Linksmieji Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas surengs tikrą tešlos festivalį. Parodys, kaip iš vienos tešlos pasigaminti ir nuostabią Foccacia ir desertą, praturtintą net dviem saldžiais kremais.

Viena tešla – skirtingi patiekalai! (nuotr. Organizatorių)

Viena tešla – skirtingi patiekalai! (nuotr. Organizatorių)

Laidoje Ali sugalvojo puikų planą, kaip sutaupyti laiko ir labai greitai pagaminti puikų desertą. Pamatęs Gian Luca receptą, jis nusprendė pasivogti dalį tešlos, skirtos Foccacia. Tačiau Ali ilgai džiaugtis neteks, nes apsukrusis bičiulis šefas sugebėjo padaryti taip, kad pats konditeris tą tešlą ir pasigamintų.

Abejingų nepaliekantys receptai, daug juoko ir naudingų šefų patarimų televizijos laidoje „Gardu Gardu jau šį šeštadienį per TV3 televiziją.

Susukta Foccaccia

Viena tešla – skirtingi patiekalai!

Viena tešla – skirtingi patiekalai!

Tešlai reikės:

  • 500 g miltų
  • 300 g šilto vandens
  • 15 g mielių
  • 40 g alyvuogių aliejaus
  • 0.5 valg. šaukšto cukraus
  • 15 g druskos

Įdarui reikės:

  • Alyvuogių aliejaus
  • Persilade prieskonių
  • Juodų ir žalių alyvuogių
  • Konservuotų pomidoriukų

Sumaišyti šiltą vandenį su mielėmis, alyvuogių aliejumi ir cukrumi. Mielės ir cukrus turi pilnai ištirpti.

REKLAMA

Dideliame dubenyje sumaišyti miltus su druska ir supilti visą skystį. Gerai išmaišyti, kol viskas susijungs į vientisą tešlą. Rekomenduojama maišyti sukamaisiais judesiais keturiais pirštais (užlenkus nykštį). Tešlą perkelti ant miltais pabarstyto stalo ir toliau minkyti tešlą, kol ji nelips. Galima rankas vis pasibarstyti miltais. Iš tešlos suformuoti du kamuoliukus. Būtina „uždaryti“ apačią, kad tešla kiltų teisingai. Kamuoliukus dėti į indą, uždengti maistine plėvele ir palikti kambario temperatūroje pakilti dviem valandoms.

Jei norite tešlą brandinti per naktį, tuomet reikia naudoti šaltą vandenį ir tešlą laikyti šaldytuve.

Pakilusią tešlą kočioti maždaug iki 2 mm storio. Visą tešlos paviršių ištepti alyvuogių aliejumi, sumaišytu su Persilade prieskoniais. Tešlą perpjauti išilgai į tris dalis. Kiekvieną juostą susukti įstrižai ir ant popieriumi padengtos kepimo formos susukti į sraigės „formos“ Foccacia. Ant viršaus įspausti juodų ir žalių alyvuogių bei konservuotų pomidoriukų. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi su Persilade prieskoniais. Jo reikėtų nepagailėti, kad Foccacia nebūtų sausa.

Kepti 200°C temperatūroje apie 15 min. konvekciniu arba picos režimu.

Tik iškepusią Foccacia aptepti aliejaus, vandens ir druskos mišiniu. Tuomet ji suminkštėja ir tampa dar gardesnė.

Picos lazdelės su šokoladiniais kremais

Viena tešla – skirtingi patiekalai!

Viena tešla – skirtingi patiekalai!

Tešlai reikės:

  • 500 g miltų
  • 300 g šilto vandens
  • 15 g mielių
  • 40 g alyvuogių aliejaus
  • 0.5 valg. šaukšto cukraus
  • 15 g druskos

Šokoladiniam-karameliniam kremui reikės:

REKLAMA
  • 140 g cukraus
  • 60 g sviesto
  • 100 g grietinėlės
  • 200 g juodojo šokolado
  • Žiupsnelio druskos

Šokoladiniam-riešutiniam kremui reikės:

  • 200 g grietinėlės, 36%
  • 160 g juodojo šokolado
  • 60 g natūralios lazdyno riešutų pastos

Sumaišyti šiltą vandenį su mielėmis, alyvuogių aliejumi ir cukrumi. Mielės ir cukrus turi pilnai ištirpti.

Dideliame dubenyje sumaišyti miltus su druska ir supilti visą skystį. Gerai išmaišyti, kol viskas susijungs į vientisą tešlą. Rekomenduojama maišyti sukamaisiais judesiais keturiais pirštais (užlenkus nykštį). Tešlą perkelti ant miltais pabarstyto stalo ir toliau minkyti tešlą, kol ji nelips. Galima rankas vis pasibarstyti miltais. Iš tešlos suformuoti du kamuoliukus. Kamuoliukus dėti į indą, uždengti maistine plėvele ir palikti kambario temperatūroje pakilti dviem valandoms.

Jei norite tešlą brandinti per naktį, tuomet reikia naudoti šaltą vandenį ir tešlą laikyti šaldytuve.

Iškilusią tešlą supjaustyti gabaliukais ir juos tempti iki norimo ilgio. Dėti į kepimo popieriumi padengtą skardą ir kepti 200°C temperatūroje apie 10 min.

Šokoladinį-karamelinį kremą pradėti nuo cukraus lydymo. Cukrų lydyti prikaistuvyje nemaišant. Rekomenduojama išlydyti trimis dalimis – ištirpinus 1/3 cukraus supilti kitą dalį, ištirpus supilti ir likusią dalį cukraus. Maišyti galima tik sukant prikaistuvį.

Cukrui pilnai ištirpus, dalimis dėti sviestą pastoviai maišant šluotele. Tuomet toliau maišant supilti grietinėlę. Nukelti nuo kaitros ir supilti šokoladą. Maišyti, kol šokoladas pilnai ištirps ir kremas taps vientisas. Galima įberti žiupsnelį druskos.

Šokoladiniam-riešutiniam kremui pradžiai pakaitinti grietinėlę ir į ją suberti šokoladą. Maišyti, kol šokoladas pilnai ištirps. Tuomet supilti riešutų pastą ir gerai išmaišyti, kol kremas taps vientisas.

Kremams sustingus jau galima ragauti.

Skanaus!

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

TV3 Žinios. Profesorius Kasiulevičius įvardijo Lietuvos ir pasaulio galimus scenarijus dėl koronaviruso
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Profesorius Kasiulevičius įvardijo Lietuvos ir pasaulio galimus scenarijus dėl koronaviruso
DABAR RODOMA
Nepaprasta prieglaudoje gyvenančio keturkojo istorija: visus pasitinka su šypsena
DABAR RODOMA
Sunku patikėti: išsitraukė kamerą pamačius, kaip moteris pilasi kurą
DABAR RODOMA
Farai. „Farų“ operatorius tapo neblaivaus taksisto įniršio taikiniu: tokio protrūkio nesitikėjo
DABAR RODOMA
Moterys parduotuvėje susimušė dėl tualetinio popieriaus: pamatykite vaizdo įrašą
DABAR RODOMA
Užfiksuotas smurto protrūkis vienoje Lietuvos mokykloje
DABAR RODOMA
Farai. Pamatę, kas po avarijos liko iš BMW, pareigūnai liko priblokšti: išgirdo fantastinę istoriją
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Vaikų teisės su tarnybomis laužėsi į butą: mama ir dukra laukė susigūžusios
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Alkoholikės mama kreipėsi į politikus: maldauja dukrą gydyti priverstinai
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Maldeikienė parodė jautriausią savo pusę: prakalbo apie tėčio mirtį
REKLAMA
Laura Blaževičiūtė (J. Žalnierukyno nuotr.)
TV3 generalinę direktorę Laura Blaževičiūtę kolegos, partneriai ir žiūrovai yra įpratę matyti nuolatos pasitempusią ir skubančią darbuose. Tačiau po ilgos darbo dienos, ...
„M.A.M.A iš namų“ (nuotr. Organizatorių)
Kaip dabar jaučiasi tie, kurie neteko visų pragyvenimo šaltinių – koncertų, turėjo nutraukti ilgą laiką planuotus turus ir ieškoti naujų būdų, kaip su savo šeimomis išgyventi ...
Simona Lipnė (J. Žalnierukyno nuotr.)
Perdėtai savo vaikais besirūpinančios mamos atsidūrė tarsi po didinamuoju stiklu. Supermamytėmis pramintų moterų pasisakymai ir veiksmai linksniuojami viešoje erdvėje. Tačiau ...
Inga Jankauskaitė (nuotr. stop kadras)
TV3 žiniasklaidos grupė, asociacija M.A.M.A ir šalies muzikos grupės bei atlikėjai jungiasi į draugišką Lietuvos medikų palaikymo ir paramos koncertą „M.A.M.A iš namų“. ...
Danas Rapšys (nuotr. stop kadras)
TV3 žiniasklaidos grupė, asociacija M.A.M.A ir šalies muzikos grupės bei atlikėjai jungiasi į draugišką Lietuvos medikų palaikymo ir paramos koncertą „M.A.M.A iš namų“. ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų