• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šalies laukuose, daržuose ir soduose nuimant paskutinį derlių, urbanistinės daržininkystės sezoną baigė ir Suomijos Respublikos ambasada Lietuvoje. Antradienį, rugsėjo 23 d., iš Vilniaus centre esančios ambasados balkone derėjusių gėrybių čia pat ambasadoje gamino ir VO „Gelbėkit vaikus“ dienos centro „Duok ranką“ vaikus to mokė knygos „Sezoninė virtuvė“ autorė, tinklaraštininkė Renata Ničajienė bei virtuvės meistras, „Bistro 1 dublis“ įkūrėjas Deivydas Praspaliauskas. „Idėja organizuoti urbanistinės daržininkystės sezono pabaigos popietę kilo natūraliai. Jau trečius metus ambasados balkone mūsų kolektyvas sodina ir puoselėja miesto daržą, į kurio atidarymą kiekvienais metais kviečiame būrį svečių. Taip skatiname vilniečius bei kitų Lietuvos miesto gyventojus imtis miesto daržininkystės, kuri leidžia aktyviai pailsėti, gražina aplinką bei praturtina kasdien valgomą maistą šviežiais produktais“, – sakė Suomijos Respublikos ambasadorius Lietuvoje Harri Mäki-Reinikka. Miesto daržininkystės, palaikomi ambasados, praėjusiais metais ėmėsi ir VO „Gelbėkit vaikus“ dienos centrą „Duok ranką“ lankantys vaikai. „Pačiam teko dalyvauti įrengiant jų sodą, žinau, jog jiems puikiai sekėsi. Pakvietėme vaikus susitikti su virtuvės profesionalais bei pamatyti, ką galima pagaminti iš miesto darže užderėjusio derliaus, ir taip paskatinti juos neužmiršti šio sumanymo – imtis miesto daržininkystės ir kitais metais“, – sakė Suomijos Respublikos ambasadorius. Dienos centrą „Duok ranką“ lankantiems vaikams parodyti, kaip ir ką galima pagaminti iš čia pat užaugintų produktų, mielai sutiko restorano vadovas Deivydas Praspaliauskas, kuris ne pirmą kartą dirba su vaikais, mokydamas juos maisto gaminimo. Prisidėdama prie Suomijos ambasados raginimo imtis miesto daržininkystės ir taip puoselėti sezoninės virtuvės idėją, su vaikais susitiko ir gamino knygos „Sezoninė virtuvė“ autorė, maisto tinklaraštininkė Renata Ničajienė. Renatos ir Deivydo su vaikais pagamintais patiekalais popietės svečiai vaišinosi iš skandinaviško dizaino etalono vardą pelniusio „Iittala“ prekės ženklo stalo indų. „Iittala“ taip pat pasirūpino dovanomis vaikams, taip atsidėkodama už atliktą darbą bei ragindama juos pačius gaminti maistą vaikų dienos centre bei namuose.

Šalies laukuose, daržuose ir soduose nuimant paskutinį derlių, urbanistinės daržininkystės sezoną baigė ir Suomijos Respublikos ambasada Lietuvoje. Antradienį, rugsėjo 23 d., iš Vilniaus centre esančios ambasados balkone derėjusių gėrybių čia pat ambasadoje gamino ir VO „Gelbėkit vaikus“ dienos centro „Duok ranką“ vaikus to mokė knygos „Sezoninė virtuvė“ autorė, tinklaraštininkė Renata Ničajienė bei virtuvės meistras, „Bistro 1 dublis“ įkūrėjas Deivydas Praspaliauskas. „Idėja organizuoti urbanistinės daržininkystės sezono pabaigos popietę kilo natūraliai. Jau trečius metus ambasados balkone mūsų kolektyvas sodina ir puoselėja miesto daržą, į kurio atidarymą kiekvienais metais kviečiame būrį svečių. Taip skatiname vilniečius bei kitų Lietuvos miesto gyventojus imtis miesto daržininkystės, kuri leidžia aktyviai pailsėti, gražina aplinką bei praturtina kasdien valgomą maistą šviežiais produktais“, – sakė Suomijos Respublikos ambasadorius Lietuvoje Harri Mäki-Reinikka. Miesto daržininkystės, palaikomi ambasados, praėjusiais metais ėmėsi ir VO „Gelbėkit vaikus“ dienos centrą „Duok ranką“ lankantys vaikai. „Pačiam teko dalyvauti įrengiant jų sodą, žinau, jog jiems puikiai sekėsi. Pakvietėme vaikus susitikti su virtuvės profesionalais bei pamatyti, ką galima pagaminti iš miesto darže užderėjusio derliaus, ir taip paskatinti juos neužmiršti šio sumanymo – imtis miesto daržininkystės ir kitais metais“, – sakė Suomijos Respublikos ambasadorius. Dienos centrą „Duok ranką“ lankantiems vaikams parodyti, kaip ir ką galima pagaminti iš čia pat užaugintų produktų, mielai sutiko restorano vadovas Deivydas Praspaliauskas, kuris ne pirmą kartą dirba su vaikais, mokydamas juos maisto gaminimo. Prisidėdama prie Suomijos ambasados raginimo imtis miesto daržininkystės ir taip puoselėti sezoninės virtuvės idėją, su vaikais susitiko ir gamino knygos „Sezoninė virtuvė“ autorė, maisto tinklaraštininkė Renata Ničajienė. Renatos ir Deivydo su vaikais pagamintais patiekalais popietės svečiai vaišinosi iš skandinaviško dizaino etalono vardą pelniusio „Iittala“ prekės ženklo stalo indų. „Iittala“ taip pat pasirūpino dovanomis vaikams, taip atsidėkodama už atliktą darbą bei ragindama juos pačius gaminti maistą vaikų dienos centre bei namuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Praspaliausko daržovių sriuba su kokosų pienu 7 l sriubos pagaminti reikia: · 3500 ml vištienos sultinio

REKLAMA

· 1 l kokosų pieno

· 1 kg morkų

· 0,2 kg svogūnų

· 1 kg pomidorų

· 0,5 kg cukinijos

· Druskos, pipirų

Morkos, svogūnai, pomidorai ir cukinijos supjaustomos ir kartu troškinamos 10 min. Viskas sutrinama į vientisą daržovių kremą. Į verdantį vištienos sultinį įmaišoma daržovių kremo ir kokosų pieno. Viskas pagardinama druska ir pipirais. R. Ničajienės keksiukai su avietėmis ir kokosais 24 keksiukams pagaminti reikia: · 2 kiaušinių

REKLAMA
REKLAMA

· 2 stiklinių natūralaus jogurto

· 4 stiklinių miltų

· 2 stiklinių aviečių

· 1 stiklinės cukraus

· 2/3 stiklinės aliejaus

· 2 šaukštelių vanilinio cukraus

· 4 šaukštelių kepimo miltelių

· žiupsnelio druskos

· 4 šaukštų kokosų drožlių

· 4 šaukštų kokosų riekelių

· miltelinio cukraus apibarstyti

· 24 popierinių keksiukų formelių

Orkaitę įkaitinti iki 190 laipsnių. Kiaušinius išplakti su paprastu ir vaniliniu cukrumi, supilti aliejų ir jogurtą bei gerai išmaišyti. Kitame inde sumaišyti miltus su kepimo milteliais, druska, kokoso drožlėmis. Sausus produktus supilti į skystą masę ir išmaišyti iki vientisumo. Į keksiukų kepimo formeles sudėti popierinius krepšelius. Į kiekvieną jų dėti po šaukštą tešlos ir įspausti po keletą aviečių, ant uogų uždėti dar tešlos, kad jų nesimatytų. Keksiukų krepšeliai turi būti apypilniai. Ant kiekvieno keksiuko berti po šaukštelį kokoso riekelių, jas ranka šiek tiek įspausti į tešlą, kad neišsibarstytų. Kepti 15-20 minučių. Iškepusius ištraukti iš skardos ir ataušinti ant grotelių. Ataušusius apibarstyti cukraus milteliais ir tiekti į stalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų