REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
99
Dalia Grybauskaitė (nuotr. BFL)

Prezidentė Dalia Grybauskaitė (59 m.) savo abiejų kadencijų metu išliko pastovi savo nuomonei, požiūriui į šalies valdymą, ekonomiką. Vis dėlto nuo jos pirmosios kadencijos 2009 m. smarkiai kito jos aprangos kodas, drabužių pasirinkimai, nors, reikia pastebėti, ji niekada nenusižengė aukštą postą užimančių asmenų apsirengimo protokolo reikalavimams.

99

Prezidentė Dalia Grybauskaitė (59 m.) savo abiejų kadencijų metu išliko pastovi savo nuomonei, požiūriui į šalies valdymą, ekonomiką. Vis dėlto nuo jos pirmosios kadencijos 2009 m. smarkiai kito jos aprangos kodas, drabužių pasirinkimai, nors, reikia pastebėti, ji niekada nenusižengė aukštą postą užimančių asmenų apsirengimo protokolo reikalavimams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kviečiame pasižiūrėti, kaip per septynis metus pakito jos švarkų, kostiumėlių ir viršutinių drabužių tendencijos – tikrai verta išvysti.

REKLAMA

Dalios Grybauskaitės švarkų tendencijos

Dažnas pastebi, jog šalies vadovė antrojoje kadencijoje renkasi mėlynos spalvos rūbus. Visgi žinomiausia, daugiausia žiniasklaidos dėmesio sulaukianti šalies moteris savo prezidentinės karjeros pradžioje buvo linkusi labiau eksperimentuoti renkantis derinius tiek iškilmingiems renginiams, tiek apsilankymams visuomenės įvykiuose.

Pavyzdžiui, 2011 m. vykusio susitikimo su JAV prezidentu Baraku Obama metu D. Grybauskaitė rinkosi ryškios raudonos spalvos aksominį švarkelį.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmosios kadencijos metu buvo galima išvysti ir daug daugiau skirtingų spalvų švarkų ar kostiumėlių. D. Grybauskaitė nevengė gėlėtų, dryžuotų, raudonų švarkų, kuriuos derino kartu su kelnėmis arba sijonu.

Dryžuotu, ryškiu švarku šalies vadovė puošėsi 2011 m. balandį Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje vykusiame koncerte, skirtam Mikalojaus Konstantino Čiurlionio mirties 100-osioms metinėms. Į šį renginį susirinko ir kiti aukščiausi šalies politikai: tuometinis Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius, JAV ambasadorė Anne E.Derse, tuometinis Vilniaus meras Raimundas Alekna ir kiti. Raudoną švarką, kurį derino su taškuotu, kelius dengiančiu sijonu, D. Grybauskaitė rinkosi ir 2010 m. priimdama trijų teisėjų priesaikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kuklesnį, tačiau klasikinį, elegantišką, įvaizdį D. Grybauskaitė rinkosi pirmosios inauguracijos metu. Ji tuomet puošėsi mėlyna šilko suknele ir aksomo švarku. Aksomas pirmosios kadencijos metu D. Grybauskaitės spintoje buvo labai populiarus, nes ilgu, mėlynu aksomo medžiagos švarku šalies vadovė puošėsi ir 2011 m. vykusioje „Lietuvos garbės 2011“ apdovanojimų ceremonijoje.

Tuomet prezidentė nevengė šviesių, pastelinių spalvų, kurios D. Grybauskaitei suteikė ryškumo, gaivumo. Ir nors dabar vadovę galima išvysti tik su klasikinėmis spalvomis – mėlyna, juoda ar balta – tačiau D. Grybauskaitė niekada nesulaukdavo priekaištų iš prezidentinio protokolo ekspertų, stilistų – vadovė visada išlikdavo dalykiška ir elegantiška.

REKLAMA

Daugiau ryškių ir spalvingų Dalios Grybauskaitės švarkų išvysite galerijoje: 

Šalies vadovės kostiumėlių pokyčiai

Kadencijose išryškėję spalvų ir derinių pokyčiai atsispindėjo ir Dalios Grybauskaitės kostiumėliuose. Nors šalies vadovę pirmosios kadencijos metu galėjai pamatyti pasipuošusią net šviesiai rausvos spalvos drabužiais, vėliau prezidentė rinkosi nemirštančią klasiką – juodą, mėlyną ir baltą.

Antrosios kadencijos metu D. Grybauskaitė atsisakė pamėgtų, kelius siekiančius sijonus, juos pakeitus kelnėms ir ilgais švarkais.

Reikia pastebėti, jog pirmosios kadencijos metu šalies vadovė buvo pamėgusi raudoną, dažnai su galia ir stiprybe siejamą, spalvą. Pasipuošusi raudonos spalvos švarku ir sijonu ji 2010 m. Vilniuje atidarė keturias dienas vykusį pasaulinį Interneto valdymo forumą.

REKLAMA

Raudonu kostiumu ji 2011 m. priėmė ir tuometinio Generalinio prokuroro pavaduotojo Andriaus Neveros priesaiką. Tokios pačios spalvos derinį ji rinkosi ir 2010 m. priėmusi Kipro užsienio reikalų ministrą Markos Kyprianou.

Labai įdomų derinį šalies vadovė pasirinko ir 2010 metais Seime vykusiame kovo-11-osios renginyje. Tuomet Dalia Grybauskaitė puošėsi ilgu, rudu sijonu, derinį pagyvinusi trumpu, įdomaus kirpimo mėlynu švarku. Kaip ir minėta, ši spalva vėliau tapo tarsi Dalios Grybauskaitės vizitinė kortelė.

Daugiau nematytų Dalios Grybauskaitės kostiumėlių išvysite čia:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

 

 D. Grybauskaitės viršutinių drabužių deriniai

Nors per septynis valdymo metus šalies vadovė Dalia Grybauskaitė daug eksperimentavo su savo švarkų ir kostiumėlių spalvomis ar stiliais, tačiau nerasime daug ryškių pokyčių jos viršutinių drabužių spintoje.

Žiemos laikotarpiui šalies vadovė renkasi tamsius, šiltus kailinius ar tamsiai mėlynus paltus. Viršutinius drabužius orui pasiekus minusinę temperatūrą, suprantama, Dalia pagyvina kepurėmis, kurias labai tiksliai derina prie drabužių.

Pavyzdžiui, 2011 m. vasario 27-ąją vykusių savivaldos rinkimų metu, Dalia Grybauskaitė pasirinko dirbtinio kailio medžiagą primenantį paltą ir iš tos pačios medžiagos pagamintą kepurę.

REKLAMA

Prieš beveik dvejus metus, 2014-ųjų vasario 16-ąją, šalies vadovė iškilmingai dienai rinkosi irgi tamsių spalvą paltą ir derantį galvos apdangalą.

Antroje kadencijoje šalies vadovę galima labai išvysti pasipuošus itin populiariais ir madingais šaliais. Juos, kaip įprasta, D Grybauskaitė renkasi mėlynus arba juodus. 

 Vis dėlto D. Grybauskaitė su viršutiniais drabužiais neeksperimentuoja, tik kai kuriais atvejais prie įvykio priderina ir savo stilių.

Pavyzdžiui, daug laisvesnį stilių šalies vadovė renkasi dalyvaudama aplinkos tvarkymo akcijoje „Darom“, kurios metu vadovė padeda rinkti šiukšles ir kitus aplinkai kenkiančius daiktus. Taip pat 2010-aisiais metais D. Grybauskaitė Kariuomenės ir visuomenės šventės metu, kuri vyko Vingio parke, rinkosi neįpareigojančią baltą, lengvą striukę. 

REKLAMA

Daugiau prezidentės viršutinių drabužių tendencijų išvysite galerijoje: 

Įvaizdžio specialistės Viktorijos Igliukaitės komentaras:

Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės įvaizdis galėtų būti vienas iš pavyzdžių, kaip išties turi atrodyti šalies vadovė. Dabartinis jos aprangos stilius yra vientisas ir puikiai atitinkantis visus protokolo reikalavimus tiek spalva, tiek siluetu, tiek kokybe. Tai ir yra svarbiausia. Konservatyvus šalies vadovės įvaizdis aiškiai diktuoja jos, kaip politikės, pozicijos tvirtumą bei stabilumą.

 

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų