Jau rugsėjo 8 dieną TV3 eterį užlies improvizacijų ir skonių jūra – startuos nauja kulinarinė laida „La Maistas“. Garsiausi Lietuvos šefai Tomas Rimydis, Vylius Blauzdavičius ir kviestinis svečias dalinsis kulinarinėmis idėjomis, laužys nusistovėjusius standartus ir kvies į maisto gamybą žiūrėti kaip į kūrybą.

Visi trys šefai atstovauja visiškai skirtingas kulinarines kryptis (nuotr. Organizatorių)

Visi trys šefai atstovauja visiškai skirtingas kulinarines kryptis (nuotr. Organizatorių)

Pirmoje laidoje trys skirtingi šefai pristatys savo kulinarines idėjas mokinukų priešpiečių dėžutėms.

Visi trys šefai atstovauja visiškai skirtingas kulinarines kryptis. Vylius Blauzdavičius – savamokslis kulinaras, grilio entuziastas, besižavintis maisto gamyba lauke ir lietuvių regionine virtuve.

Jo priešingybė – profesionalus virtuvės šefas Tomas Rimydis, atstovaujantis pasaulinę virtuvę, istorinės virtuvės ekspertas, turintis daugiau nei 20 prestižinių apdovanojimų.

Visi trys šefai atstovauja visiškai skirtingas kulinarines kryptis

Visi trys šefai atstovauja visiškai skirtingas kulinarines kryptis

Laidos viešnia – Natalija Kurganovė. Ji savo stilių virtuvėje apibūdina trumpai – maistas su charakteriu. Natalija dirba šeimos versle, o laisvalaikiu domisi įvairiomis kulinarijos kryptimis, kuria receptus, rašo straipsnius apie gastronomiją, filmuojasi video,

REKLAMA

Visi trys šefai atstovauja visiškai skirtingas kulinarines kryptis (nuotr. Organizatorių)

Visi trys šefai atstovauja visiškai skirtingas kulinarines kryptis (nuotr. Organizatorių)

Pirmojoje „La Maistas“ laidoje šefai improvizavo vaikų priešpiečių dėžučių tematika. Kiekvienas pateikė savo idėjas – ką gardaus įdėti vaikams į mokyklą.

Vylius Blauzdavičius pasiūlė picos suktinukus su griliuje kepta vištiena. Vylius laužo standartus – naudoja šlaunelių mėsą, nes pasak jo, visas skonis – riebaluose ir sultyse ,o ne sausoje krūtinėlės mėsoje. „Turi mėgautis ne tik valgydamas, bet ir gamindamas. Man patinka gaminti draugų būryje, neskubėti, bendraujant“, – sako Vylius.

Tuo tarpu Tomas Rimydis nusikėlė į savo vaikystę ir paruošė vaflius, bet ne tradicinius, o su špinatais ir plėšyta vištiena. Tomas sako, kad špinatai – viena sveikiausių ir populiariausių lapinių daržovių, kurią galima naudoti toli gražu ne tik salotoms ar karštiesiems patiekalams, bet net ir desertams.

„Maisto estetika – mano gyvenimo kredo. Maistas turi būti gražiai patiektas. Pirmiausia valgo akys, tada uoslė ir tik paskui – burna“, – kalba Tomas. Ir pataria nepagailėti laiko maistą ne tik gražiai patiekti, bet ir ruošti. Pavyzdžiui, tešlą galima gražiai nuspalvinti natūraliais maistiniais dažais – burokėlių ar mėlynių sultimis.

Visi trys šefai atstovauja visiškai skirtingas kulinarines kryptis (nuotr. Organizatorių)

Visi trys šefai atstovauja visiškai skirtingas kulinarines kryptis (nuotr. Organizatorių)

Kol Tomas ir Vylius ruošia mėsos patiekalus, laidos viešnia Natalija gamina sveikus vegetariškus skanėstu – batatų ir migdolų miltų krekerius bei vaisių guminukus.

Laidos vedėjas Vitalijus Cololo Natalijos klausė, kaip priversti vaikus valgyti sveiką maistą, kuris dažniausiai nebūna itin skanus. Natalija atsakė trumpai: „Ką valgai tu – tą valgo tavo vaikai. Jei pats valgai sveikai, taip valgys ir tavo vaikai. Mitybos įpročius vaikai perima pirmiausia iš savo šeimos“. Kaip pasigaminti visus šiuos gardumynus sužinosite laidoje „La Maistas“ – sekmadienį 9 val. per TV3 ir portale tv3.lt, o išsamūs receptai ir patarimai – portale lamaistas.lt „La Maistas“ – skanu – čia!

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

Sunku būtų patikėti, kaip įvyko avarija, jeigu ne vaizdo įrašas
DABAR RODOMA
Sunku būtų patikėti, kaip įvyko avarija, jeigu ne vaizdo įrašas
DABAR RODOMA
Paviešino brutalų močiutės užpuolimą: lūžo net kaulai
DABAR RODOMA
Aiškėja neapdairios klaidos dėl dingusio 10-mečio Šilutės raj.
DABAR RODOMA
Šokiravo lėktuvo keleivio elgesys – jokio padorumo ir pagarbos
DABAR RODOMA
Dviejų rusų miegas pievoje apkarto – pabudus laukė šokas
DABAR RODOMA
Lėktuvo keleiviai jau atsisveikino su artimaisiai: su siaubu stebėjo skrydį
DABAR RODOMA
Pamačius, ką vyras slapta daro su moterimi – keleivis neištvėrė
DABAR RODOMA
Bandymas pasipuikuoti baigėsi skaudžiai: turės pakloti nemažą sumą
DABAR RODOMA
Kuriozas tiesioginio eterio metu: reporterė net nematė, kas už jos vyksta
DABAR RODOMA
Paviešino sukrečiantį įrašą iš taksi: vairuotoja buvo nedelsiant atleista
REKLAMA
Šeima (nuotr. 123rf.com)
Atsipalaiduoti vasarą, žinoma, naudinga ir netgi būtina, tačiau grįžti į mokslus ar darbus kartais būna uždavinys ne iš lengvųjų. Sakoma, jog bendrą organizmo būseną ir protinę ...
Užkandžių dėžutės (Nuotr. Kuras kūnui)
Kiekvienas, auginantis atžalas, sutiks, jog vaikų mityba – ypač svarbi ir apie ją tenka galvoti ne tik sėdant prie bendro stalo, bet ir kas rytą išleidžiant vaiką į mokyklą. ...
desertai
Ne tik vasara, bet ir atėjęs ruduo dovanoja ypač gausų šviežių ir spalvingų daržovių derlių. Nors daržoves nuo seno esame įpratę naudoti kaip ingredientą prie mėsos, žuvies ir ...
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Ką daryti, kad sveiką maistą vaikas valgytų su malonumu? „La Maistas“ kulinarinės laidos šefai Vylius Blauzdavičius ir Tomas Rimydis bei maisto tinklaraštininkė Natalija ...
Sveiki naminiai guminukai. Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Rugsėjo mėnesį nemažai tėvų pradeda sukti galvas, kaip vaikams suruošti kuo sveikesnę priešpiečių dėžutę. Žinant tai, kokie mažieji būna išrankūs maistui, sveika priešpiečių ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

Pasaulio krepšinio čempionato rungtynių tvarkaraštis



×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų