• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį sekmadienį minėsime Motinos dieną, tad profesionalūs virtuvės šefai Vylius Blauzdavičius ir Tomas Rimydis TV3 laidoje „La maistas“ kvies nustebinti mamas ir paruošti įsimintiną šventišką stalą – ne tik aromatingus, bet ir be galo gardžius patiekalus.

Šį sekmadienį minėsime Motinos dieną, tad profesionalūs virtuvės šefai Vylius Blauzdavičius ir Tomas Rimydis TV3 laidoje „La maistas“ kvies nustebinti mamas ir paruošti įsimintiną šventišką stalą – ne tik aromatingus, bet ir be galo gardžius patiekalus.

REKLAMA

Žinomi vyrai įsitikinę – mamos tikrai liks sužavėtos.

Ruošdamasis vienai gražiausių pavasario švenčių, grilio ekspertas, virtuvės šefas V. Blauzdavičius, nusprendė paeksperimentuoti ir pagaminti brandintos jautienos troškinį su ryžiais ir degintomis daržovėmis.

O štai T. Rimydis pateiks puikų variantą tiems, kurie mėsos nevalgo. Itin kūrybiškai į užduotį pažvelgęs virtuvės šefas gamins sterko „Ceviche“ su smidrais.  „Manyčiau, kad mamos daug ką gyvenime yra mačiusios, daug ką ragavusios, tad kartais jas reikia nustebinti ir paruošti kažką įdomesnio, šviežio, gaivaus ir netikėtai derančio“, – laidoje sakys T. Rimydis.

Virtuvės šefas ne tik atskleis daugiau detalių apie savo originalų patiekalą, bet ir prabils apie tai, kaip ir kada mama jį įkvėpė gaminti.

REKLAMA
REKLAMA

Tiems, kurie nekantrauja išbandyti viliojantį Tomo patiekalą, apačioje pateikiame „Ceviche“ su smidrais receptą, o visą patiekalo gaminimo eigą pamatysite sekmadienį, įsijungę laidą „La maistas“.

REKLAMA

Jums reikės:

200 g sterko filė; 100 g žaliųjų smidrų; 100 g agurkų; 50 g rausvojo svogūno; 50 g ridikėlių; 50 g alyvuogių aliejaus; 50 g baltojo vyno; 25 g žalios citrinos; 20 g garstyčių (saldžių); 20 g žirnių daigų; 10 g krapų; 10 g petražolių; 10 g česnakų; druskos pagal skonį

Gaminimo eiga:

Pirmiausia sterką supjaustykite plonais griežinėliais. Tuomet viską sudėkite į lėkštę su tarkuota citrinos žievele, citrinos sultimis, smulkintomis petražolėmis, krapais, alyvuogių aliejumi bei druska. Visa tai pamarinuokite bent apie 30 minučių – per tą laiką pradėkite ruošti salotas.

REKLAMA
REKLAMA

Salotoms juostelėmis supjaustykite įvairias gaivias daržoves: agurkus, smidrus, krapus, petražoles, svogūnus bei susmulkintą česnaką. Tuomet į salotas pilkite baltąjį vyną. Nepamirškite gerai išmaišyti bei pagardinti druska.

Ir viskas – belieka viską gražiai išdėlioti bei papuošti žirnių daigais bei ridikėliais!

Kaip nustebinti mamas, pamatysite jau šį sekmadienį, 9.30 val., laidos „La Maistas“ metu, o daugiau gardžių receptų rasite lamaistas.lt!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų