REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Kristina Rimienė laidoje „Virtuvės istorijos“

Populiarios TV3 televizijos laidos „Pasaulis pagal moteris“ vedėja bei floristikos dizainerė Kristina Rimienė visuomet spinduliuoja ne tik moteriškumu, bet ir didžiuliu nuoširdumu. Ir nors įprastai Kristina savo laidose kalbina kitus žinomus žmones, šį šeštadienį „Virtuvės istorijose“ ji pati prabils apie asmeninį savo gyvenimą, o kartu paneigs mitą, kad šeimoje dažniau gamina moterys. Pasirodo, kad vyrai šioje srityje taip pat sugeba sublizgėti, o pasitelkę fantaziją, netgi gali tapti nepralenkiami!

16

Populiarios TV3 televizijos laidos „Pasaulis pagal moteris“ vedėja bei floristikos dizainerė Kristina Rimienė visuomet spinduliuoja ne tik moteriškumu, bet ir didžiuliu nuoširdumu. Ir nors įprastai Kristina savo laidose kalbina kitus žinomus žmones, šį šeštadienį „Virtuvės istorijose“ ji pati prabils apie asmeninį savo gyvenimą, o kartu paneigs mitą, kad šeimoje dažniau gamina moterys. Pasirodo, kad vyrai šioje srityje taip pat sugeba sublizgėti, o pasitelkę fantaziją, netgi gali tapti nepralenkiami!

REKLAMA

Apsilankiusi kulinarinėje TV3 laidoje, K. Rimienė Ilonai Juciūte atskleis savo mėgstamiausių ingredientų trejetuką, iš kurių laidos vedėja turės sugalvoti receptą. O vėliau, besišnekučiuodamos, abi moterys imsis šį patiekalą gaminti.

Kristina atskleis, kad jos TOP mylimiausių ingredientų trijulė yra austrės, pomidorai ir svogūnai. Tai išgirdusi, Ilona pasiūlys pagaminti išties gurmanišką užkandį – keptas austres, gardintas tarkuotu parmezano sūriu.

REKLAMA
REKLAMA

Begamindamos abi moterys leisis į jaukų, moterišką pokalbį, kurio metu  žinoma laidų vedėja K. Rimienė prabils ir apie kitas savo virtuvės paslaptis, labiausiai įsiminusius vaikystės patiekalus bei svarbias savaitgalio tradicijas.

REKLAMA

Nepaisant to, kad austrės Kristinos gyvenime atsirado palyginus neseniai – prieš  7 metus – moteris pasakos jas itin mėgstanti. Nuostabų jų skonį floristikos dizainerė atrado Prancūzijoje.

„Prancūzijoje, Bordo regione, dalyvavome labai įdomioje programoje. Ten, vyno akademijoje, išbandėme įvairios rūšies vynus ir sužinojome, su kokiais patiekalais juos tinkamiausia naudoti. Be to, turėjome ir smagią ekskursiją į Arkašoną bei netoli jo esančią įlanką, kurioje buvo visiškas austrių rojus. Būtent ten aš jų paragavau pirmą kartą savo gyvenime. Atvirai sakant, skonis buvo labai keistas, tačiau tikrai nebuvo taip, kaip ponui Bynui“, – juoksis televizijos laidų vedėja, prisimindama žinomą sceną iš filmo.

REKLAMA
REKLAMA

O štai kalbėdama apie labiau kasdienius ingredientus, Kristina užsimins apie pomidorus, kurie jos mitybos racione užima itin didelę vietą. Moteris prisipažins juos tiesiog dievinanti!

„Man patinka viskas, kas yra su pomidorais, ypatingai šviežiais, iš mano vaikų močiutės šiltnamio. Mėgstu juos valgyti visokius: troškintus, šviežius ir visai kitaip. Jei manęs paklaustų, kuris apskritai maisto produktas man yra pats mylimiausias, tai tikrai būtų pomidorai“, – laidos vedėjai pasakos K. Rimienė. 

TV laidų vedėja prisimins ir vaikystę – kai kurių, nostalgiją keliančių patiekalų skonį, ji puikiai atsimena ir iki šiol.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mano mamos darytas maistas man visada būdavo skaniausias. Kadangi tėtis buvo medžiotojas, namuose turėdavome labai daug žvėrienos. Prisimenu, labai mėgau mamos ruoštą laukinę antį, o taip pat man patikdavo valgyti net ir šerno kaulų smegenis... Žinoma, kai buvau vaikas, neapsiedavau ir be keptų bulvinių blynų, o topų topas būdavo cepelinai su varške ir mėta bei mano pačios gamintu padažu“, – pasakos žinoma floristė.

Ir nors Kristina iki pat šių dienų vis dar mėgsta gaminti, ji neslėps dažnai tam neturinti tiek laiko, kiek norėtųsi jo turėti. Vis dėlto šeimininkauti namų virtuvėje itin mėgsta jos vyras Arvydas, kuris savo patiekalais su malonumu lepina ne tik šeimą, bet ir namuose apsilankančius svečius. Be to, kaip pasakos laidų vedėja, į maisto gamybos ritualus su malonumu įsitraukia ir Kristinos paaugliai vaikai.

REKLAMA

O svarbiausia šeimos tradicija – lėti, gurmaniški ir itin gardūs savaitgalio pusryčiai.  „Savaitgaliais dažniausiai valgome patiekalus iš kiaušinių. Mėgstu Benedikto kiaušinius, šakšuką arba kažkaip kitaip pagamintą omletą. Kalbant apie Benedikto kiaušinius, mes juos darome kartu su vyru, ir net turime tam tikrą gaminimo ritualą. Tačiau negaliu meluoti –pusryčius ir kavą į lovą dažniausiai man patiekia vyras, todėl namuose tikrai turiu, kas mane palepina“, – šypsosis K. Rimienė.

Kol Ilona ir laidos viešnia gamins keptas austres, kepsininių meistras, grilio guru Robertas Svetlauskas paruoš patiekalą, kurį tikriausiai esate matę animaciniame filmuke „La troškinys“. TV3 televizijos žiūrovams ir laidos viešniai jis paruoš skanų ir nuostabiai atrodantį daržovių patiekalą – ratatouille.

REKLAMA

 

O kiekvienam žiūrovui Robertas primins, kad jau netrukus, lapkričio 6-ąją, švęsime kasmetinę „Pyragų dieną“, kurios metu žmonės raginami iškepti po pyragą, jo gabalėlius už sutartą kainą parduoti bendraminčiams – kitiems geros valioms žmonėms – o surinktas lėšas paaukoti sunkiai sergantiems „Išsipildymo akcijos“ vaikams. Tad savo savaitgalį paskirkite gardžiausio pyrago receptų paieškoms!

„Išsipildymo akcija“ bendradarbiauja su aukojimo internetu portalu aukok.lt, telekomunikacijų operatoriumi TCG, operatoriais Bitė, Tele2 ir Telia. Skambinti ar rašyti trumpąsias SMS žinutes ir paaukoti galite šiais numeriais: 1891 – 5 EUR, 1892 – 10 EUR.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visa paaukota suma keliauja į „Išsipildymo akcijos“ sąskaitą – akcijos partneriai netaiko jokių kitų mokesčių.

„Išsipildymo akcijos“ skaidrumu rūpinasi audito įmonė Grant Thornton Baltic.

Daugiau: www.tv3.lt/issipildymoakcija

Negirdėtos ir įtraukiančios istorijos, atviri pokalbiai apie maistą ir kulinarines patirtis bei daug gardžių receptų – šeštadieniais, laidoje „Virtuvės istorijos“, 10 val. per TV3

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų