REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Antradienio pavakarę į žaliavalgių restoraną RAW RAW susirinko tie, kurie neabejingi savo sveikatai ir tuo, kuo maitinasi. Čia vyko susitikimas su Annos Wigmore gyvo maisto konferencijos svečiais, kurie atvyko iš viso pasaulio. Konferencijoje dalyviai dalijosi informacija ne tik kaip sveikai maitintis ir sulaukti garbaus amžiaus, bet ir kaip tinkamai maitinantis įveikti ligas.

Antradienio pavakarę į žaliavalgių restoraną RAW RAW susirinko tie, kurie neabejingi savo sveikatai ir tuo, kuo maitinasi. Čia vyko susitikimas su Annos Wigmore gyvo maisto konferencijos svečiais, kurie atvyko iš viso pasaulio. Konferencijoje dalyviai dalijosi informacija ne tik kaip sveikai maitintis ir sulaukti garbaus amžiaus, bet ir kaip tinkamai maitinantis įveikti ligas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žalias“ arba „gyvas maistas“ – tai toks maistas, kuris gali būti termiškai apdorotas ne aukštesnėje nei 42 laipsnių temperatūroje. Dažniausiai žalias maistas termiškai yra visai neapdorojamas. Tokiu būdu jame išlieka visos maistinės savybės bei enzimai.

REKLAMA

„Svarbiausia į jūsų racioną po truputį įtraukti gyvą maistą, tai gali būti želmenų sultys ar daigintos saulėgrąžos, gerkite daugiau šviežiai spaustų sulčių“, – tikino konferencijos dalyviai. Sveikai besimaitinantys žmonės pasiūlė vienai savaitei tapti žaliavalgiais: „Jūsų organizmas iškart pastebės skirtumus.“

„Konferencijos tikslas – padėti pagerinti Lietuvos sveikatą. Norime, kad pasklistų Annos Wigmore vardas, žmonės sužinotų, ką ji reprezentuoja. Anna Wigmore išgelbėjo milijonų žmonių gyvybes. Tie, kurie propaguoja žaliavalgystę, visi yra sveiki. Nevartoju vaistų jau 43 metus, tik vieną kartą visą mėnesį turėjau gerti antibiotikus dėl laimo ligos“, – pasakojo konferencijos dalyvis Petras Vainius. Puikiai atrodantis vyras papasakojo, kad nuvedus anūką pas gydytojus jie ėmė domėtis, ką vaikas valgo, mat jo kraujas buvo labai geras. P. Vainius taip pat parodė nuotraukas, kuriose matyti, kad trejų metų berniukas su pasimėgavimu mėgaujasi žaliavalgių kokteiliu.

REKLAMA
REKLAMA

„Gyvas maistas padidina elektromagnetinį lauką žmogaus ląstelėse, jo magnetinis laukas yra toks pats kaip žmogaus. Tai padeda kovoti su senėjimo procesu, ligomis. Toks maistas suteikia energijos visai dienai. Šimtai tūkstančių žmonių, kurie vadovavosi žaliavalgyste, pasveiko nuo mirtinų ligų“, – teigė vienas konferencijos dalyvių ir patikino, kad gyvas maistas suteikia energijos visai dienai.

„Skirtumas tarp gyvo maisto ir termiškai neapdoroto yra tas, kad jį lengva suvirškinti. Vienas žmogus pasakė, kada stebėdamas, kaip žmonės valgė gyvą maistą, matė aplink jį aurą. Kai valgote tokį maistą, gyvenate tiek metų, kiek jums yra Dievo duota“, – pasakojo 82 metų viešnia iš Puerto Riko Lalita Salas. Moteris taip pat patikino, kad valgant gyvą maistą organizmas pasisavina jo tiek, kiek reikia ir taip išvengiama persivalgymo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ligos, kamuojančios žmogų, yra tik simptomai. Tai signalas, kad mūsų kūnas yra išsibalansavęs, tai, ką mes privalome padaryti, atstatyti jo balansą. Gyvas maistas tapo labai svarbiu, mums visiems būtina grįžti į gamtą ir gauti iš jos visas žinias. Gyvas maistas atjaunina jūsų kūną nesvarbu, kokio amžiaus jūs būtumėte“, –pasakojo viešnia iš užsienio.

„Mūsų visas gyvenimas yra žymiai daugiau, nei maisto virškinimas. Žinoma, labai svarbu yra gimnastika, meditacija ir malda, pagalba kitiems žmonėms. Paimi pupas, rugius, ar bet kokias sėklas, gali padaryti iš jų daigus ir po trijų dienų jau galima valgyti. Išviręs ar iškepęs sunaikini visas naudingas medžiagas. Tai yra pigiausias ir visuomet šviežias maistas. Jis apsaugo nuo blogų bakterijų, padaro tave stiprų, niekas negalės nugalėti tavo kūno“, – teigė daugybę metų žaliavalgystę propaguojantis Viktoras Kulvinskas.

REKLAMA

„Kuomet mirkai sėklas, jose atgyja fermentai ir taip maistas tampa gyvu maistu. „Gyvas“ maistas turi žymiai daugiau fermentų, virškinti nereikia naudoti žmogaus energijos. Tokiu būdu žmogaus kūnas valosi ląstelių lygyje. Tuo metu, kai aš pradėjau valgyti „gyvą“ maistą, aš jaučiausi arčiau Dievo, pajutau, kaip mano kūnas vibruoja. Valgant tokį maistą jūs jaučiatės laimingesni“, – teigė viena žaliavalgystę propaguojanti viešnia iš užsienio.

„Mano visa šeima mirė nuo didelio viršsvorio, man 65 metai ir niekuomet neturėjau jokių jauninančių operacijų, aš valgau „gyvą“ maistą, niekada nepavargstu, niekuomet nesergu, vienintelis dalykas ką man reikia daryti – nusiraminti“, – pasakojo Karyn Calabrese. Moteris tikino, kad išgyventi šiame užterštame pasaulyje padeda Ann Wigmore propoguojamos idėjos.

REKLAMA

Žaliavalgių konferencijos dalyviai tikino, kad „gyvo“ maisto idėjos turi būti skiepijamos jau vaikystėje. Tą patvirtino ir Švedijoje gyvenanti moteris, kuri, vadovaudamasi žaliavalgystės principais augino savo vaikus: „Mano vaikai niekada nesirgo, jie nepraleido mokyklos dėl ligų. Tai gyvenimo būdas, kuris padeda jums visame kame kiekvieną dieną.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų