REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
87
Rūta Loop ir Alen Chicco (tv3.lt fotomontažas)

Šį šeštadienio vakarą prie televizorių ekranų muzikos mylėtojus patraukė antroji nacionalinė „Eurovizijos“ atranka, kuri sostinėje buvo nufilmuota dar trečiadienio vakarą.

87

Šį šeštadienio vakarą prie televizorių ekranų muzikos mylėtojus patraukė antroji nacionalinė „Eurovizijos“ atranka, kuri sostinėje buvo nufilmuota dar trečiadienio vakarą.

REKLAMA

Šįkart čia pasirodė ir daugybė žinomų veidų bei atlikėjų, išgarsėjusių muzikinių projektų metu.

2-oje atrankoje dalyvavo Rūta Loop, Soliaris, Kristina Jure, Alen Chicco, Indraya, Germanas Skoris, Viktorija Miškūnaitė, Antturi, „Abrokenleg“, Twosome, Monique ir Voldemars Petersons.

Šių metų „Eurovizijos“ atrankų vedėjai – Gabrielė Martirosian ir Giedrius Masalskis, o užkulisiuose atlikėjus kalbina dainininkė, kuri ir pati išbandė jėgas „Eurovizijoje“, Ieva Zasimauskaitė.

Antrosios atrankos komisijos kėdes užėmė dainininkė Aistė Smilgevičiūtė, dainininkas Viktoras Diawara, pianistė bei TV ir radijo laidų vedėja Gerūta Griniūtė, kompozitorius Jievaras Jasinskis ir muzikologas Darius Užkuraitis. 

REKLAMA
REKLAMA

Įdomu tai, kad šiais metais komisijos nariai atlikėjų pasirodymus stebėjo ne iš pagrindinės salės, kaip anais metais, o per televizorių, atskirame kambaryje.

REKLAMA

Laidos pradžioje žiūrovus nustebino laidos vedėja G. Martirosian – moteris buvo pasipuošusi įspūdinga balta suknele, dėl kurios sulaukė ir didžiulių savo partnerio, G. Masalskio, komplimentų. Tiesa, pasirodo, kad moteriai baltos spalvos suknelė buvo parinkta ne šiaip. Tai asocijuojasi su švaria pradžia, o šių metų „Eurovizijos“ atrankos ne veltui vadinasi „Pabandom iš naujo!“

Pirmoji pasirodė dainininkė bei „Power Hit Radio“ laidų vedėja Rūta Loop, kuri atliko dainą „We Came From This Sun“. Rūta tikino, kad jos daina reikalinga visiems – atlikėja siunčia žinutę, kad niekuomet nereikia bijoti būti nesuprastiems, o kitoniškumą reikėtų švęsti. Atlikėją davė puikų startą visiems vakaro pasirodymams, o jos kūrinys buvo palydėtas gausiais plojimais. 

REKLAMA
REKLAMA

Antrasis atrankoje pasirodė Algimantas Minalga-Soliaris – primename, kad atlikėjas savo sėkmę bandė ir pernai. Šįkart Soliaris pasirinko lyrišką dainą, o jo pasirodymo „vinimi“ tapo iki pusės apsinuoginęs, auksu kūną pasidabinęs šokėjas. Pats atlkėjas taip pat pasirodė pasikeitęs – savo nosį papuošė regėjimo akiniais.

Trečioji pasirodė Kristina Jure, kuri daugybę metų dirbo kaip kitų atlikėjų pritariančioji vokalistė. O štai sudalyvavusi muzikiniame projekte „X faktorius“ atlikėja išgarsėjo ir pati. Dainą „My Sound of Silence“ atlikėjai sukūrė talentingas dainų tekstų autorius ir prodiuseris, „X faktoriuje“ taip pat išgarsėjęs neregys Aurimas Papečkys. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kristinos vaikinas Karolis Talutis, kuris yra grupės „8 Kambarys“ narys, taip pat atvyko palaikyti savo mylimosios bei prisidėjo ir prie dainos skambesio.

Ketvirtasis scenoje pasirodė dar vienas „X faktoriaus“ dalyvis, Alen Chicco, kuris savo pasirodymais nuolat stebina, o pats juos įvardija kaip performansus. Atlikėjas buvo pasipuošęs įspūdingu kostiumu – jo įvaizdis iškart buvo palydėtas plojimais. Vėliau I. Zasimauskaitei dainininkas atskleidė, kad dainos kūrimo procesas užtruko net kelis metų laikus, o nemažai jo teksto reikmės yra skirta ir mamai.

Po šių pasirodymų pagaliau prabilo ir komisija.

„Manau, kad pasirodymai buvo neblogi – „Eurovizija“ man patinka dėl to, kad čia visuomet randu atlikėjų, kurių dar nemačiau“, – sakė V. Diawara pridėdamas, kad jį nustebino Kristinos vokalas, o įspūdingiausias įvaizdis, anot jo, priklauso Alen Chicco.

REKLAMA

„Pirmi pasirodymai buvo stiprūs – komisijos ratelyje tvyro teigiama atmosfera. Tiesa, pasižymėta niuansėlių“, – sakė Jievaras neslėpdamas, kad visi atlikėjai turėjo ir vokaliai nešvarių vietų, tačiau Rūta Loop jam patiko labiausiai.

Gerūta teigė pastebėjusi, kad visus atlikėjus siejo kosmoso tema. „Alen Chicco – tikrai ne iš šiopasaulio“, – sakė Gerūta.

„Labiausiai pagalvojau apie Rūtą Loop, nes jis pasirodė pirmoji – būtent kaip ir kažkada aš“, – sakė pati kadaise pati „Eurovizijoje“ dalyvavusi A. Smilgevičiūtė. Tiesa, moteris gyrė visus atlkėjus, lygino juos su užsienio žvaigždėmis. 

D. Užkuraitis teigė, kad visi 4 pasirodymai buvo ypatingai stiprūs, tačiau labiausiai jį sudomino Soliaris – jo daina jam pasirodė be galo įdomi. Vis dėlto muzikologas sukritikavo Soliario šokėją – teigė, kad šie scenoje atrodė kaip atskiri veikėjai, trūko vientisumo. 

REKLAMA

Penktoji pasirodė Indraya, kurios daina – apie amžinas santykių vertybes. Pati atlikėja pasakojo, kad jai bene svarbiausias dalykas yra jos šeima.

Germanas Skoris, kurį G. Martirosianaitė apibūdino kaip „žmogų-orkestrą“, pasirodė 6-asis. Vyras scenoje praleido daugiau, kaip 20 metų. Negana to, jis prodiusavo ir kitas šių metų nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos dainas.

7-oji ant scenos lipo operos solistė Viktorija Miškūnaitė, kurios pasirodymas „Eurovizijos“ atrankoje nustebino ne vieną. Tiesa, ne tik Viktorijos balsas užbūrė publiką – ne ką mažiau akį traukė ir įspūdinga jos suknelė. Jai padėti užlipti ir nulipti nuo scenos dėl jos turėjo net keli žmonės. Operos solistė I. Zasimauskaitei atskleidė, kad antrankoje ją paskatino sudalyvauti vaikai, po to kai visai netikėtai Viktorija iš nepažįstamo kompozitoriaus gavo žinutę, su siūlymu pasirodyti „Eurovizijoje“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

8-asis pasirodė Antturi. Nepaisant to, kad jis dažnai dainas kuria ir pats, „Eurovizijai“ skirtą dainą kūrė ne vienas – dainininkas džiaugėsi, kad jam šįkart padėjo daugybė kūrybingų žmonių.

Iškart po to pasisakė komisijos narys Jievaras, kuris teigė, kad antrasis šio pusfinalio ketvirtukas parodė daugybę spalvų, tačiau kai kurios dainos jam nė kiek neįsiminė. „Matau ir neigiamų klaustukų po antrojo ketvirtuko“, – sakė jis pridėdamas, kad labiausiai nuspėjama jam pasirodė Indrayos daina.

D. Užkuraitis teigė, kad šių metų „Eurovizijos“ atrankų skaičius yra mažesnis, todėl atlikėjai iškart turėtų rodyti geriausią įmanomą savo pasirodymų variantą. Taip pat jis pridėjo, kad Antturi ir Indrayos kūriniai jam pasirodė labiausiai nuspėjami. 

REKLAMA

„Aš kalbėsiu santūriai. Dauguma dainų kaip ir maloniai susiklausė, bet iš tiesų, pro vieną ausį įėjo, pro kitą – išėjo“, – neslėpė A. Smilgevičiūtė, pridėdama, kad Viktorijai reikėtų pasimokyti geresnės anglų kalbos tarties, o štai Germanas ją maloniai nustebino.

G. Griniūtė pagyrimus skyrė Viktorijai – teigė, kad jos daina skamba galvoje iki šiol. 

Iškart po to į sceną žengė „Abrokenleg“. Aistė stebino ne tik netikėtu dainos skambesiu, bet ir ryškiu makiažu – mėlynais akių šešėliais – bei apdarais.

Vėliau pasirodė ir grupė „Twosome“, kuri „Eurovizijoje“ pasirodo jau 3 kartą. Grupės nariai teigė, kad tai – paskutinis jų bandymas. Grupė nemažai dėmėsio skyrė linksmam priminimui, kad Lietuva – krepšinio mylėtojų šalis.

REKLAMA

11-oji pasirodė dar viena „X faktoriaus“ žvaigždė Monika Pundziūtė-Monique, kuri nors ir žinoma Lietuvoje, „Eurovizijos“ nacionalinėje atrankoje dalyvauja pirmąkart. 

Paskutinysis pasirodė Voldemars Petersons, kuris nacionalinės „Eurovizijos“ atrankų scenoje matomas taip pat jau ne pirmąkart. Atlikėjas atliko lyrišką dainą.

Po to savo nuomonę išsakiusi Gerūta teigė, kad šįkart komisijai balus paskirstyti bus kur kas sunkiau. „Gal tai rodo, kad ši laida ir šie pasirodymai buvo stipresni“, – sakė TV laidų vedėja, kuri neslėpė, kad bus sunku kažkam tarti „sudie“.

Smilgevičiūtė labiausiai liko sužavėta „Twosome“ grupės, tačiau ji neslėpė, kad pasirodymas gali būti įdomus tik Lietuvai. Didžiausias pagyras Aistė skyrė Monique – atlikėja teigė, kad šis pasirodymas atitiko visas pasaulines tendencijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Diawara sutiko su Aiste – jam taip pat didžiausią įspūdį paliko Monique, tačiau jis turėjo jai ir pastabų. 

D. Užkuraitis „Twosome“ pasirodymą pavadino juokeliu, tačiau teigė, kad jei iš šio pasirodymo juoksis daugelis, vertėtų susimąstyti – gal grupei reikėtų keliauti į finalą?

Jievaras teigė, kad Voldemars daina nuskambėjo kiek blankiau dėl to, jog pradžioje pasirodė kur kas stipresnės atlikėjos. Vyras didžiausias pagyras taip pat skyrė Monique.

Komisija nusprendė, kad paskutiniąją, 12 vietą, šioje antrankoje užėmė Indraya,  „Twosome“  – 11-ąją,  Antturi – 10-ąją,  Voldemars Petersons – 9-ąją,  „Abrokenleg“ – 8-ąją, Germanas Skoris – 7-ąją.

REKLAMA

4-ąją – Viktorija Miškūnaitė, 

5-ąją – Kristina Jure, 6-ąją – Soliaris.

3 vieta atiteko Alen Chicco , 2-oji – Rūta Loop , o 1-oji atiteko Monique.

Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus į kitą etapą keliauja: Monique, Kristina Jure, Rūta Loop, Viktorija Miškūnaitė, Alen Chicco bei Germanas Skoris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų