REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Princas Harry, Meghan Markle ir princas Andrew (nuotr. SCANPIX)

Britų vyriausybė ketvirtadienį paskelbė pakeitusi vėliavų iškėlimo per karališkųjų asmenų gimtadienius politiką, tad vietos administracijoms nebereikės iškelti vėliavų susikompromitavusio princo Andrew garbei.

4

Britų vyriausybė ketvirtadienį paskelbė pakeitusi vėliavų iškėlimo per karališkųjų asmenų gimtadienius politiką, tad vietos administracijoms nebereikės iškelti vėliavų susikompromitavusio princo Andrew garbei.

REKLAMA

Anksčiau pareigūnai sakė svarstantys, kaip vykdyti šią politiką „keičiantis aplinkybėms, pavyzdžiui, tuomet, kai karališkosios šeimos nariai atsitraukia nuo savo pareigų“, nurodė ministro pirmininko Boriso Johnsono atstovas.

Vėliau vyriausybė sakė informuosianti tarybas, „kad nereikalaujama iškelti vėliavų vasario 19 dieną, Jorko kunigaikščiui nusprendus kol kas atsitraukti nuo viešųjų pareigų“.

Bulvarinis laikraštis „The Sun“ paskelbė nutekintą elektroninį laišką, kuris buvo nusiųstas vietos administracijoms primenant, kad vasario 19 dieną, per princo Andrew 60-ąjį gimtadienį, reikia iškelti valstybines vėliavas.

REKLAMA
REKLAMA

Laiškas buvo išsiuntinėtas kelios savaitės po to, kai karalienės Elizabeth II antrasis sūnus pasitraukė iš viešojo gyvenimo ir paskelbė nevykdysiantis viešų pareigų po itin prastai įvertinto interviu televizijai, kuriame teisino savo draugystę su velioniu lytiniu nusikaltėliu Jeffrey Epsteinu.

REKLAMA

Vėliavų iškėlimas ant vyriausybinių pastatų jo garbei „būtų visiškai nederamas“, laikraščiui sakė opozicijoje esančių leiboristų parlamentaras Wesas Streetingas.

B. Johnsono atstovas sakė, kad minimas laiškas, kurį išsiuntinėjo vienas valstybės tarnautojas iš Būstų, bendruomenių ir vietos valdžios ministerijos, buvo „administracinis elektroninis laiškas dėl ilgametės politikos“.

Pasak atstovo, vyko šios ministerijos ir karališkųjų rūmų diskusijos apie pakeitimus.

Tarp dienų, kai virš JK vyriausybinių pastatų turi būti iškeltos valstybinės vėliavos, yra karalienės ir jos vyro princo Philipo gimtadieniai, jų vestuvių metinės, jų keturių vaikų gimtadieniai, vaikaičio princo Williamo ir jo žmonos Kate  gimtadieniai.

REKLAMA
REKLAMA

Andrew kategoriškai neigė įtarimus, kad turėjo lytinių santykių su 17-mete, kurią jam parūpino finansininkas J. Epsteinas, pernai rugpjūtį rastas negyvas kalėjime, kur laukė kaltinimų dėl prekybos nepilnamečiais.

Tačiau po princo lapkričio interviu transliuotojui BBC, kai jis nesugebėjo deramai paaiškinti, kodėl anksčiau nenutraukė draugystės su J. Epsteinu, ir neparodė didelės užuojautos įtariamoms J. Epsteino aukoms, kilo visuomenės pasipiktinimas.

Vienas JAV prokuroras praėjusį mėnesį sakė, kad princas Andrew „visiškai nebendradarbiavo“ su teisėsauga jai vykdant tyrimą dėl J. Epsteino veiklos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų