REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Stingas Lietuvoje  (nuotr. Organizatorių)

Penktadienį po pietų Lietuvą pasiekė britų muzikantą Stingą atskraidinęs privatus lėktuvas. Pasaulinio garso muzikos žvaigždė nusprendė diena anksčiau atvykti į Kauną, kur jau rytoj surengs gastrolių „My Song“ koncertą.

9

Penktadienį po pietų Lietuvą pasiekė britų muzikantą Stingą atskraidinęs privatus lėktuvas. Pasaulinio garso muzikos žvaigždė nusprendė diena anksčiau atvykti į Kauną, kur jau rytoj surengs gastrolių „My Song“ koncertą.

REKLAMA

„Žalgirio“ arenoje ryt vakare vyksiantis geriausių Stingo dainų koncertas bus nuotaikingas ir dinamiškas šou, rašoma pranešime spaudai.

Pagrindinis dėmesys skirtas labiausiai mylimoms dainoms, kurias per savo karjerą kartu su grupe „The Police“ ir kaip solo atlikėjas parašė 17 kartų “Grammy” apdovanojimus laimėjęs Stingas. Gerbėjai išgirs visus klasika tapusius hitus: „Englishman In New York“, „Fields Of Gold“, „Shape Of My Heart“, „Every Breath You Take“, „Roxanne“, „Message In A Bottle“ ir daugelį kitų, kuriuos Stingas atliks kartu su roko grupe.

Kompozitorius, dainų autorius ir dainininkas, aktorius, rašytojas ir aktyvistas Stingas gimė Newcastle‘o mieste Anglijoje. 1977 m. jis persikėlė gyventi į Londoną, kur su Stewartu Copelandu ir Andy Summersu subūrė grupę „The Police“. Viena populiariausių pop-roko muzikos grupių pasaulyje išleido penkis studijinius albumus, pelnė šešis „Grammy“, du „BRITs“ apdovanojimus ir 2003 m. buvo įtraukta į „Rock‘n‘roll šlovės muziejų“.

REKLAMA
REKLAMA

Pradėjęs solo karjerą, Stingas tapo vienu geriausių mūsų dienų muzikantų ir atlikėjų planetoje. Jo solinė kūryba yra įvertinta vienuolika „Grammy“, dviem „BRITs“, „Auksinio gaublio“, „Emmy“ apdovanojimais. Stingas taip pat buvo keturis kartus pristatytas „Oscar“ (įskaitant 2017-ųjų nominaciją už „The Empty Chair“ skambančią dokumentiniame filme „Jim: The James Foley Story“) ir kartą nominuotas „Tony“ apdovanojimams. Muzikantui prestižinį „Century“ apdovanojimą įteikė muzikos biblija vadinamas žurnalas „Billboard“, o 2004 m. „MusiCares“ ceremonijoje Stingas buvo paskelbtas „Metų persona“.

REKLAMA

Per visą įspūdingą savo muzikinę karjerą Stingas, kaip solo atlikėjas ir grupės „The Police“ narys, pardavė daugiau nei 100 mln. įrašų.

Stingui, kuris yra „Dainų autorių šlovės muziejaus“ narys, 2014 m. buvo įteiktas aukščiausias ir labiausiai prestižinis kultūros srities apdovanojimas Jungtinėse Amerikos Valstijose – „Kenedžio centro“ apdovanojimas. 2017 m. Stingui buvo įteikta garbinga „The Polar Music Prize“ premija. Atlikėjui ypatingą Muzikos garbės daktaro laipsnį suteikė garsūs universitetai: „University of Northumbria“ (1992 m.), „Berklee College of Music“ (1994 m.), „University of Newcastle upon Tyne“ (2006 m.) ir „Brown University“ (2018 m.), kuris tai padarė jubiliejinės 250-ųjų metų atidarymo ceremonijos metu.

Stingas nusifilmavo daugiau nei 15 filmų, prodiusavo kritikų įvertintą juostą „A Guide to Recognizing Your Saints“ ir 1989 m. vaidino Brodvėjuje rodytoje operoje „The Threepenny Opera“. Naujausias jo teatro projektas yra „Tony“ apdovanojimui pristatytas miuziklas „The Last Ship“, kurį pastatyti įkvėpė prisiminimai apie laivininkyste užsiėmusią bendruomenę Walsende, Šiaurės Rytų Anglijoje, kur gimė ir užaugo pats Stingas. Šis šou, kurio muziką ir žodžius parašė Stingas, 2014-2015 m. ne tik buvo rodomas Brodvėjuje – 2018 m. miuziklas buvo pristatytas ir D. Britanijos teatruose. Kitais metais Stingas vėl vaidins laivų statyklos meistrą Jackie White, nes „The Last Ship“ nuo vasario 9 d. iki kovo 24 d. bus rodomas garsiojo „The Princess of Wales Theatre“ scenoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų