REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
 „Pasaulis pagal moteris“ (nuotr. Organizatorių)

Sakoma, jog meilė – stipriausias jausmas pasaulyje, vieniems ji užaugina sparnus ir pakelia link debesų, kitus gali sužeisti taip, kad vien mintis apie naują jausmą kels atmetimo reakciją.

7

Sakoma, jog meilė – stipriausias jausmas pasaulyje, vieniems ji užaugina sparnus ir pakelia link debesų, kitus gali sužeisti taip, kad vien mintis apie naują jausmą kels atmetimo reakciją.

REKLAMA

Tačiau išgirdęs šio sekmadienio TV3 laidos „Pasaulis pagal moteris“ vedėjos Kristinos Rimienės pašnekovų istoriją net didžiausias meilės skeptikas pakeis savo nuomonę.

Renginių organizatorių Svetlanos ir Dainiaus Palivonų meilė, prieš dvidešimt penkerius metus netikėtai gimusi tolimajame Jaroslavlyje (Rusija), spaudžiant trisdešimties laipsnių šaltukui, išlaikė visas negandas: išbandymą atstumu, finansinę krizę, savęs ieškojimus, tad šiandien jiedu drąsiai kalba apie sėkmingos šeimos receptą.

Lemtingosios pirmos pažinties sekundės

Poros pažinties ir meilės istorija yra išties ypatinga. Tuo metu Dainius varydavo automobilius iš Vokietijos į Rusiją, tąsyk Jaroslavlio turguje jis ir sutiko savo gyvenimo meilę, kuri užsuko pasišildyti pas draugės pažįstamą lietuvį – Dainiaus draugą, verslo partnerį. Vos išvydusi Dainių Svetlana pagalvojo, kad tai yra jos būsimasis vyras. Jis, pamatęs sušalusią, kailiniais apsigaubusią merginą, išsyk suprato, kad ji – ta išrinktoji, kuriai skirs visą savo meilę ir gyvenimą. Taip, dar nė žodžio neištarus, gimė jų istorija, kuri prie televizoriaus ekrano prikaustys kiekvieną laidos žiūrovą.

REKLAMA
REKLAMA

Pusantrų metų jiedu bendravo būdami atskirai – laidiniais telefonais. Dainius tuo metu pokalbiams telefonu per mėnesį išleisdavo du vidutinius atlyginimus, juk temų pokalbiams niekad netrūkdavo, o ilgesys prikaustydavo prie telefono ragelių valandoms...

REKLAMA

Galų gale, atvykęs pas mylimąją Dainius pakvietė ją gyventi į Lietuvą... aštuoniasdešimčiai metų. Tokios buvo judviejų piršlybos.

„Jis pasakė, aš turiu dovaną tau... Kai kitoms dovanoja žiedus su deimantais, jis man padovanojo bulvių tarkavimo mašiną. Tai buvo tarsi užuomina – važiuojam į Lietuvą, gaminsi man cepelinus“, – juokiasi moteris, sulaukusi tokios netikėtos sužadėtuvių dovanos.

Dainius savo būsimai žmonai iškėlė vienintelę sąlygą – išlaikyti teises. Po trijų mėnesių Svetlana jau turėjo teises. Lietuvoje gimė dukra Saulutė, kuriai dabar jau 21 – eri, ir sūnus Benas, dabar jau 19 metų vaikinas.

REKLAMA
REKLAMA

Krizė, atėmusi viską, bet sustiprinusi šeimą

Auginant vaikus pora sukosi versle, visomis išgalėmis stengėsi, kad jų vaikams nieko netrūktų. Tačiau neslepia – buvo tokių akimirkų, kai šaldytuvas buvo tuščias, o sutuoktiniai, žvelgdami vienas į kitą su ašaromis akyse suprasdavo – kas bebūtų, reikia išgyventi ir saugoti vienas kitą. 2009 m. visą Lietuvą užklupusi krizė šeimai smogė itin skaudžiai – jiedu bankrutavo, liko su didelėmis skolomis ir užklupusia neviltimi.

„Įsivaizduokite, prabundi, neturi nieko, esi skolingas, butas – banko, neturi už ką pragyventi, o turi šeimą, du vaikus. Atsimerki ryte, pamatai vienas kito akis ir norisi užsitraukti antklodę ir miegoti toliau, neprabusti. Tai buvo kažkas žiauraus“, – sunkiausią gyvenimo metą prisimena Dainius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svetlana neabejoja, kad jiedu išsikapstė, nes buvo viena komanda. Vyrui ji ir sunkiausiomis akimirkomis neištarė nė vieno priekaišto ar pastabos, jokios kritikos, jiedu palaikė vienas kitą visomis išgalėmis. Abu puikiai žino, ką reiškia viską parasti, skendėti skolose, neturėti pinigų maistui, bet iki šiol su ašaromis akyse prisimena, kaip be žodžių, akimis bendraudavo, semdavosi stiprybės vienas iš kito ir ėjo petys petin.

Laidos vedėjai K. Rimienei pasiteiravus, ar tais sunkiais momentais jiedu nesusimąstė, kad atskirai būtų lengviau, pora nieko nelaukdama atsako, kad buvo priešingai – tai juos sujungė dar stipriau. Juodu išmoko suprasti vienas kitą be žodžių ir tapo dar stipresnė komanda.

REKLAMA

„Labai lengva keisti žmogų, bet kurti santykius yra gyvenimo menas. Laužyti ir daužyti visi gali, o mums tuo momentu dar labiau lipo. Suvokimas, kad čia mano žmona, čia mano vyras, visada lieka“, – šiltai apie savo meilę pasakoja Dainius.

Ieškoti savęs

Dainius pusę metų ieškojo savęs, kol galop suprato, kad nori būti scenoje. Tai buvo sena jo svajonė, kuriai, pasirodo, išsipildyti prireikė krizės. Pasirinkęs renginių organizavimo kelią vyras pradėjo lankyti kursus, atsirado mokytojai, didysis guru – aktorius Andrius Žebrauskas, davęs improvizacijos pagrindus. Anot Dainiaus, improvizacija – tai menas gyventi, padėjusi ne tik profesinėje srityje, bet ir poros santykiuose. Kiek vėliau kartu su vyru šiuo keliu ėmė žengti ir Svetlana.

REKLAMA

Moteris neabejoja, kad vieni svarbiausių dalykų darnioje šeimoje – juokas ir bendravimas. Anot jos, jei žmonės poroje nutyli nuoskaudas, skausmą paslepia giliai viduje, neišsikalba, tai ilgainiui

tampa didele problema. Poros pasakojamos istorijos apie moters pastangas prakalbinti vyrą prajuokins ne vieną žiūrovą, o išpažintis apie pokalbius vonioje šio sekmadienio rytui tikrai suteiks pikantiškumo.

„Toks paprastas receptas – jei nori išmokti bendrauti, būk atviras ir nuogas“, – juokauja Dainius Palivonas, puikiai žinantis, kad tokie pokalbiai vonioje trunka tol, kol vanduo atšąla...

Laikui nepavaldi meilė

Laidos vedėja K. Rimienė džiaugiasi, kad pokalbis su šia nuostabia pora, mačiusia ir šilto, ir šalto, vyksta Valentino išvakarėse. Juk nėra sudėtinga kalbėti apie meilę ir žiežirbas, kai pora dar tik pradėjusi savo meilės kelią, tačiau rasti žmones, kurie visa tai išlaikė dvidešimt penkerius metus, yra kur kas sunkiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valentino dieną juodu dirbs, juk šeimoje galioja nerašyta taisyklė – švęsti Valentino dieną ir kovo penktą, ir gruodžio dvidešimtą ar kokią kitą metų dieną, svarbiausia – išlaikyti tą nuostabų jausmą.

Pirmosios jų vestuvės vyko, kad Dainius galėtų žmoną parsivežti iš Rusijos, antrosios – po dvylikos metų – bažnytinė santuoka, o dabar, o dvidešimt penkerių metų, šeima dar kartą užtvirtins savo meilę. Sunku patikėti, kad tokia meilė egzistuoja, bet šios poros pavyzdys įkvepia ir galbūt suteiks stiprybės ne vienai kryžkelėje atsidūrusiai, rankas benuleidžiančiai, porai.

„Žmonės labai dažnai nori, kad kitas būtų palankus ir patogus, ir kai tik žmogus tampa toks, santykiai nutrūksta, nes jis tampa neįdomus. Mano receptas – pačiam tapti tokiu žmogumi, su kuriuo yra faina. Kai toks esi, neši gerą emociją ir kitam žmogui šalia irgi yra gera“, – su laidos žiūrovais dar vienu sėkmingos santuokos receptu pasidalys Dainius.

REKLAMA

Gėlėmis pražysta ir fortepijonai

Ką tik praūžė svarbiausi metų apdovanojimai „MAMA 2019“, sulaukę gausaus būrio svečių ir žiūrovų dėmesio. Laidos vedėja, floristikos dizainerė K. Rimienė prisidėjo prie vienos jautriausių šio renginio akimirkų – ji dekoravo Ingos Jankauskaitės pasirodymą scenoje.

Šviesą atspindinčiomis, kuo šviesesnėmis nuostabiomis gėlėmis pasipuošė juodas fortepijonas. K. Rimienė sukūrė harmoningą ir organišką gėlių kilimą, besidriekiantį nuo instrumento ir žavintį savo subtilumu ir netikėtais sprendimais. Tą vakarą dizainerės sukurtas floristinis šedevras įrodo, kad nieko nėra neįmanomo – gyvos gėlės skinasi savo kelią net į didžiausias scenas ir žmonių širdis.

„Pasaulis pagal moteris“ – sekmadieniais 10 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų