REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
Viktorija Šaulytė ir Julius Mocka (nuotr. asm. archyvo)

Realybės šou susipažinę ir įsimylėję stilistė Viktorija Šaulytė ir grafikos dizaineris, sportininkas Julius Mocka kartu džiaugiasi jau ne vienerius metus trunkančia draugyste.

23

Realybės šou susipažinę ir įsimylėję stilistė Viktorija Šaulytė ir grafikos dizaineris, sportininkas Julius Mocka kartu džiaugiasi jau ne vienerius metus trunkančia draugyste.

REKLAMA

Praėjusių metų pavasarį susižadėjusi pora jau planuoja vestuvių šventę, tačiau ieškodami ramybės nuo kasdienių rūpesčių, įkvėpimo ir naujų potyrių, visą tai atrado sanatorijoje, rašoma pranešime spaudai.

Charizmatiški ir visada geros nuotaikos kupini sužadėtiniai Viktorija Šaulytė ir Julius Mocka neslepia, jog jie mėgsta atrasti vis kažką naujo, išbandyti dar nebandytus dalykus. Tai ne tik suteikia kasdienybei naujų įspūdžių ir spalvų, bet ir praturtina vidinį pasaulį. Šiandien, TV8 televizijos laidoje „Sveikatos medis“ mylimieji papasakos apie savo pirmuosius potyrius, patirtus apsilankius „Eglės sanatorijoje“ bei poilsio ir ramybės svarbą sveikatai ir kūrybai.

Kuomet buvo filmuotas šis laidos siužetas, niekas dar nežinojo, jog pasaulį sukaustęs COVID-19 virusas pasieks ir Lietuvą, dėl ko teks visoms sanatorijoms užverti duris. Tačiau jau nuo birželio 1 d. „Eglės sanatorija“ Birštone ir Druskininkuose vėl pasitiks poilsiautojus, džiugiai kviesdama pasirūpinti sveikata, stiprinti imunitetą, aktyviai judėti ir kuo daugiau laiko praleisti gryname ore. Šią sanatoriją žinoma sužadėtinių pora Viktorija Šaulytė ir Julius Mocka išbandė pirmą kartą ir atvyko čia tiesiog vedini smalsumo.

REKLAMA
REKLAMA

„Niekada nesam buvę sanatorijoje, o visada yra noras išmėginti kažką kito ir grįžti prie to ką duoda gamta. Aš manau, kad vidinė sveikata, jeigu ja rūpiniesi, suteikia ir minčių, ir kūrybos, ir grožio, nes viskas kas viduje – atsispindi ir išorėje. Mes kiekvienas esame skirtingai pavargęs, todėl norisi poilsio, kuris nebūtų tik atsigulimas ir masažas, o pasilepinimas individualiai priskirtomis specialiomis procedūromis, ką sanatorija ir duoda“, – laidoje pasakos stilistė Viktorija Šaulytė.

REKLAMA

Gero ir teisingo poilsio svarbą supranta ir Viktorijos sužadėtinis Julius Mocka. Daug metų kikbokso sportu užsiimantis vyras tikina, kad fiziškai išsekintam kūnui dažnai neužtenka įprastinio poilsio ir norint tinkamai juo pasirūpinti, tenka ieškoti rimtesnių priemonių, procedūrų. O ir naujai vyro veiklai – grafiniam dizainui – taip pat reikia įkvėpimo, kurį galima pasisemti iš ramybės ir gamtos.

„Kadangi dirbu per keletą sričių, pavargstu tiek fiziškai, tiek protiškai, todėl toks atvažiavimas į sanatoriją, pabuvimas gamtos apsuptyje duoda regeneraciją kūnui, mintims, atsiranda kūrybinio polėkio ir energijos. Norisi gilesnio potyrio, procedūrų, kurios padėtų atgauti jėgas. Naujas potyris buvo išbandžius deguonies kokteilį su žolelių papildymu, o taip pat labai patiko darbas su kineziterapeutu, nes turiu tam tikrų įsisenėjusių traumų, todėl buvo smagu išgirsti kito specialisto nuomonę, sulaukti pagalbos“, – įspūdžiais dalinsis Julius.

REKLAMA
REKLAMA

Nors daugeliui sanatorijos asocijuojasi su ligų gydymu, tačiau šiandien jos svečius pasitinka pakeitusios savo veidą. Čia gausu programų, skirtų greitam jėgų atsistatymui, savaitgalio poilsiui, pramogų vaikams. „Eglės sanatorijos“ direktorius medicinai, fizinės medicinos ir reabilitacijos psichoterapeutas gyd. Arvydas Balčius užtikrina, jog sanatorijos veikla atnaujinama griežtai vadovaujantis vyriausybės nustatytomis taisyklėmis, paviršiai yra reguliariai dezinfekuojami, patalpos vėdinamos ir visas personalas atkakliai dirba, jog sanatorijos klientams būtų užtikrintas saugumas dėl COVID-19 viruso.

„Sanatorijoje užtikriname ne tik poilsiautojų saugumą, bet ir individualiai parenkamas programas. Atvykus į sanatoriją, klientas patenka pas gydytoją, jis įvertina jo būklę, gretimus susirgimus ir atsižvelgia į tai, skirdamas procedūras. Visos mūsų procedūros, ką mes darome ir gydome, yra paremtos natūraliais gydomaisiais faktoriais. Pagrindinis procedūrų šaltinis yra vanduo: į jį per dieną pateksite tris-keturis kartus: baseinai, vonios, purvai, povandeniniai masažai“, – pasakos „Eglės sanatorijos“ direktorius medicinai gyd. Arvydas Balčius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Grožis, harmonija ir mada yra neatsiejami nuo žinomos stilistės ir tinklaraštininkės Viktorijos Šaulytės kasdienybės. Tačiau pasak moters, jog galėtum jaustis gražus išorėje, turi jaustis gražus viduje. Viktorija džiaugiasi, jog sanatorijoje galima rasti balansą, kurio kartais taip trūksta tarp kasdienių rūpesčių.

„Žmogui reikia balanso, o sanatorijoje yra ir sveikatinimasis, ir poilsis. Gali pasivaikščioti, pagulėti, ta pati gamta ne tik procedūrose, bet ir lauke, suteikia stiprybės. Norisi sustiprinti imuninę sistemą, kas pilnai nepavyksta išgėrus tik vitaminų. Išbandžiau mineralinę vonią ir povandeninį masažą, kurio poveikis daug stipresnis nei paprasto masažo. Tačiau smagiausias potyris buvo inhaliacija su bičių pikiu. Buvo įdomu išmokti perprogramuoti savo kvėpavimą. Būdamas sanatorijoje tu žinai, kad tavim pasirūpins, jog pačiam būtų geriau. Nereikia net keliauti į užsienį, nes viskas yra čia. Net SPA iškeisčiau į poilsį sanatorijoje“, – laidoje „Sveikatos medis“ atviraus Viktorija.

REKLAMA

Miokardo infarkto suvaldymas – atsakingai vartojami vaistai ir žaibiška pagalba

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis širdies ligos kasmet nusineša 17 mln. gyvybių ir tai sudaro trečdalį visų pasaulio žmonių mirčių. Pagal mirčių nuo širdies ir kraujagyslių ligų skaičių Lietuva užima vieną pirmųjų vietų Europoje. Pagrindinė mirties priežastis – miokardo infarktas.

„Lietuvos kardiologų draugija kelia klausimą – kodėl Lietuva, turėdama visus prieinamus vaistus, prevencijos programą, vis dar yra paskutinėje vietoje pagal tai, kad mes neapsaugome savo žmonių nuo ankstyvų mirčių. Atrodo, kad labai svarbūs yra mitai apie vaistų pašalinį poveikį. Mūsų daugelis žmogų galvoja, jog vaistų, kurie sumažina kraujospūdį ir cholesterolio kiekį kraujyje, nereikia vartoti visą laiką ir darydami šią klaidą, patys sau sukelia miokardo infarkto riziką“, – laidoje teigs Lietuvos kardiologų draugijos prezidentė, prof. dr. Jelena Čelutkienė.

REKLAMA

Rubrikoje „Ačiū, daktare“ – išskirtinė padėka laidos sielai, gydytojai Irenai Pivoriūnienei

Šiandien laidos „Sveikatos medis“ rubrikoje „Ačiū, daktare“ paskutinės septintojo sezono pabaigos proga padėka iš visos laidos kūrybinės komandas, Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos ir žinomų šalies gydytojų lūpų keliaus legendinei televizijos žvaigždei, sveikos gyvensenos ambasadorei, daktarei Irenai Pivoriūnienei.

Prieš 40 metų, Lietuvos televizijos vadovybė, remdamasi Australijos televizijų pavyzdžiu, nutarė kurti profesionalias temines laidas. Taip Lietuvoje atsirado laida pavadinta „Sveikata“, o ją vesti buvo patikėta VU Medicinos fakultetą baigusiai Irenai Pivoriūnienei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per ilgametę Irenos Pivoriūnienės patirtį užgimė ne viena stipri draugystė, tad laidoje gražiausiais žodžiais apie Ireną dalinsis žinomi šalies medikai: VU Medicinos fakulteto Sveikatos mokslų instituto, Visuomenės sveikatos katedros vedėjas prof. habil. dr. Rimantas Stukas, NVI krūties ligų chirurgijos ir onkologijos skyriaus vedėjas prof. habil. dr. Valerijus Ostapenka, VUL Santaros klinikų II Pilvo chirurgijos skyriaus abdominalinės chirurgijos gydytojas Anatolijus Ostapenka, Lietuvos kardiologų draugijos prezidentė, gydytoja kardiologė prof. dr. Jelena Čelutkienė, LSMU rektorius, Kardiologijos klinikos vadovas, gydytojas kardiologas, akademikas prof. habil. dr. Remigijus Žaliūnas, LSMUL Kauno klinikų Kardiologijos klinikos išeminės širdies ligos skyriaus vadovė, gydytoja kardiologė prof. dr. Olivija Gustienė bei LSMUL Kauno klinikų Širdies, krūtinės ir kraujagyslių chirurgijos klinikos vadovas, gydytojas kardiochirurgas prof. dr. Rimantas Benetis.

REKLAMA

Laida „Sveikatos medis“ jau skaičiuoja septintą sėkmingą sezoną ir visa tai – Irenos Pivoriūnienės dėka, jos užsidegimu ir neblėstančiomis idėjomis. Didelį „ačiū“ daktarei taria ir laidos kūrybinė komanda, siųsdama gražiausius žodžius ir linkėjimus.

„Kai prieš kelerius metus susipažinome su Irena, tikrai neturėjau minties, jog užgims toks nuostabus, ilgalaikis, visuomenei tikrai reikalingas, šviečiamasis projektas apie mediciną. Kaip mėgstu sakyti, Irena yra mūsų laidos širdis, pagrindinis organas, atsakingas už viso kūno sveikatą“, – padėka dalinsis „Sveikatos medis“ prodiuserė Vaida Skaisgirė.

Apie sanatorijų veiklą, poilsio svarbą ir gamtos gydomąsias savybes, kaip teisingai padėti miokardo infarkto ištiktam žmogui ir suteikti pirmąją pagalbą bei gražiausi žodžiai laidos sielai gyd. Irenai Pivoriūnienei – paskutinėje septinto sezono laidoje „Sveikatos medis“ jau šiandien, 15 val. per TV8 televiziją.

REKLAMA

Septintąjį sezoną skaičiuojanti medicinos laida „Sveikatos medis“ ir toliau džiugina savo žiūrovus nuoširdžiomis ir jautriomis padėkomis gydytojams tiesiai iš pacientų lūpų, dalina patarimus, kaip užkirsti kelią klastingoms ligoms, pažindina su naujausiais pasiekimais medicinoje ir atsako į visiems rūpimus klausimus apie sveikatą.

„Sveikatos medis“ – tai laida, nestokojanti svarbiausių medicinos aktualijų bei patarimų, jautrių ir abejingų nepaliekančių gyvenimiškų istorijų tiek iš gydytojų, tiek iš pacientų lūpų.

Medicinos laida „Sveikatos medis“, kurioje susivienijo ilgametė gydytojos Irenos Pivoriūnienės patirtis ir prodiuserės, laidų kūrėjos Vaidos Skaisgirės jaunatviškas veržlumas – sekmadieniais, 15 val. per TV8!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų