Centrinėse sostinės Halės ir Kalvarijų turgavietėse nebekyla šviežios mėsos, ypač kiaulienos, kainos.
Atėjus žiemai, ant prekystalių sumažėjo veršienos pasiūla, nedaug pardavėjų turi avienos. Mat ūkininkams neapsimoka auginti avis, mažos šios mėsos supirkimo kainos.
Už jautienos kumpio kilogramą pardavėjai prašo po 10-11 litų, kiaulienos kumpio - 7-8, veršienos - 14-15 litų. Rūkytų lašinių kilogramas kainavo 7-9 litus.
Turgaviečių paviljonuose nepinga ir šviežios, ir rūkytos žuvys. Labai pabrango rūkytos skumbrės, jų kilogramas kainuoja 15-16 litų. Jos prieš kelias savaites buvo porą litų pigesnė. Turguose pigesni gyvi karpiai, jų kilogramas paviljonuose - 8-9 litai, o prekybos centruose - 10 litų.
Už morkų kilogramą tenka mokėti nuo 80 centų iki 1 lito, raudonųjų burokėlių - 70-80 centų. Didelių bulvių kilogramas kainuoja iki 80 centų. Ropinių svogūnų kilogramas - iki 1 lito, obuolių - nuo 1 iki 1,5 lito.
Kalvarijų turguje už maišą miežių ar kviečių ūkininkas iš Radviliškio rajono prašė po 20-22 litus, litu daugiau norėjo gauti už centnerį miežinių miltų.
Iš paukštynų atvežtų 10 kiaušinių kainuoja 2,3 lito, o naminiai - daugiau kaip 3 litai.
Beje, prekyba nepasterizuotais pieno produktais gali būti uždrausta visose sostinės turgavietėse. Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai tai padaryti rekomendavo Vilniaus visuomenės sveikatos centras. Šių metų spalio mėnesį prasidėjus dizenterijos protrūkiui, užkratas į ligos patalą paguldė net 53 vilniečius. Dizenterija sostinėje tuomet užsikrėtė 18 vaikų ir 35 suaugusieji. Visi šie žmonės valgė nefasuotų pieno produktų, kurių pirko sostinės Kalvarijų turgavietėje.
Kai kurie gyventojai pieno produktų perka ir iš tarpuvartėse prekiaujančių ūkininkų, taip rizikuodami savo sveikata.