REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį įvyko jau septyniolikta „Išsipildymo akcija 2019“. Vykstant labdaros koncertui, Raudondvario dvare buvo įžiebta Kauno rajono Kalėdų eglutė ir surinkta įspūdinga aukų suma 336 664 eurai. 

Penktadienį įvyko jau septyniolikta „Išsipildymo akcija 2019“. Vykstant labdaros koncertui, Raudondvario dvare buvo įžiebta Kauno rajono Kalėdų eglutė ir surinkta įspūdinga aukų suma 336 664 eurai. 

REKLAMA

Iš viso „Išsipildymo akcija 2019“ koncerto metu buvo surinkta virš 200 tūkst. eurų, o pridėjus dar ir anksčiau surinktą pinigų sumą, iš viso šiai akcijai geros valios žmonės suaukojo 336 664 eurus. Ačiū už jūsų gerumą!

Iš viso žiūrovai akcijos metu susipažino su šešiomis unikaliomis ir itin skaudžiomis istorijomis. Labdaros koncertas prasidėjo su „nuline“ suma tam, kad žiūrovai galėtų pamatyti, kokia tiksli suma yra suaukota būtent šio koncerto metu.

Renginio pabaigoje buvo sudėtos koncerto metu surinktos lėšos ir iš anksčiau bei „Pyragų dienos“ metu surinktos lėšos. Tuomet žiūrovai ekrane pamatė visą bendrą suaukotų pinigų sumą.

REKLAMA
REKLAMA

Renginio eiga

Renginį penktadienio vakarą pradėjo vedėjai Mindaugas Stasiulis, Audre Kudabienė ir Marijonas Mikutavičius. O dainininkė Giedrė Kilčiauskienė atliko šių metų, septynioliktosios „Išsipildymo akcijos“, simboliu tapusią „Keturi milimetrai“ dainą.

REKLAMA

Dar du renginio vedėjai Ineta Stasiulytė ir Justinas Jankevičius džiaugėsi, kad per metus laiko pasikeitė tiek daug dalykų, o šiandien padėti bus galima ir dar daugiau sergančių Lietuvos vaikų.

Ant scenos užlipęs dainininkas Aleksandras Ivanauskas-Fara prasitarė, kad „Išsipildymo akcijos“ renginiuose jis dalyvauja jau dešimtą kartą. Mat tai yra itin gražus ir garbingas poelgis.

„Visą laiką su malonumu dalyvaujame čia, stengsimės ir ateityje nepraleisti nei vienos akcijos, nes tai yra labai garbingas ir doras dalykas“, – šyptelėjo atlikėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Ant scenos pasirodė ir dainininkė Irūna Puzaraitė-Čepononienė. Moteris pasirodė vos praėjus keliems mėnesiams po antrojo savo vaikelio gimimo.

Tajuko istorija

Savo gyvenimo be kojos įtvaro dviejų metukų Tajus net neįsivaizduoja, mat įtvaras jį lydi nuo tada, kai jis pradėjo šliaužioti ir ropoti. Mažasis Tajus serga itin sunkia ir reta liga, kuri pasitaiko 1 iš 250 tūkstančių. Dėl šios ligos berniukui jau daugiau nei pusę metų nesugijęs lūžęs blauzdikaulis, kuris, be chirurgų įsikišimo, niekada ir nesugis. Visą Tajaus istoriją skaitykite čia 

Šią istoriją stebėjo ir TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė, kurią ji labai sujaudino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš pati esu mama, kartais vaiko sloga ar nemiegota naktis mums yra pasaulio pabaiga. Kai aš stebiu Tajaus tėvus, kitų herojų tėvus, jie mane įkvepia stiprybės. Ta jų stiprybė ir tėvų tikėjimas, kad problemą galima išspręsti. Istorijos, kurias mes matome yra kupinos vilties ir sprendimas mūsų pagalba gali būti surastas“, – patikino L. Blaževičiūtė.

Išsipildymo akcija savo gerumą pradėjo prieš septyniolika metų. Pasak L. Blaževičiūtės, tai rodo, kad TV3 televizija yra labai žmogiška.

„Mes gyvename ir jaučiame tą, ką jaučia visa Lietuva. Gyvenimas yra labai įvairus. Kartais rodome istorijas, kurios yra be galo linksmos ir laimingos, o kartais pasakojame ir liūdnas istorijas, kurios gali būti su laiminga pabaiga. Aš tuo tikiu“, – pridūrė TV3 generalinė direktorė.

REKLAMA

Per visus šiuos metus buvo suaukota beveik dešimt milijonų, todėl L. Blaževičiūtė tikisi, kad šiemet dešimtą milijoną ne tik pavyks pasiekti, bet ir jį perkopti.

„Džiaugiuosi, kad galėjome padėti ne tik vaikams, kurių istorijas sekame iki dabar, bet ir prisidėti prie medicinos tobulėjimo. Išsipildymo akcijos dėka daug gydytojų tobulėja užsienyje, o Lietuvoje jau atliekamos operacijos, kurių anksčiau nebuvo įmanoma atlikti. Pavyzdžiui, pernai buvo nupirkta įranga, kurios pagalba galima šešių mėnesių vaikams galima atlikti inkstų akmenų skaldymo operaciją. Nuostabu, kai yra toks rezultatas“, – atvirai sakė ji.

Mantuko istorija

Žvelgiant į vienuolikmečio Manto Zarambos nuotraukas, užburia šviesiaplaukio berniuko šypsena, tačiau už jos slepiasi gyvenimo atneštos negandos: Mantukui yra pašalintas vienas plautis, o kitas – nesugeba savaime apsivalyti yra pilnas bronchektazių, infiltruotas ir pažeistas.

REKLAMA

Šilutės rajone gyvenantis Mantas yra dar vienas TV3 televizijos ir SEB banko rengiamos „Išsipildymo akcija 2019“ herojus. Jis serga labai reta genetine liga – cilijų diskinezija. Liga pavojinga savo komplikacijomis, kurios lemia lėtinį kvėpavimo nepakankamumą, trumpesnę prognozuojamą gyvenimo trukmę. Visą Mantuko istoriją skaitykite čia. 

Savo pasirodymus ant „Išsipildymo akcijos“ scenos atliko ir Jurijus Veklenko, Birutė Dambrauskaitė ir daugelis kitų žinomų Lietuvos atlikėjų.

Renginyje apsilankė ir praeitų metų akcijos herojus Saturnas. Jis sujaudino tūkstančių lietuvių širdis, o po šio renginio šeima galėjo net du kartus apsilankyti reabilitacijos centre „Adeli“, Slovakijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Būtent apie šį centrą šeima svajojo ilgą laiką ir slapčia tikėjosi, kad būtent jis gali padėti Saturnui sustiprėti.

Pati Saturno mama šypteli, kad nuvažiuoti į „Adeli“ reabilitacijos centrą jie tikėjosi bent vieną kartą, o visai neseniai berniukas grįžo jau net iš trečiosios tokios reabilitacijos centre.

„Pirmą kartą pavyko nuvažiuoti, padėjus geros valios žmonėms, o kitus du kartus apmokėjo „Išsipildymo akcija“. Dėl to mes be galo džiaugiamės, ten pabuvome net tris kartus po dvi savaites, o rezultatas yra ryškus“, – sakė Saturno mama.

Mėtos istorija

Susipažinkite su keturmete Mėta, būtent ši nuostabi mergaitė yra antroji paramos renginio „Išsipildymo akcija 2019“ herojė. Ir nors jau netrukus susipažinti su šia keturmete galės visi TV3 televizijos žiūrovai, šiandien pristatome jos istoriją ir mūsų portalo skaitytojams.

REKLAMA

Mėta į šį pasaulį pasibeldė prieš keturis metus ir kaip tuomet atrodė, ji buvo visiškai sveika naujagimė ir jokie gydytojai neįtarė, kad jau po kelių metų Mėtai gali pasireikšti itin klastinga liga. Visą Mėtos istoriją skaitykite čia. 

Kunigas Ričardas Doveika sako, kad tokie renginiai primena, kad visi šie suaukoti skaičiai kyla iš malonės tiesos.

„Tarp mūsų abiejų užsimezgęs ryšys, pasitikėjimo ryšys leidžia subrandinti tokią santykių kultūra, kurioje įvyksta nuostabūs dalykai. Jeigu noriu gyventi po mirties, man reikia turėti drąsos niekada nepastumti kito žmogaus.

Vienas kitą pripažinti kaip nepaneigiamą tiesą, suprasti, kad esame iš malonės, parodyti, kad šiandien susitinka ne tik surinkti pinigai, bet susitinka veidai, atvirumas ir tiesa“, – pridūrė R. Doveika. Kunigas ragino paremti akciją ir pagelbėti kitiems.

REKLAMA

Ajuko istorija

Vos septynių mėnesių Ajus ligoninėse praleidžia daugybę laiko – jis gimė be vienos akies, o kita akytė gali taip ir neišvysti viso pasaulio grožio. Mažajam ligoniukui jau buvo atlikta viena ragenos persodinimo operacija, tačiau išsipildė blogiausias scenarijus – berniuko organizmas rageną atmetė. Visą Ajaus istoriją skaitykite čia. 

Vėjuko istorija

Šešerių metukų Vėjas serga net medikams sunkiai pažįstama liga – piga geno mutacija. Šia liga serga vos dešimt vaikų visame pasaulyje. Berniukas yra vienas stipriausių vaikų, kurie pasaulyje gyvena su tokia liga, be to, jo ligos istorijoje yra įrašyta ir epilepsija, kuri nuolat kartojasi. Priepuolių būdavo ne vienas ir ne du, o dešimtys ar net šimtas per vieną parą.Visą Vėjuko istoriją skaitykite čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Deviduko istorija

Dvylikamečio Devido istorija prasidėjo prieš dvejus metus: berniuko tėvai neįtarė, ką atskleis menkas kojos sumušimas. 2017 metų birželį berniukui buvo nustatytas retos formos kaulų vėžys.

Berniuko mama Viktorija Ivanenkova sako, kad niekas negali pasakyti, kada ir kaip prasidėjo liga.

„Mes ligą aptikome po kojos sumušimo: nebuvo nei mėlynės, nei jokių vizualių pakitimų. Skausmo iš pradžių irgi nebuvo. Tiesiog susimušė kelį ir tiek. Po maždaug savaitės jis pradėjo skųstis nežymiais skausmais. Nors skausmas buvo nedidelis, bet sureagavome iškart: galvojome, kad galbūt kaupiasi vanduo“, – pasakoja berniuko mama. Visą Deviduko istoriją galite skaityti čia. 

REKLAMA

Būrys žvaigždžių ir 6 vedėjai

Kauno rajono eglės įžiebimo šventė ir „Išsipildymo akcijos“ koncertas sutraukė įspūdingą būrį geriausių šalies atlikėjų. Vilties ir gerumo vakarą skambėjo Merūno, Jurijaus Veklenkos, Aleksandro Ivanausko-Faros, Irūnos Puzaraitės, Mariaus Jampolskio, grupės „Black Biceps“, Birutės Dambrauskaitės ir daugelio kitų žinomų atlikėjų dainos. Scenoje pasirodė ir mažieji artistai: vaikų popchorai „Pavasaris žiemą“, „Olia lia“ ir kiti. 

Net šeši renginio vedėjai, vieni nuo scenos, kiti iš Raudondvario pilies menės – Marijonas Mikutavičius, Audrė Kudabienė, Mindaugas Stasiulis, Renata Šakalytė-Jakovleva, Justinas Jankevičius, Ineta Stasiulytė – supažindino su ypatingų vaikų istorijomis. Jose liga, skausmas ir kasdienė kova už galimybę būti persipina su tikėjimu, kad žmonių gerumas, jų paaukotos lėšos sukurs tikrą Kalėdų stebuklą. 

REKLAMA

Didžiausias paramos projektas 

TV3 „Išsipildymo akcija“ – didžiausias televizijos paramos projektas, gyvuojantis nuo 2003 metų. Lapkričio 29 dienos vakaras skirtas visiems – ir sveikstantiems ligoniukams, ir dar laukiantiems pagalbos, ir nuostabiems, jautriems Lietuvos žmonėms. 

Per akcijos gyvavimo metus geros valios žmonės paaukojo daugiau nei 9 milijonus eurų. Už šias lėšas vaikų globos namų auklėtiniai ir likimo nuskriausti vaikai gavo būtiniausią pagalbą: jiems nupirkta vaistų, medicinos įrangos, atliktos operacijos, suteikta reabilitacija.

Raudondvario dvare „Išsipildymo akcija“ vyks jau antrus metus iš eilės. Padėti akcijos globojamiems vaikams galite aukodami telefonu: 1891 – 3 Eur, 1892 – 5 Eur. Kiekvienas  euras yra labai svarbus ir palengvins mažųjų ligonių gyvenimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų