REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Populiarių Lietuvoje kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson ragina visus kuo greičiau lėkti į turgų ar sodą ir prisipirkus ar prisiraškius uogų virti uogienę.

Populiarių Lietuvoje kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson ragina visus kuo greičiau lėkti į turgų ar sodą ir prisipirkus ar prisiraškius uogų virti uogienę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiems, kas tai darys pirmą kartą, visas baimes padės įveikti Beatos vaizdo pamoka. Patyrę uogienių virėjai čia ras naudingų patarimų ir naujų receptų.

REKLAMA

Beata: „Ką norite, tą sakykite, bet naminės uogienės reikia. Ka praėjusią savaitę išsiviriau puodą uogienės, mano laimės barometras taip šovė į viršų, kad net sunku apsakyti... Nes uogienė – tai mamiškas švelnumas ir naminės pagalvės jaukumas. Nesvarbu, kokia kokybiška bebūtų pirktinė uogienė, ten nerasite tiek aruodų meilės ir naminio džiugesio.

O dabar, kai atsirado uogienėms skirtas cukrus, išvis liko tik malonioji uogienių virimo dalis ir jokio ilgo stovėjimo prie puodų. (Jei dar nežinojote, šiais laikais uogienę reikia virti tik 10 minučių! Dėl tokio neilgo kaitinimo ir specialaus cukraus uogienė išlaiko natūralią spalvą, skonį, sodrų kvapą ir tirštą konsistenciją).

REKLAMA
REKLAMA

Taigi įžanga padaryta, o dabar apie uogienių virimo video pamoką.

Šįkart siūlau jums išsivirti dviejų rūšių nesudėtingą, bet  nepaprastą uogienę. Pirmoji yra įvairių uogų asorti, o antroji – kiek įmantresnis cukinijų ir obuolių pagardas (chutney). Tai pikantiškas padažas, puikiai tinkantis mėsos, sūrio patiekalams gardinti ar tiesiog tepti ant skrebučio.

Į asorti uogienę dedame 2 kilogramus įvairių uogų ir 1 kilogramą cukraus uogienėms. Išeina nuostabi, gardi, tiršta uogienė. Jei naudosite paprastą cukrų, norėdami, kad uogienė būtų tinkamo tirštumo – dėkite 2 kg cukraus, 2 kg uogų, virkite ne 10, o 30 minučių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors verdant iš pradžių uogienė atrodys per skysta, ji sutirštės vos atšalusi! Filmuke taip pat pamatysite metodą, kaip patikrinti, ar uogienė jau pakankamai sutirštėjusi. Žodžiu, žiūrime filmukus ir kaičiame puodus!

Uogienė „Asorti“

Jums reikės: • 2 kg įvairiausių uogų (šįkart naudojau braškes, avietes, juoduosius ir raudonuosius serbentus, mėlynes, agrastus) • 1 kg cukraus uogienėms • 1,5 šaukšto vanilinio cukraus

Kaip greitai išsivirti šią uogienę, rasite čia:

Cukinijų ir obuolių pagardas (chutney)

Jums reikės: • 1 kg kubeliais pjaustytos cukinijos • 1 kg kubeliais pjaustytų neluptų obuolių. • 300 ml obuolių acto • 1 šaukšto garstyčių miltelių • 1 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių • 2 šaukštelių ciberžolės • 1 šaukšto druskos • 600 g uogienių cukraus

O kaip pasigaminti šį mažą stebuklą, rasite čia:

Skanių uogienių ir laimingos vasaros!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų