Italijos picų kepėjų asociacija išsireikalavo žemės ūkio ministerijos, kad ši ne visoms picas kepančioms kavinėms leistų vadintis picerijomis. Nuo šiol picerijomis galės būti pavadintos tik tos užeigos, kuriose pardavinėjamos tikros neapolietiškos picos. Ministerija nustatė griežtus picos paruošimo reikalavimus, pradedant naudojamais produktais ir baigiant kepimo krosnimis. Tikra neapolietiška pica turi būti ne didesnė nei 35 centimetrų skersmens, pustrečio milimetro storio viduryje, o kraštai turėtų būti dviejų centimetrų storio. Taip pat pica turi būti kepama tik malkomis kūrenamoje krosnyje, nes tik joje pasiekiama 485 laipsnių temperatūra, reikalinga kepant picą. Taip pat yra nustatyti griežti reikalavimai miltams, mielėms, pomidorams ir aliejui. Pasak ministerijos darbuotojo, šiuo metu Italijoje veikia 23 000 picerijų, kurios per savaitę parduoda 56 milijonus picų, tačiau tik 200 picerijų galės vadintis picerijomis, tuo tarpu kitos turės keisti pavadinimus arba vykdyti griežtus picoms keliamus reikalavimus. Picų kepėjų asociacija ateityje sieks, kad ir visoje Europoje būtų laikomasi picos kepimo reikalavimų. Šios asociacijos prezidentas teigė, jog tokio įstatymo siekta tam, kad būtų išlaikyta tikros neapolietiškos picos tradicija, mat šiuo metu pica virto greitu beskoniu užkandžiu.
REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą