Apkepėliai (kroketai) gali būti pagaminti iš daržovių, ryžių, košės, grybų, vaisių ir kt. Jie gali būti su įvairiais įdarais. Juos galima valgyti kaip atskirus patiekalus su įvairiais padažais, žaliomis daržovėmis ar kaip priedą prie sultinių ir kitų patiekalų.
Žiedinių kopūstų apkepėliai
1 vidutinis žiedinis kopūstas, 200 g virtos ir sumaltos vištienos ar jautienos, 1 stiklinė pieno, 50 g sauso pyrago, 1 kiaušinis, 2 kiaušiniai ir džiūvėsėlių apvoliojimui, druskos, pipirų, cukraus, aliejaus.
Žiedinį kopūstą nuplauname truputį parūgštintame vandenyje. Įdedame į verdantį pasūdytą vandenį, išverdame, nusausiname ir smulkiai supjaustome. Mėsą sumaišome su žiediniais kopūstais, piene išmirkytu kiaušiniu, sumaltu pyragu ir prieskoniais. Iš gautos masės padaryti volelius (apie 3 cm skersmens) ir supjaustyti 6-10 cm ilgio gabalėliais. Juos apvolioti miltuose, po to išplaktame kiaušinyje ir džiūvėsėliuose. Kepame gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių ir baigiame kepti ant mažos ugnies. Valgome su įvairiais padažais, šviežių daržovių salotomis arba kaip priedą prie sultinių.
Bulvių apkepėliai su žuvimi
1 kg bulvių, 3 svogūnai, 200 g virtos žuvies be kaulų, 4 šaukštai aliejaus, 3 šaukštai pomidorų tyrės, 2 kiaušiniai, 5 šaukštai miltų, 2 kiaušiniai ir džiūvėsėliai apvoliojimui, druskos, pipirų.
Bulves nulupame, nuplauname, užpilame verdančiu pasūdytu vandeniu ir išverdame, nugariname ir sumalame kartu su žuvimi. Į masę sudedame kiaušinius, smulkiai supjaustytus ir pakepintus svogūnus, pomidorų tyrę ir prieskonius. Iš gautos masės padarome volelius ir supjaustome 10 cm gabalėliais. Juos apvoliojame miltuose, po to kiaušinyje ir džiūvėsėliuose. Kepame iš abiejų pusių įkaitintame aliejuje ir baigiame kepti ant mažos ugnies. Valgome su daržovėmis ir padažu.
Obuolių apkepėliai
1 kg obuolių, 2 tryniai, 7-8 šaukštai cukraus, cinamono, vanilinio cukraus, apelsino žievelės, 5 šaukštai miltų, 100 g džiūvėsėlių, 2 kiaušiniai ir džiūvėsėlių apvoliojimui, aliejaus.
Obuolius nuplauname, nulupame, išimame sėklalizdžius ir smulkiai sutarkuojame. Sudedame cukrų, sutarkuotą apelsino žievelę, cinamoną, vanilinį cukrų ir viską pakepiname dažnai maišydami. Vėliau sudedame trynius ir džiūvėsėlius. Iš gautos masės padarome apkepėlius. Juos apvoliojame miltuose, išplaktuose kiaušiniuose ir džiūvėsėliuose. Apkepėlius iš abiejų pusių apkepame iki rusvumo ir valgome su grietine.