REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Restoranai ir barai vėl atidaromi visoje Italijoje, nes šalis vis labiau palengvina senus apribojimus, pritaikytus dėl COVID-19 pandemijos. Šios pietų Europos šalies kulinarijos šedevrai, toli gražu, nėra vien picos ir makaronai – įvairiuose regionuose įsikūrusiuose restoranuose, galima atrasti tikrai platų asortimentą stebinančių patiekalų.

Restoranai ir barai vėl atidaromi visoje Italijoje, nes šalis vis labiau palengvina senus apribojimus, pritaikytus dėl COVID-19 pandemijos. Šios pietų Europos šalies kulinarijos šedevrai, toli gražu, nėra vien picos ir makaronai – įvairiuose regionuose įsikūrusiuose restoranuose, galima atrasti tikrai platų asortimentą stebinančių patiekalų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienos geriausių virtuvių Italijoje yra sukurtos šeimos verslo pagrindu – kuomet, kuriant patiekalus, žinios ir patirtis perduodamos iš kartos į kartą, taip tęsiant tradicijas. Pateikiame populiarių restoranų sąrašą iš skirtingų regionų, nors šį sąrašą dar tikrai būtų galima ilgai pildyti, tačiau palikime vietos ir jūsų pačių atradimams.

REKLAMA

„Club del Doge“ (Venecija)

Palei Didįjį Venecijos kanalą, prabangiame „Gritti Palace“ viešbutyje, restoranas „Club del Doge“ yra vieta, kur galima pavalgyti terasoje, grožintis geriausiais Venecijos vaizdais. Kelionių naujienų agentūra „Condé Nast Traveler“ šį restoraną išrinko vienu įspūdingiausių pasaulyje krantinės restoranų.

„Da Vittorio“ (Brusaportas, Lombardijos sritis)

Brusopartas yra Italijos Lombardijos regione, apie 50 kilometrų į šiaurės rytus nuo Milano ir apie 9 kilometrus į pietryčius nuo Bergamo. „Da Vittorio“ restoranas, įsikūręs „Da Vittorio Relais & Chateaux“ kurorte, už savo virtuvę yra pelnęs net tris „Michelin“ žvaigždes. Savo meniu jie siūlo Pjemonto regiono mėsos patiekalus ir langustus (didelius sūriųjų vandenynų vėžiagyvius), sugautus Mazara del Vallo provincijoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Enoteca Pinchiorri“ (Florencija)

„Enoteca Pinchiorri“ restorano virėja Annie Féolde yra pirmoji moteris Italijoje, pelniusi tris „Michelin“ žvaigždes. Jos novatorišką itališką maistą sustiprina neįtikėtinas someljė Giorgio Pinchiorri vyno parinkimas ir priderinimas prie patiekalų. Restoranas siūlo įvairius patiekalus: nuo fregolos, moliūgų žiedų, šafrano ir krevečių rizoto iki avienos kepsnio, apkrauto džiovintais vaisiais.

„Supplì Roma“ (Roma)

Pasigrožėję amžinuoju miestu ir senovės Romos laikų statiniais: Koliziejumi, Panteonu, Forumu, katakombomis, patraukite jaukiomis gatvelėmis į vietinį restoraną – „Supplì Roma“. Čia galite paragauti gardžių keptų užkandžių, įskaitant ir klasikinį vietinių pasirinkimą – keptus ryžių kamuoliukus, sumaišytus su ragu ir mocarela padažais. Tai puikus užkandis, prieš pradedant ragauti picas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„L'Antica Pizzeria da Michele“ (Neapolis)

Tai restoranas jau nuo 1906 m. nustatęs aukštą neapolietiškos picos kartelę. Pirmasis „L'Antica Pizzeria da Michele“ savininkas manė, kad gerai picai nereikia jokių priedų, tad čia ši filosofija vis dar galioja ir šiandien. Restorane patiekiamos tik klasikinės „Marinara“ ir „Margherita“ picos.

„Il Desco“ (Verona)

Verona – itin romantiška vieta, garsi tuo, kad čia užgimė Šekspyro „Romeo ir Džuljetos“ istorija. Tai – miestas viliojantis ne tik nuostabiu gamtos ir miesto deriniu, bet ir gardžiu maistu. Štai, pavyzdžiui, viena iš tokių vietų yra „Il Desco“. Virtuvės šefas Elio Rizzo ir jo sūnus Matteo kartu virtuvėje kuria estetiškos išvaizdos patiekalus, pagamintus iš tradicinių itališkų ingredientų. Prie maisto pateikiami unikalūs padažai – firminis salotų ir karamelinis raudonojo vyno.

REKLAMA

„Locanda dell'Isola Comacina“ (Komo ežeras)

Visai netoli prie įspūdingojo Komo ežero, įsikūręs restoranas „Locanda dell'Isola“ siūlo laiko patikrintą meniu – tokį pat jau nuo 1947 m. Meniu sudaro penki pagrindiniai patiekalai, o baigus juos ragauti, pasigirsta varpo skambesys ir restorano šeimininkas, pasakodamas istorijas apie maisto kelią iki virtuvės, pateikia degantį brendį ir likerį, į kurį dedama papildomai cukraus ir įpilama kavos.

„Ratanà“ (Milanas)

XX amžiaus pradžios pastate, kuris anksčiau buvo Milano geležinkelio stoties dalis, dabar kulinarijos šedevrus kuria virėjas Cesare'as Battisti. Kelionių naujienų agentūra „Condé Nast Traveler“ restoraną „Ratanà“ 2015 m. paskelbė vienu iš „Auksinio standarto“ restoranų ir rekomendavo paragauti risoto su osso buco (veršienos blauzdos, troškintos su daržovėmis, baltuoju vynu ir sultiniu) bei veršienos skruostą su bulvių koše ir salierų lapais.

REKLAMA

„Giardino di Bacco Catania“ (Sicilija)

Katanija yra senovinis uostamiestis rytinėje Sicilijos pakrantėje. Stebinantis nuostabiais vaizdais, uostamiestis turi ir puikių restoranų, vienas tokių yra „Giardino di Bacco Catania“, kuriame galima paragauti vietinių jūros gėrybių patiekalų. Čia taip pat galima rasti ir vegetariškų bei veganiškų maisto pasirinkimų, o po pagrindinio patiekalo siūlomi gardūs desertai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų