuotraukų tik daugės.

Jevgenijus Bardauskas, Jūratė Anilionytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų