Daržovės neutralizuoja skrandžio sulčių rūgštingumą. Jei valgome konservuotus produktus, ypač mėsą, sutrikdome rūgščių balansą, maistas daug sunkiau pasisavinamas, o naudingosios medžiagos nekaupiamos. Daržovės - pats geriausias mūsų organizmo padėjėjas. Jose daug ląstelienos, kuri turi balastinių medžiagų. Daržovės - tarsi ekologinė apsauga, būtina tokioje užterštoje aplinkoje. Kaip tik todėl daržoves būtina valgyti ir per pusryčius, ir per pietus, ir per vakarienę. Pavyzdžiui, Anglijoje be šakelės pipirnės nevalgomas sumuštinis ne tik su dešra, bet ir su sūriu. Šis prieskonis ant sumuštinio dedamas ne dėl grožio, o dėl to, kad jame gausu vitamino C.
Pipirnė - tai augalas, kaip ir kopūstai bei ridikai, priklausantis kryžmažiedžių šeimai. Jį galima auginti ir hidroponiniu būdu ant palangės, ir lysvėje. Pipirnėje vitamino C 2-3 kartus daugiau nei svogūnuose, o karotino - tiek pat, kiek moliūguose. Tačiau vertingiausia ši daržovė todėl, kad joje tiek pat jodo, kiek jūros kopūstuose.
O kiek rūšių yra salotų! Tačiau bėda, kad nemokama jų tinkamai auginti - sėjame tiesiai į dirvą. Salotas, kad nebūtų ištįsusios, reikia sodinti sodinukais.
Salotos naudingos ne tik dėl vitamino C, bet ir dėl kalio ir kalcio, kurie teigiamai veikia širdį.