Remigijus RAINYS
Nors kaip ir kiekvienos įmonės vadovas, Stakliškių UAB "Lietuviškas midus" direktorius Kazys Galubickas, turėtų būti suinteresuotas, jog kuo didesnis jų gaminamos produkcijos kiekis būtų parduotas, jis pabrėžia, kad jų gaminami gėrimai skirti tik pasiskanavimui ypatingomis progomis. Midus Lietuvoje paplito viduramžiais ir buvo geriamas iš tauro ragų. Tačiau XVIII amžiuje sunykus drevinei bitininkystei jo gamyba sumažėjo ir tik 1959 metais buvo atgaivinta Stakliškių eksperimentinėje gamykloje "Lietuviškas midus". Tuometinis jos direktorius A. Sinkevičius pagal specifinius technologinius aprašymus, išlikusius informaciniuose šaltiniuose, atkūrė midaus receptūras ir po dešimtmečio jas užpatentavo Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystėje.