REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
39
„Brit Awards“ raudonas kilimas (nuotr. SCANPIX) tv3.lt fotomontažas

Antradienio vakarą, Londone nugriaudėjo „Brit Awards“ ceremonija. Čia rinkosi ryškiausios Anglijos žvaigždės, o prieš pat ceremoniją jos pozavo ant raudonojo kilimo.

39

Antradienio vakarą, Londone nugriaudėjo „Brit Awards“ ceremonija. Čia rinkosi ryškiausios Anglijos žvaigždės, o prieš pat ceremoniją jos pozavo ant raudonojo kilimo.

REKLAMA

Įžymybės pademonstravo išskirtinius stiliaus derinius.

Primename, kad ceremonijos metu triumfavo reperis Dave'as .

Pasirengimą metinei „Brit Awards“ apdovanojimų įteikimo ceremonijai temdė kritika dėl mažo nominuotų moterų skaičiaus lytims bendrose kategorijose: tarp 25 nominuotųjų buvo tik keturios moterys ir nė viena jų nelaimėjo.

21 metų Dave'as atsiėmė geriausio albumo apdovanojimą už „Psychodrama“, kuriame kalba apie juodaodžių tapatybę ir institucinį rasizmą. Šis albumas pernai užėmė pirmąją vietą šalies populiariausiųjų sąrašuose. Reperis sulaukė plojimų atsistojus Londono arenoje „O2“ atlikęs šio albumo dainą „Black“, kuriai pridėjo naują eilutę: joje ministras pirmininkas Borisas Johnsonas vadinamas „tikru rasistu“, o žiniasklaida smerkiama dėl elgesio su princo Harry žmona Meghan Markle.

Dave'o varžovas nominacijose, „indie“ naujokas Lewisas Capaldi, įveikė jį varžybose dėl geriausio naujo artisto ir geriausios dainos („Someone You Loved“) apdovanojimų.

REKLAMA
REKLAMA

Glazge gimusio L. Capaldi debiutinis albumas „Divinely Uninspired To A Hellish Extent“ tapo Jungtinės Karalystės geriausiai perkamu 2019 metų albumu. Tačiau ir L. Capaldi, ir Dave'as dėl geriausio britų atlikėjo vyro apdovanojimo pralaimėjo graimo muzikos žvaigždei Stormzy, kuris surengė energingą pasirodymą su lietumi, fejerverkais ir daugiau kaip 50-čia žmonių ant scenos.

REKLAMA

Atsiimdamas savo apdovanojimą jis dėkojo moterims, su kuriomis dirba. „Kad būčiau geriausias vyras, savo komandoje turiu nuostabiausių moterų“, – sakė jis.

Geriausia britiška grupe pripažinta „Foals“. Billie Eilish leidimas jaudinti Tarp kitų laureatų yra sensacija tapusi paauglė Billie Eilish, kuri buvo paskelbta geriausia tarptautine atlikėja moterimi ir ceremonijos metu atliko naują filmo apie Džeimsą Bondą dainą „No Time To Die“. 18-metė varžėsi su Lizzo, Ariana Grande, Camila Cabello ir Lana del Rey.

„Pastaruoju metu jaučiausi labai nekenčiama“, – auditorijai pasakė ji, prisipažinusi, kad nebeskaito komentarų socialinėje žiniasklaidoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai buvau scenoje ir mačiau jus visus man besišypsančius, tikrai norėjau verkti ir dabar noriu verkti“, – pridūrė ji.

„No Time To Die“ jau sulaukė beveik 26 mln. peržiūrų B. Eilish „YouTube“ kanale, vainikuodama kelias įsimintinas savaites dainininkei, kuri yra jauniausias atlikėjas, įrašęs „bondiados“ filmų dainą.

1977 metais įsteigtais „Brit Awards“ pagerbiami geriausi britų muzikantai, bet šiuos apdovanojimus neretai lydi skandalai ir farsas. Šiemet buvo neproporcingai daug nominuotų vyrų, nors „Brit Awards“ akademija 2017 metais buvo pertvarkyta, kad geriau atspindėtų įvairovę ir lyčių balansą.

Tačiau nors moterims nebuvo pakankamai atstovaujama, geriausio albumo ir geriausio atlikėjo vyro kategorijose dominavo juodaodžiai artistai. Aštuntadalis visame pasaulyje parduodamų albumų yra britų atlikėjų, rodo britų muzikos industrijai atstovaujančios asociacijos BPI skaičiai.

Raudono kilimo akimirkos - galerijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų