REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
50
Livija Gradauskienė su dukra Liepa (Irmantas Gelūnas/Fotobankas)

Šį ketvirtadienio vakarą mados namų „Reda Couture“ dizainerė Reda Budvilaitienė gausiai susirinkusiai kviestinei publikai pristatė naujausią savo kolekciją „Laimės rūmai’20“, kurią įkvėpė tolimoji Japonija.

50

Šį ketvirtadienio vakarą mados namų „Reda Couture“ dizainerė Reda Budvilaitienė gausiai susirinkusiai kviestinei publikai pristatė naujausią savo kolekciją „Laimės rūmai’20“, kurią įkvėpė tolimoji Japonija.

REKLAMA

Renginio nepraleido ir žinomi veidai.

Tarp jų – Edvardas Žičkus bei Livija Gradauskienė su gražuole dukra Liepa.

Dar anksčiau ji yra pasakojusi, jog kelionių Japonijoje metu galima patirti gana ryškų gatvės mados kontrastą, tačiau pro akis nepraslysta kone viskam pritaikoma japoniška estetika, kurią moteris apibūdina taip, tarsi nebūtų nieko nereikalingo.

„Dauguma dirbančių įprastus darbus japonų rengiasi gana konservatyviai. Spalvų paletė apribota, vyrauja juoda, tamsiai mėlyna, balta arba smėlio spalvos ir, susidaro įspūdis, kad ieškoti ko nors ryškesnio šis žmonių segmentas nenusiteikęs. Kita vertus tam įtakos turi gyvenimo būdas ir šaliai būdingas minimalizmo prieskonis, todėl šie žmonės savo stiliumi neiššaukia dėmesio, tačiau verčia dirstelti ir žavėtis elegancija“, – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu centrinėse Tokijo gatvėse, anot dizainerės, galima išvysti ir labai stilingų žmonių, kurių estetika nepalieka abejingų, o įdomūs spalvų ir formų deriniai priverčia atsisukti. R. Budvilaitienė pasakojo, jog panašus jausmas aplanko ir lankantis specifiniuose miesto rajonuose, pavyzdžiui, žymiajame Harajuko, kuris tradiciškai jau laikomas jaunimo, paauglių kultūros, įvairiausių madų ir stilių epicentru.

REKLAMA

„Čia aiškiai juntama Vakarų pasaulio įtaką, kurią papildo japoniškosios tradicijos. Jaunimo stilius traukia akį, provokuoja, verčia įsistebeilyti, o kartais – net įminti rūbais ir išvaizda perduodamas žinutes. Siauroje Takeshita gatvėje įsikūrusios pagrindinės ekscentriško jaunimo mados parduotuvės, įvairūs butikai, greito maisto užkandinės, pulsuojantys ne tik japonišku, bet ir pasaulietišku ritmu. Žinoma, čia būtinai prasilenksite ir tik  su Japonijai būdingu cosplay (būdas perteikti mėgstamus personažus per kostiumus) ir anime (animacijos stilius su savita veikėjų ir aplinkos estetika) stiliaus personažais“, – įspūdžius žėrė R. Budvilaitienė.

REKLAMA
REKLAMA

 „Vakariečių aprangoje tikrai galima pastebėti japoniškos mados įtakos: platūs diržai, kimono siluetai, švarkai bei plačios kelnės ar netgi specifinis apavas. Tačiau labiausiai Europos kūrėjai, mano akimis, iš šios šalies galėtų pasimokyti subtilumo ir wabi sabi meno, kuris dažniausiai apibūdinamas kaip rytietiškas lakoniškumas, estetika, išskirtinumas ir minimalizmas. Visa tai atsispindi unikaliuose japonų darbo technikoje, audiniuose ar raštuose“, – teigė dizainerė.

R. Budvilaitienė prisipažino, jog ir pati neatsispyrė šios šalies magijai, todėl naujoje jos kolekcijoje vyravo nemažai Japonijos madai būdingų bruožų.

„Inspiracijų dizaineriai semiasi iš skirtingų šaltinių, man šįkart labiausiai surezonavo įspūdžiai iš Japonijos. Kolekcijoje apstu šiai šaliai būdingų tradicinių motyvų: plačių juostų, kaspinų, galvos apdangalų ir kimono detalių. Vis dėlto, labiausiai, kaip ir likusią pasaulio dalį neabejingą šios šalies kultūrai, inspiravo būtent vietinių požiūris ir gyvenimo būdas“, – atviravo dizainerė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų