REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antiena – vis dažniau, ypač prieš šventes, ant lietuvių kalėdinio stalo patiekiamas produktas, tačiau šeimininkės susiduria su galvosūkiu: kaip tinkamai ją paruošti, kad mėsa išliktų sultinga bei skani.

Antiena – vis dažniau, ypač prieš šventes, ant lietuvių kalėdinio stalo patiekiamas produktas, tačiau šeimininkės susiduria su galvosūkiu: kaip tinkamai ją paruošti, kad mėsa išliktų sultinga bei skani.

REKLAMA

Kulinariniais triukais ir patarimais, kaip gaminti šventinę anties krūtinėlę, bei išraiškingo skonio raudono vyno ir vyšnių padažo receptu dalinasi „Santa Maria“ šefas Artūras Braslauskas.

Kepta antienos krūtinėlė raudonojo vyno ir vyšnių padaže

4 porcijoms REIKĖS:

• 3 antienos krūtinėlės filė • žiupsnelio akmens druskos • žiupsnelio pipirų Tellicherry • 1 pak. „Santa Maria“ meksikietiškų vištienos prieskonių

Raudonojo vyno ir vyšnių padažui:

• 40 g sviesto • 30 ml aliejaus • 1 kubeliais pjaustyto valgomojo svogūnėlio • 200 g vyšnių (šaldytų) • 100 ml raudonojo vyno • 1000 ml vištienos sultinio • 30 g cukraus • 1 g cinamono • 2 gvazdikėlių

REKLAMA
REKLAMA

Daržovių garnyrui:

• 400 g skiltelėmis pjaustytų bulvių • 100 g kubeliais pjaustyto moliūgo • 100 g griežinėliais pjaustytų paprikų • 50 g briuselinių kopūstų • 1 pak. prieskonių mišinio Persiladas • 2 g kmynų

REKLAMA

GAMINAME

Antienos krūtinėlės filė odeles įpjauname iki mėsos, apibarstome druska ir pipirais. Krūtinėlę dedame į šaltą keptuvę odele į apačią, kepame ant vidutinės kaitros, kol odelė apskrunda. Apkepame iš abiejų pusių.

Išsiskyrusius taukus nupilame į dubenėlį – juos naudosime gamindami padažą ir daržoves. Antieną dedame į skardą ir pagardiname meksikietiškais vištienos prieskoniais. Kepame iki 190–200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 8–10 minučių. Iškepusią krūtinėlę paliekame šiek tiek pastovėti, kad pjaustant neprarastų sulčių.

REKLAMA
REKLAMA

Gaminame padažą. Į prikaistuvį pilame aliejų ir dedame sviestą. Prikaistuviui įkaitus, apkepame svogūnėlius. Jiems suminkštėjus, dedame vyšnias ir pilame raudonąjį vyną. Jam išgaravus, pilame vištienos sultinį ir šiek tiek paverdame. Į padažą beriame druską, pipirus, cukrų, cinamoną, dedame gvazdikėlius.

Jį perkošiame, pertriname vyšnias. Padažą toliau verdame ant žemesnės temperatūros, kol išgaruos skystis, o dėl cukraus padažas pradės tirštėti. Įpilame anties taukus ir nepagailime sviesto.

Bulves ir moliūgą apverdame – daržovės turi likti dar šiek kietos. Į įkaitintą keptuvę pilame anties taukus, dedame bulves. Prieskonių grūstuve sutriname prieskonių mišinį Persiladas ir kmynus. Gautu mišiniu paskaniname bulves. Į keptuvę taip pat sudedame moliūgą, paprikas, beriame druską, pipirus. Dedame briuselinius kopūstus, apkepame.

Supjaustytus antienos griežinėlius dedame į lėkštę. Šalia patiekiame padažą, daržoves.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų