Daugelis pastarųjų metų kavos vartojimo tyrinėjimų skirti blogosioms jos savybėms. Iš dalies kava laikoma gėrimu, kenksmingu širdžiai ir kraujagyslėms, didinančiu kraujospūdį. Tačiau yra ir gerųjų kavos savybių. Pasirodo, suvartojant 4 puodelius kavos per dieną 2-7 procentais sumažėja tikimybė, kad išsivystys antrojo tipo cukrinis diabetas, o jei suvartojama daugiau nei 5 puodeliai, šios ligos rizika 30 procentų mažesnė. Vartojant tokiomis pat dozėmis (atitinkančiomis kavoje esantį kiekį) kofeiną diabeto tikimybė sumažėja kur kas mažiau.
Pastaruoju metu tapusios labai populiarios arbatžolės turi daug gydomųjų savybių, bet nesumažina tikimybės susirgti diabetu. Tačiau piktnaudžiavimas kava turi daug negatyvių efektų, apie kuriuos kavos mėgėjams derėtų nepamiršti!