naujienų portalas tv3.lt
2020.02.28 15:23

Šį savaitgalį TV3 laidos „La Maistas“ studijoje laidos šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia  Gabrielė Žutautaitė dalinsis netradicinėmis, bet labai gardžiomis idėjomis pusryčiams – nuo Izraelietiškos kiaušinienės iki sumuštinių su plėšyta kiauliena.

Gurmaniškos idėjos pusryčiams

Gurmaniškos idėjos pusryčiams

Laidos viešnia Gabrielė, tinklaraščio pusryciams.com įkūrėja,  pasiūlys netradicinius pusryčius – ji gamins Izraelietišką pomidorinę šakšuką su fetos sūriu ir žaliąją šakšuką su špinatais. Šakšuka – kiaušinienės variacija, gaminama su daugybe ingredientų ir prieskonių.

„Šakšuką atradau visai atsitiktinai, naršydama internete. Pabandžiau, labai patiko ir dabar gaminu bent kartą per mėnesį tai tikrai. Aš Izraelyje gyvenau vaikystėje ir ten baigiau pirmąją klasę. Taigi, Izraelio virtuvė man nesvetima“, – pasakojo Gabrielė.

Nuolatinis TV3 laidos „La maistas“ šefas – grilio entuziastas Vylius Blauzdavičius siūlys sočius pusryčius ir kvies pasigaminti net keletą skirtingų sumuštinių: Azijietišką Bao sumuštinį su mėsa ir daržovėmis, Prancūzišką keptą sumuštinį su mėsa ir sūriu bei suvožtinį su plėšyta kiauliena ir raugintais agurkėliais.

REKLAMA

Kitas laidos šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis pasakojo, kad senovėje lietuviai valstiečiai maistą ruošdavo kartą per dieną, o pusryčiams būdavo valgoma tai, kas liko nuo vakar dienos. „Dabar situacija yra visiškai kitokia. Paskutiniu metu ypač populiaru pasidarė valgyti pusryčius ne namuose, ypač savaitgaliais. Yra net restoranų, tiekiančių tik pusryčius, kurie gali tęstis iki popietės“,  – kalbėjo Tomas.

T. Rimydis pagamins sluoksniuotį su putpelių kiaušiniais ir troškintus varškėtukus su karamelės padažu. Siūlome pasigaminti Tomo sluoksniuotį su kiaušiniu, sūriu ir olandišku padažu

Ingredientai: 4 riekės forminės grūdėtos duonos; 6 putpelės kiaušiniai; 50 g sviesto; 50 g kreminio sūrio; 30 g kietojo sūrio (naudojau avies sūrį); 50 g vyšninių pomidorų; 30 g agurkų; 20 g žalumynų aliejaus; 50 g mėlynųjų svogūnų; 20 g cukraus; Druskos, pipirų.

Patiekiant: saujelė saulėgrąžų daigų; žalumynų aliejaus.

Gaminimas: 

Keptuvėje ištirpinamas sviestas ir jame iš abiejų pusių apkepinamos duonos riekelės. Iškepusios pagardinamos druska ir pipirais. Putpelės kiaušiniai įmušami į maišelį, pašlakstytą žalumynų aliejumi, ir dedami į užvirintą vandenį. Verdami 2 minutes.

Karamelizuotiems svogūnams pagaminti cukrus ištirpinamas prikaistuvyje iki karamelizuojasi (tampa gintarinės spalvos). Dedami pusžiedžiais pjaustyti svogūnai, pakepinami labai trumpai, apverčiami ir dar 1 minutę pakepinami.

Duonos riekutės aptepamos kreminiu sūriu. Ant dviejų riekelių dedami griežinėliais pjaustyti agurkai, pasmulkinti vyšniniai pomidoriukai ir karamelizuoti svogūnai. Ant kitų dviejų riekelių dedama dar šiek tiek pomidoriukų ir virti kiaušiniai. Ant viršaus užtarkuojamas kietasis sūris.

REKLAMA

Riekelės su kiaušiniais ir sūriu dedamos ant riekelių su daržovėmis. Šiuos sluoksniuočius tinka patiekti su olandišku padažu papuošus saulėgrąžų daigais ir pašlaksčius žalumynų aliejumi.

Patarimai: Jeigu norisi gražesnės formos sluoksniuočio, iš duonos riekelių išpjaukite apskritimus (specialia formele ar tiesiog stikline).

Skanaus!

La Maistas“ laida – sekmadienį 9 val. per TV3, o dar daugiau patarimų ir receptų – www.lamaistas.lt

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

TV3 Žinios. Profesorius Kasiulevičius įvardijo Lietuvos ir pasaulio galimus scenarijus dėl koronaviruso
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Profesorius Kasiulevičius įvardijo Lietuvos ir pasaulio galimus scenarijus dėl koronaviruso
DABAR RODOMA
Nepaprasta prieglaudoje gyvenančio keturkojo istorija: visus pasitinka su šypsena
DABAR RODOMA
Sunku patikėti: išsitraukė kamerą pamačius, kaip moteris pilasi kurą
DABAR RODOMA
Farai. „Farų“ operatorius tapo neblaivaus taksisto įniršio taikiniu: tokio protrūkio nesitikėjo
DABAR RODOMA
Moterys parduotuvėje susimušė dėl tualetinio popieriaus: pamatykite vaizdo įrašą
DABAR RODOMA
Užfiksuotas smurto protrūkis vienoje Lietuvos mokykloje
DABAR RODOMA
Farai. Pamatę, kas po avarijos liko iš BMW, pareigūnai liko priblokšti: išgirdo fantastinę istoriją
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Vaikų teisės su tarnybomis laužėsi į butą: mama ir dukra laukė susigūžusios
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Alkoholikės mama kreipėsi į politikus: maldauja dukrą gydyti priverstinai
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Maldeikienė parodė jautriausią savo pusę: prakalbo apie tėčio mirtį
REKLAMA
Koldūnai su varške (nuotr. Organizatorių)
Šio sekmadienio TV3 laida „La Maistas“ ko gero, labiausiai patiks vaikams – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Karolina gamins įvairiausius koldūnus ...
Koldūnai su mėsa ir spirgučiais (nuotr. Organizatorių)
Šio savaitgalio TV3 laida „La Maistas“ ko gero, labiausiai patiks vaikams – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Karolina gamins įvairiausius koldūnus ...
„La maistas“ viešnia (nuotr. Organizatorių)
Praėjusio savaitgalio TV3 laidoje „La Maistas“, šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia Gintautė Kuraitė pademonstravo, ką gardaus pasigaminti iš pieno ...
Citrininis varškės pyrags (nuotr. Organizatorių)
Įprasčiausias mums karvės ar ožkos pienas, bei iš jų gaminami produktai – varškė, sūris, bet yra ir daugybė kitokių pieno produktų alternatyvų. Taigi, praėjusio sekmadienio TV3 ...
Veganiškas „macncheese“ (nuotr. Organizatorių)
Įprasčiausias mums karvės ar ožkos pienas, bei iš jų gaminami produktai – varškė, sūris, bet yra ir daugybė kitokių pieno produktų alternatyvų. Taigi, šio sekmadienio TV3 ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų