Vokietijoje, viename Diuseldorfo restoranų, lankytojai nuo šiol gali užsisakyti kiek neįprastą patiekalą - auksinių dešrelių. Šios dešrelės ypatingos tuo, kad iš tiesų yra padengtos plonyčiu 585 prabos aukso sluoksniu, kurį žarnynas nesunkiai suvirškina. Šis estetinis ir gastronominis stebuklas kainuoja nedaug - tik po 7,5 markės už vieną dešrelę. Restorano savininkas tikina, kad mokslininkai įrodę, jog auksu dengti patiekalai yra sveiki skrandžiui, o jų istorijos šaknys siekia dar senovės Graikiją.
Tuo tarpu Pietų Korėjoje valdžia auksu dengtą maistą uždraudė. Tokie valgiai šalyje buvo labai populiarūs, kadangi žmonės yra įsitikinę, jog auksas šalina iš organizmo įvairias toksinės medžiagas. Pietų korėjiečiai nepaisydavo ir itin aukštos "auksinio maisto" kainos. Tarp turtingesnių korėjiečių labai populiaru rengti šeimyninius pietus restorane ir užsisakyti "gulbi" - didžiulę džiovintą žuvį, dengtą auksu (tokio patiekalo kaina - apie 560 litų). Tuo tarpu valdžia įsitikinusi, kad auksu dengtą maistą valgo tik pižonai, jokios medicininės naudos jis neduoda, o šalies aukso atsargos tikrąja to žodžio prasme pravalgomos.