Kauno visuomenės sveikatos centro gydytoja Orina Ivanauskienė prisipažino ne itin mėgstanti sukiotis virtuvėje prie karštų puodų, tačiau švenčių proga, girdi, nori nenori teks pašeimininkauti.
Ant Ivanauskų šventinio stalo greičiausiai garuos firminiai Orinos kepsneliai, kurie gaminami taip: mėsa paruošiama kaip kotletams, ovalūs kepsneliai suformuojami su pjaustytų morkyčių ir pakepintų svogūnų įdaru. Kepsneliai kepami orkaitėje apie pusę valandos. Prieš šio patiekalo labai derantis garnyras - tyrė iš majonezo ir kečupo.
Mėgstamas šeimos saldusis patiekalas - obuolių pyragas. Jo receptas labai paprastas: iš indelio grietinės, 4 kiaušinių ir puskilogramio miltų paruošiama tešla. Pripjaustoma šviežių obuolių skiltelių ir - į karštą orkaitę. Po 20 minučių pyragas jau iškepęs, telieka apibarstyti cukraus pudra!