100 gramų alijošiaus sulčių, 500 gramų smulkintų graikinių riešutų, 300 gramų medaus, 3-4 citrinų sultys. Viską gerai išmaišykite. Vartokite po vieną desertinį šaukštelį triskart per dieną, likus pusvalandžiui iki valgio.
Alijošius, iš kurio spausite sultis, turi būti ne jaunesnis kaip dvejų metų. Nupjaukite apatinius ir vidurinius lapus, nuplaukite, nupjaukite "dantukus", sutrinkite mediniu šaukštu ir per marlę nusunkite.
Labai vertingos vadinamosios biostimuliacinės sultys. Nuplautus alijošiaus lapus susukite į baltą popierių (kad galai liktų atviri), dėkite ant apatinės šaldytuvo lentynos. Palaikykite 10-12 parų. Tuomet sunkite sultis.
Prieš vartodami alijošiaus sultis, būtinai pasikonsultuokite su gydytoju, ar nesate alergiškas!