Šio sekmadienio TV3 laida „La Maistas“ ko gero, labiausiai patiks vaikams – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Karolina gamins įvairiausius koldūnus ir virtinukus. Tai gali tapti ir puikia pramoga visai šeimai – mama įdarą darys, tėtis tešlą minkys, vaikai virtinukus formuos – kartu gaminti  ir smagiau, ir greičiau, ir paskui valgyti skaniau!

Koldūnai su varške (nuotr. Organizatorių)

Koldūnai su varške (nuotr. Organizatorių)

Laidos viešnia Karolina Marija Grabinskienė legendinės kavinės „Viduklės koldūnai“ savininkė gamins garsiuosius Viduklės koldūnus   tradicinius su kiaulienos įdaru ir su varške.

Karolina tešlai maišyti pataria naudoti drungną vandenį – tešla tuomet bus minkštesnė, tąsesnė. Ir tešlą reikia labai gerai „išmasažuoti“. Kitas jos patarimas – svarbu koldūnų nepervirti, kai iškyla į verdančio vandens paviršių, užtenka pavirti 2 minutes.

Koldūnai – vienas iš istorinių Lietuvos virtuvės patiekalų. „Šaltanosiai“, kuriuos gaminsiu – vienas senesnių mūsų patiekalų. Jiems galima naudoti šaldytas mėlynes, šviežias, ar jų uogienę. Ravioliai, koldūnai, virtinukai – visi jie skiriasi savo dydžiu, forma, tešlos sudėtimi.

REKLAMA

Į raviolių tešlą, pavyzdžiui, įeina aliejus ir kiaušiniai, kitur nededamas kiaušinis, vanduo keičiamas pienu ir taip toliau. Įdomiausi koldūnai kokius teko man pačiam ragauti – Kinijoje su varlių šlaunelių mėsa. Koldūnai gali būti ir su žuvimi – taigi jų įvairovė yra didžiulė“, – pasakojo istorinės virtuvės žinovas T. Rimydis.

Pasak Tomo, koldūnai – labai geras patiekalas – skyrus šiek tiek daugiau laiko, galima jų pasigaminti daugiau ir užšaldyti, o paskui prireikus – greitai išsivirti.

„Svarbu atitaikyti įdaro kiekį, kad būtų ne per daug, nes išbėgs, ir nepermažai, nes jausis tik tešla ir bus neskanu. Šviežius, tik ką pagamintus koldūnus, prieš virimą rekomenduoju šiek tiek pašaldyti – bus dar skanesni“, – patarimus dalino virtuvės šefas.

Kuo dar nustebins virtuvės šefai – pamatysite laidoje.

„La Maistas“ laida – sekmadienį 9 val. per TV3, o dar daugiau patarimų ir receptų – www.lamaistas.lt.

xxxx
2020-03-29 15:04:52
ka ji gero ,naujo pasake??????????????????raso,kad tik rasyt
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Korona virusas 2020-03-30 19:40:47
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Is neturejimo ka veikti   ATSAKYTI
xxxx 2020-03-29 15:04:52
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
ka ji gero ,naujo pasake??????????????????raso,kad tik rasyt   ATSAKYTI

Top Video

TV3 Žinios. Narkevičius – vėl įvykių sūkuryje: Trakų rajone sustabdytas keliuko remontas kelia daug klausimų
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Narkevičius – vėl įvykių sūkuryje: Trakų rajone sustabdytas keliuko remontas kelia daug klausimų
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Skaičiai gąsdina: per karantiną 11400 į septintą dešimtį įkopusių asmenų neteko darbo
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Žada masinį tyrimą dėl Covid-19: aiškinsis, kokį imunitetą sugebėjome įgyti
DABAR RODOMA
Farai. Klaipėdoje BMW lėkė tarsi viesulas: taranavo automobilį ir išrovė medį
DABAR RODOMA
„Pasikalbėkim #IŠNAMŲ“ su Zuokiene apie savanorystę COVID-19 židinyje ir nemalonų vyro akibrokštą
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Nausėda gimtadienį sutiko Nidoje, keturių žvaigždučių viešbutyje
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Lietuvoje savaitgalį – susirgimų koronavirusu šuolis
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Egzaminai prasidės birželio 22 d.: aiškėja tvarka, kaip jie vyks
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Koronaviruso židiniai plečiasi globos namuose: sergančiųjų daugėja Antaviliuose, Širvintose
DABAR RODOMA
Vilniaus centre užpultas Anušauskas su žmona: ieško kaltininko
REKLAMA
Užkandžiai ir patiekalai gardžiai iškylai gamtoje (nuotr. Organizatorių)
Kas gali būti geriau už iškylą gamtoje? Tik iškyla su puikiu maistu! Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“ virtuvės šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius ...
Lašišos kotletukai
Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“, nuostabiais žiedais nusėtoje lauko virtuvėje šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius pademonstravo kaip išsivirti tobulą ...
Sūdyta lašiša (nuotr. Organizatorių)
Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“, nuostabiais žiedais nusėtoje lauko virtuvėje šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius pademonstravo kaip išsivirti tobulą ...
Žuvies marinatas
Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“, nuostabiais žiedais nusėtoje lauko virtuvėje šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius pademonstruos kaip išsivirti tobulą ...
Lašišos kotletukai
Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“, nuostabiais žiedais nusėtoje lauko virtuvėje šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius pademonstruos kaip išsivirti tobulą ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų