Šie receptai tinka ne tik sergantiesiems tuberkulioze, bet ir išsekusiems žmonėms.
1. Sumaišykite po 100 gramų medaus, sviesto, kiaulės arba žąsies taukų, 15 gramų alijošiaus sulčių ir 100 gramų kakavos. Viską pašildydami gerai išmaišykite (neužvirinkite!) ir vartokite po valgomą šaukštą stiklinei karšto pieno dukart per dieną (ryte ir vakare).
2. Sumaišykite 150 gramų alijošiaus sulčių, 250 gramų medaus, 350 gramų kagoro. Mišinį 4-5 paras palaikykite tamsioje vietoje 4-8 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Vartoti po valgomą šaukštą triskart per dieną, likus pusvalandžiui iki valgio.
3. 3-5 metų senumo alijošiaus lapus 12-14 parų palaikykite tamsioje vietoje 4-8 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Po to nuplaukite, susmulkinkite ir užpilkite virintu vandeniu (santykiu 1:3). Palaikykite 1-1,5 valandos, gautą skystį nusunkite.
100 gramų gautų alijošiaus sulčių sumaišykite su 500 gramų smulkintų graikinių riešutų ir 300 gramų medaus. Vartokite po valgomą šaukštą 3 kartus per dieną, likus 30 minučių iki valgio.
4. Sumaišykite po 100 gramų medaus, kiaulės arba žąsies taukų, kakavos ir 15 gramų alijošiaus sulčių. Vartokite po valgomą šaukštą su stikline karšto pieno.