REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas turtingiausių pasaulio žmonių Romanas Abramovičius pranešė negalėsiąs dalyvauti šį savaitgalį rengiamoje Tauragės 500 metų jubiliejaus šventėje, tačiau sako norintis miestą aplankyti ateityje.

REKLAMA
REKLAMA

Jis į miesto šventę kviestas dėl savo šaknų - iki Antrojo pasaulinio karo čia gyveno jo seneliai, vėliau ištremti į Rusiją. Tauragės meras Robertas Piečia sako labai nenusimenantis gavęs neigiamą atsakymą.

REKLAMA

"Aišku gaila, bet ne pasaulio pabaiga, Tauragė dėl to nesugrius. Mes iš viso oficialiai pakvietėme apie pusantro šimto žmonių", - BNS sakė R.Piečia.

Mero teigimu, elektroniniu paštu atsiųstame atsakyme R.Abramovičius dėkoja už kvietimą, bet kadangi jau iš anksto yra suplanavęs vykti į Čiukčiją, kurios gubernatorius jis yra, dalyvauti atsisako.

"Tačiau jis rašo, kad norėtų pasirodyti Tauragėje, jam senelių miestas nėra svetimas ir jis neatmeta galimybės dar šiais metais čia atvykti", - tikino R.Piečia.

REKLAMA
REKLAMA

Mero žiniomis, R.Abramovičius nelabai mėgsta rodytis viešumoje, tad "jeigu jis ir atvyktų ateityje, tikrai prieš mėnesį apie tai nepraneštų".

Šį pavasarį žurnalo "Forbes" paskelbtame pasaulio milijardierių sąraše R.Abramovičius užima šešioliktą vietą. Turtingiausias Rusijos pilietis, naftos magnatas ir futbolo klubo "Chelsea" savininkas R.Abramovičius valdo 18,7 milijardo JAV dolerių vertinamą turtą.

500 metų jubiliejui besiruošianti Tauragė šventinėje programoje birželio 22-24 dienomis pasiūlys įvairių kultūrinių renginių - nuo archeologinės ekspozicijos, jubiliejinių knygos ir parodos pristatymo, bajorų legitimacijos aktų teikimo iki populiariosios, klasikinės, džiazo muzikos koncertų. Speciali programa žadama sporto gerbėjams. Šventės kulminacijai rengiamas fejerverkų ir lazerių šou "Regėjimai" Jūros upėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų