• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Produktai, padedantys išlikti sveikiems

Daugelyje žuvų gausu rūgščių, padedančių žmogaus organizmui funkcionuoti. Manoma, kad bent du kartus per savaitę valgant žuvies, galima sureguliuoti padidėjusį kraujospūdį, sumažinti artrito, reumatizmo, egzemos simptomus, įveikti stresą. Žuvis sureguliuoja ir sutrikusį seksualumą.

REKLAMA
REKLAMA

Visose žaliose daržovėse gausu ir B grupės vitaminų. Brokoliuose, be geležies ir B grupės vitaminų, yra labai daug vitaminų E ir C. Žmonės, kurių racione daug daržovių (ypač brokolių), rečiau kenčia nuo onkologinių ligų.

REKLAMA

Pavasarį, kai organizmui pradeda trūkti vitaminų ir mineralų, naudinga ruošiant maistą naudoti valgomąsias žoles: rūgštynes, dilgėles, agurkles, bruknienojus, vėliau - burokėlių, runkelių lapus, ankstyvąsias morkas.

Krienai žadina apetitą, stimuliuoja virškinamojo trakto veiklą, naikina mikroorganizmus, sukeliančius skrandžio, tulžies pūslės, kepenų uždegimus. Krienuose penkiskart daugiau vitamino C nei citrinose.

REKLAMA
REKLAMA

Garstyčios skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą, gerina virškinimą, lengvina riebalų perdirbimą.

Krapai, kaip ir krienai, žadina apetitą, stimuliuoja virškinimą, skatina šlapino išsiskyrimą, padeda nuo traukulių, mažina arterinį kraujospūdį.

Gelsvė ramina nervus, normalizuoja vidurius, skatina šlapimo išsiskyrimą, stiprina širdies raumenis, padeda virškinimui ir kelia lytinį pajėgumą.

Morkų ir kopūstų sulčių mišinys - puikus vitamino C šaltinis. Šių sulčių patartina gerti, jei norite išvalyti organizmą, jei sergate dantenų uždegimu, jei gresia parodontozė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų